Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ π. ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΔΑΜΑΚΗ


Οι εκδόσεις Ακρίτας, παραμονές της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στο πρόσωπο του μακαριστού Ιερέα και Θεολόγου π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού, Καλλιρρόης 19, στην Αθήνα. 
Ομιλητές: 
π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών 
π. Σπυρίδων Λόντος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού 
Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Θεολόγος και Μουσικός. 
Την οικογένεια του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη θα εκπροσωπήσει ο γιος του Δημήτρης Καρδαμάκης, Διευθυντής Μονάδας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Συντονίζει η εκδότρια Μαρία Κοκκίνου. 
Η εκδήλωση θα διανθιστεί με μελοποιημένα ποιήματα του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, από τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο και το μουσικό του σχήμα «Πολύτροπον».


H έκδοση που παρουσιάζεται στην εκδήλωση αποτελεί επανέκδοση του παλαιότερου βιβλίου του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη με τον τίτλο: Στην Παναγία του Δεκαπενταυγούστου. Η καινούργια αυτή έκδοση με το νέο εξώφυλλο και την μεστή σε νοήματα εισαγωγή του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, μαθητή του π. Μιχαήλ Καρδαμάκη, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην διατήρηση τόσο της τιμής προς το πρόσωπο της Θεομήτορος, όσο και προς την αξία του προσώπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails