Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ"


Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού (Χρυσοστόμου Σμύρνης 22), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Νιγηρίας Αλεξάνδρου παρακαταθήκες», του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου, το οποίο αποτελεί έκδοση του Ι. Ναού. 
Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην πρωτοποριακή θεολογική σκέψη του μακαριστού Μητροπολίτου Νιγηρίας κυρού Αλεξάνδρου Γιαννίρη (1960-2023), ο οποίος υπηρέτησε ως κληρικός και επίσκοπος επί τριανταπέντε χρόνια στο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. 
Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση, ενώ το «σημείωμα του εκδότη» υπογράφει ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Ψυχικού, αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης. 
Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Νιγηρίας Αλέξανδρος στον θεολόγο Παναγιώτη Ανδριόπουλο, σε διάστημα είκοσι δύο ετών (2000-2022), και με θέματα όπως: Η ιεραποστολή στην Αφρική τον 21ο αιώνα, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, η εισπήδηση της Εκκλησίας της Ρωσίας στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης: μία ιστορική, πλέον, επιστολή του Νιγηρίας Αλεξάνδρου προς τον εν Οδησσώ Αγαθάγγελο (του Πατριαρχείου Μόσχας) και – ως επίμετρο – τρίστιχα του ποιητού π. Παναγιώτη Καποδίστρια, αφιερωμένα στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχου. 
Για την έκδοση συζητούν: 
- ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος 
- η θεολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας κ. Ντένια Αθανασοπούλου-Κυπρίου 
- ο συγγραφέας κ. Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Συντονίζει ο αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails