Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Διαβάζω την ακόλουθη είδηση:
Μαζική έξοδος χριστιανών από τη Μοσούλη -Αρκετοί προσφεύγουν στη Συρία.
"Τουλάχιστον οι μισοί χριστιανοί που ζούσαν στην Μοσούλη έχουν εγκαταλείψει την πόλη του βορείου Ιράκ μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αρκετούς εξ αυτών να προσφεύγουν στη Συρία, μετά από θανατικές απειλές σε βάρος τους, ανακοίνωσε προχθές (Παρασκευή) η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Τουλάχιστον 2.200 οικογένειες χριστιανών-περίπου 13.000 άνθρωποι - αναζήτησαν καταφύγιο βόρεια και ανατολικά της Μοσούλης, σε κοντινές πόλεις όπως η Νταχούκ, η Αρμπίλ και το Κιρκούκ, ενώ περίπου 400 πέρασαν στη Συρία, είπε ο Ρον Ρέντμοντ, εκπρόσωπος της Αρμοστείας.
Στη Συρία βρίσκονται ήδη 1,2 εκατ. Ιρακινοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους εξ αιτίας του πολέμου και των ταραχών μετά την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.
Ο Ρέντμοντ είπε ότι πολλοί από τους χριστιανούς που άφησαν την Μοσούλη το έκαναν ξαφνικά και χωρίς να διαθέτουν παρά ελάχιστα χρήματα. Κατά τον ίδιο, έγιναν στόχος απειλών μέσω τηλεφωνημάτων, επιστολών και μηνυμάτων που τους προειδοποιούσαν να εγκαταλείψουν την πόλη διότι αλλιώς θα δολοφονούνταν".
Ιδού λοιπόν φίλοι μου ότι και σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή, χριστιανοί διώκονται και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς. Αυτούς τους λέει ο κάθε βολεμένος "ελληνορθόδοξος" χριστιανός "αιρετικούς" - γιατί δεν είναι Ορθόδοξοι. Και δίνει μάχες για να μη μπαίνουν στις Εκκλησιές μας.
Αλλ' ο ετάζων καρδίας και νεφρούς στους διωκόμενους και βασανισμένους χριστιανούς αναπαύεται, κι όχι σε μας που ζούμε σε μια ψευδαίσθηση ελευθερίας και πνευματικότητος.
- Ακόμα μια είδηση ζωής και θανάτου: Η 34χρονη Βρετανίδα Γκέιλ Ουίλιαμς δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν την περασμένη Δευτέρα ενώ περπατούσε σε δρόμο της Καμπούλ πηγαίνοντας στη δουλειά της. Είχε αφιερώσει τη ζωή της στα τραυματισμένα παιδιά του Αφγανιστάν. Τους δίδασκε τα βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρουν για να επιζήσουν σε έναν βίαιο κόσμο. Επειδή η ίδια ήταν χριστιανή κατηγορήθηκε για προσηλυτισμό, πράγμα που δεν έκανε, αλλά άντε να πείσεις τους Ταλιμπάν... Δείτε το θέμα αναλυτικά στο υπέροχο blog της δημοσιογράφου Ρίτσας Μασούρα.

6 σχόλια:

ritsmas είπε...

ευχαριστούμε για την αναφορά και για τα καλά τα λόγια.
ριτς

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς Παναγιώτη όλος ο κόσμος είναι βολεμένος και βρώμικος. ακόμα τα κακά κατορθώματα των ΗΠΑ στη μέση ανατολή δεν φάνηκαν όλα. μας περιμένουν χειρότερα. εξίσου λυπηρό είναι ότι οι ταλιμπάν (φονταμενταλιστές) των ΗΠΑ στους οποίους ανήκει ο Μπους θεώρησαν τον εαυτό τους φρουροί των λεπτών αρχών και δεν τους αντιμετώπιζε κανείς δεόντος.
Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Νεομάρτυρες, αγαπητέ! Νεο-νεομάρτυρες!!!

Υποκλίνομαι με δέος, από τη ραστώνη της πολυθρόνας μου. Τουλάχιστον τούς παραδέχομαι. Όσον για τους υπεράγαν "Ορθοδόξους", πιος τους υπολογίζει πια... Υπάρχουν, δίχως να υπάρχουν... Μια ζωή, ψευτοζωή...

Ανώνυμος είπε...

Τί λέτε ρε παιδιά...περιμένετε να αποφανθή ο διδάκτωρ του κανονικού δικαίου αρχ.Κύριλλος Κωστόπουλος..μη βιάζεσθε!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ! ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ-ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ-ΤΑΛΙΜΠΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΜΑΘΑ ΟΜΑΔΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ?
ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΩΝΟΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΑ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΤΟΜΑ...
ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ...

Related Posts with Thumbnails