Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ


Πριν δέκα χρόνια, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι ηχογραφήσεις Εκκλησιαστικής μουσικής του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου Βαλληνδρά (1915-2008), που έχει εκδώσει το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρον Ερευνών και Εκδόσεων (ΚΕΡΕ) σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη - Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. 
Η παρουσίαση έγινε από τον συνεργάτη του Κέντρου Ερευνών και Εκδόσεων, θεολόγο και μουσικό Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο μεγάλο εκδοτικό πρόγραμμα ηχογραφήσεων Εκκλησιαστικής Μουσικής που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο αείμνηστος Δρ Φιλολογίας και πρωτοπόρος ερευντής της Εκκλησιαστικής Μουσικής, Μανόλης Κ. Χατζηγιακουμής (1940-2024) και συγκεκριμένα στις σειρές «Μνημεία Εκκλησιαστικής Μουσικής» και «Σύμμεικτα Εκκλησιαστικής Μουσικής», στις οποίες περίοπτη θέση κατέχει ο Μητροπολίτης Νικόδημος Βαλληνδράς. 
Ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στους 18 ψηφιακούς δίσκους με σπουδαία μαθήματα Εκκλησιαστικής Μουσικής που ερμήνευσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Νικόδημος στις ηχογραφήσεις του ΚΕΡΕ, από τις οποίες ακούστηκαν επιλεγμένα δείγματα.
Παραθέτουμε, στη συνέχεια, το βίντεο της εκδήλωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails