Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ "ΕΠΑΡΑΤΟ" ΝΟΜΟ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο "Έρχεται η πανηγυρική υποδοχή των πολιτικών στην Μητρόπολη Πατρών", με αφορμή την "φιλολογία" περί μη εισόδου στο Ναό των πολιτικών που ψήφισαν τον νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζυεγαριών, είχαμε γράψει: 
"Ας αφήσουμε τα παρελθόντα και ας πάμε στα μελλούμενα. Προφητεύω: 
Ο κ. Σπύρος Ζορμπαλάς [που φώναξε "ανάθεμα" από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Πατρών κατά την δοξολογία της 25ης Μαρτίου] έκανε το show του και τελειώσαμε. Αυτό ήταν. Καμία άλλη, ανάλογη αντίδραση δεν πρόκειται να υπάρξει από μέρους του. 
Ο αρχιμ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο οποίος συμφώνησε με το "ανάθεμα" Ζορμπαλά, μη τολμών ο ίδιος να κάνει αυτό που πιστεύει, θα υποδεχθεί το Άγιο Πάσχα πανηγυρικά στην Ευαγγελίστρια, όπου είναι προϊστάμενος, όλους τους πολιτικούς που ψήφισαν τον νόμο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Και, ίσως, ψελλίζει καθ' εαυτόν "ανάθεμα", αλλά πού να το τολμήσει... 
Ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος και αυτός είπε πολλά κατά των ψηφισάντων πολιτικών, υπέδειξε ήδη την ...βασιλική οδό κατά την Δοξολογία της 25ης Μαρτίου: Λέμε, λέμε, λόγια, λόγια, αλλά δεν θα τους αποκλείσουμε από το Ναό. Οπότε και αυτός θα τους υποδεχθεί πανηγυρικά!"
Επαληθευτήκαμε πανηγυρικά! Μάλιστα η πραγματικότητα μας ξεπέρασε!
Στην Πάτρα όλα τέλεια! Ούτε κιχ δεν ακούστηκε για τους ψηφίσαντας τον "σατανικό"΄νόμο. 
Ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος - λαύρος εναντίον του νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων - όχι απλώς δέχθηκε, το βράδυ της Ανάστασης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ, αλλά και τους ησπάσθη ...αναστασίμως! 
Στην πανήγυρη της Παναγίας της Τρυπητή, στο Αίγιο (10-5-2024), παρουσία τόσο του πρ. Καλαβρύτων Αιγιαλείας Καλαβρύτων Αμβροσίου, του Πατρών Χρυσοστόμου και των άλλων ιεραρχών, που είχαν εκφραστεί σκληρά για τους πολιτικούς που ψήφισαν, όλοι οι πολιτικοί παρόντες μπροστά, με την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου, να κάθεται σε υπεροχική καρέκλα! 
Αλλά και ανά την επικράτεια "μύτη δεν άνοιξε". 
Και του χρόνου με υγεία! Πάντα με παχιά, ψεύτικα και κούφια λόγια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails