Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

Την περασμένη Παρασκευή, αγαπητοί φίλοι, η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας δημοσίευσε την είδηση ότι ο π. Κύριλλος Κωστόπουλος μίλησε απ΄ άμβωνος για άλλη μια φορά εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Κάποιος ανώνυμος σχολιαστής της Ιδιωτικής Οδού επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Κ. Φλαμή - θα τον κλείσει φυλακή! - επειδή όσα έγραψε για τον π. Κύριλλο ήταν, κατ' αυτόν, ψευδή. Ας μας το πει, επιτέλους, δημόσια ο κ. Κωστόπουλος. Ότι δεν καταφέρθηκε πάλι εναντίον του Πατριάρχη σε κήρυγμά του. Γιατί κρύβεται; Αλλιώς γιατί διαμαρτύρονται οι οπαδοί του;
Έγραψε ο Κόσμος, επίσης, κάτι που επανέλαβε άλλαις λέξεσιν και ο Εθνικός Κήρυκας της Δευτέρας. Ότι, δηλ., υπάρχουν κάποιες παρεκκλησιαστικές ομάδες που καραδοκούν για να εκφράσουν τη δυσφορία τους κατά την έλευση του Πατριάρχη, επειδή διαλέγεται με τους παπικούς.
Βγήκε στα κανάλια - απ' ότι μου είπαν γιατί είμαι στην Αθήνα - ο εκπρόσωπος τύπου της Μητροπόλεως Πατρών και ...καθησύχασε τα πλήθη. Προφανώς όμως στην Μητρόπολη κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου!
Γιατί μια μέρα πριν τον ερχομό του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πάτρα, έχει προγραμματιστεί εκδήλωση εναντίον του (!!!) και μάλιστα στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει! Στο Patra Palace! Σας δημοσιεύω την σχετική πρόσκληση, φίλοι μου. Ένας σύλλογος από την Θεσσαλονίκη παρουσιάζει στην Πάτρα το βιβλίο ενός Αιγιώτη!
Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς τι κάνουμε;
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πρέπει να πάρει θέση στο όλο θέμα με απόλυτη σαφήνεια. Ο διάλογος με τους ετεροδόξους είναι πανορθόδοξη απόφαση και υπόθεση. Και οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες, που προσκαλούν μάλιστα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, πρέπει να στοιχούνται σ' αυτή τη θέση και στάση ζωής στο σύγχρονο κόσμο. Οποιαδήποτε ασάφεια ενθαρρύνει συλλόγους - σέκτες και θεολόγους που επιδιώκουν να επιβληθούν με τον τρόπο τους στον χώρο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλοί μου άνθρωποι: Πετάτε τους στη θάλασσα να ξεβρομίσει ο τόπος!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν με ανησυχεί καθόλου η εκδήλωση αυτή εναντίον του Παναγιοτάτου κ. Βαρθολομαίου.
Θα μαζευτούν εκεί ορισμένοι σκληροπυρηνικοί και αρκετοί παλαιοημερολογίτες για να πουν το ποίημα τους. Και αυτοί οι κακόμοιροι αφού είναι μοιρασμένοι σε διάφορες «εκκλησίες» ας τους δοθεί έστω και αυτή η ευκαιρία να βρεθούν μεταξύ τους και να δουν τα χάλια τους.
Διασκεδάζω αρκετά όταν βλέπω μυστακοφόρους κακοβαλμένους κύριους και τσεμπερομένες γυναίκες να κρατούν ιερές εικόνες, σταυρούς κλπ. και να φωνάζουν «ορθοδοξία η θάνατος». Μου θυμίζουν λίγο την τελετή λήξης των Ολυμπιακών της Αθήνας με του τσιγκάνους που γυρόφερναν στο ντάτσουν. Αχ που είσαι Δημήτρη Παπαϊωάνου να εμπνευστείς.
Παρακαλώ κ. Ανδριόπουλε αν είναι δυνατό να δημοσιευθούν Φώτο από την εκδήλωση αυτή, θα ξεπερνούν κάθε εύστοχη γελοιογραφία.
Προσωπικά δεν θα πάω διότι δεν αντέχω το αποπνικτικό περιβάλλον με σκληροπυρηνικούς «χριστιανούς» ας πάει ο π. Κύριλλος ο π. Τιμόθεος ο π. Κανέλλος ο π. Ηλίας α!!!!!! ναι και ο π. Νικόδημος.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα εκκλησιασθώ στον Απόστολο Παύλο για να απολαύσω τον «αναθεματισμό» παρακαλώ τον π. Χρύσανθο να στείλει κάμερα για να αποθανατίσει τα τεκταινόμενα. Θα έχει πολύ γούστο!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Κύριλλος έχει δίκιο. Όποιος δεν το δέχεται ή εθελοτυφλοί ή έχει άλλες σκοπιμότητες. Ας διαβάσει οποιοσδήποτε το βιβλίο του "Ο παπισμός είναι αίρεση" και ας πει εντέλει που είναι λανθασμένο. Ας μην ξεχνούμε ότι κανείς δεν είναι εναντίον του διαλόγου, αλλά όχι και να δεχόμαστε τον Παπά σαν εκκλησιαστικό ηγέτη! Ο Πατριάρχης δεν κάνει διάλογο, ο Πατριάρχης προσπαθεί να αντλήσει βοήθεια από το πανίσχυρο (κατά κόσμον) Βατικανό ώστε να στερεώσει την εξουσία του. Γι' αυτό το λόγο και υποχωρεί σε όλα τα αιτήματα του «Πάπα». Όμως εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε την ελπίδα μας στους ανθρώπους, πόσω μάλλον στους αιρετικούς. Αν δεν το καταλάβει σύντομα ο Παναγιώτατος, θα κάνει μεγάλο κακό στην Εκκλησία και τον εαυτό του. Ευτυχώς που υπάρχει και ένας π. Κύριλλος και λέει την αλήθεια...

Ο διαλεγόμενος

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς κάποιοι είναι εκτός θεολογίας εκτός κοινωνίας.. και γενικά εκτός!! τέτοιες πράξεις δεν έχουν φυσικά καμία θεολογική βάση και μαυρίζουν την τοπική εκκλησία και την πόλη των Πατρών. ο Πατριάρχης πρέπει να έλθει στην Πάτρα και η εγγύηση γι'αυτό είναι να πάρει μια θέση ο μητροπολίτης Πατρών ανάλογη με την κατάσταση που ξεφεύγει εντελώς απ' τα χέρια του και μπορεί να τον ρίξει εκτός Πατρών. τέλος η σιωπή χορτάσαμε απαιτείται αποτελεσματική δράση!
Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

«Διαλεγμένε» την αλήθεια την εκφράζει η Εκκλησία συνοδικά και στο σύνολο των πιστών και όχι ο κάθε π. Κύριλλος μεμονωμένα. Ο κάθε πιστός μπορεί να εκφράζει απόψεις αλλά θα πρέπει να πειθαρχεί στις Συνοδικές αποφάσεις και στον Επίσκοπό του διαφορετικά ας πάει στο μοναστηράκι του το οποίο ούτε από μακριά δεν γνωρίζει να κάνει προσευχή.
Όσο για το βιβλίο του π. Κυρίλλου ως σήμερα ουδείς του έχει δώσει την παραμικρή σημασία. Από αυτό ας βγάλεις τα συμπεράσματα σου. Και για το ότι «ο Πατριάρχης προσπαθεί να αντλήσει βοήθεια από το πανίσχυρο (κατά κόσμον) Βατικανό ώστε να στερεώσει την εξουσία του» είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Ξύπνα καημένε και γνώρισε την αλήθεια ώστε να ελευθερωθείς από τα δεσμά του γεροντισμού.

Ανώνυμος είπε...

όσοι επικαλούνται το έργο του π. κύριλλου είναι πολύ γελασμένοι. το βιβλίο στηρίζεται σε λογοπαίγνια και δεν αποτελείται από κανένα σοβαρό επιχείρημα. είναι απλώς ένα συνθηματικό βιβλίο, και όχι μια θεολογική μελέτη. λέγει τη μισή αλήθεια για το σχήσμα για την αίρεση και κυρίως εθελοτυφλεί τις απόψεις των ορθοδόξων θεολόγων εκείνης της εποχής, κλπ, κλπ...

Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

«Επί τω Θεώ ήλπισα, ου φοβηθήσομαι τι ποιήσει μοι άνθρωπος» (Ψαλμός νε΄12)
Αυτά θα είναι τα λόγια του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως Νέας Ρώμης και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ σε οτιδήποτε και αν πουν κάποιοι.
Ο Παναγιώτατος παραβλέπει ασήμαντες εκδηλώσεις και προχωρεί μπροστά για το καλό της Εκκλησίας.
Η Πόλη του Πρωτοκλήτου Ανδρέου τον αναμένει.
Με το καλό να μας έλθει.

Αριμαθαίος

Ανώνυμος είπε...

Η ανωτέρω πρόσκληση μοιραζόταν στην παρέλαση αλλά και στην έξοδο της Χριστιανικής Εστίας, μετά την λήξη της εθνικής εορτής.

Θα πρέπει όλοι να δώσουμε το "παρόν" στην εκδήλωση του Σαββάτου αλλά και στην υποδοχή του Πατριάρχη.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ότι την αλήθεια της Εκκλησίας την εκφράζουν οι Σύνοδοι και οι διδασκαλίες του παπισμού έχουν καταδικασθεί εμμέσως από προ του σχίσματος Οικουμενικές Συνόδους και αμέσως από μετά το σχίσμα Οικουμενικές Συνόδους (αυτές που δυστυχώς ονομάζονται «πανορθόδοξες»). Όσον αφορά το βιβλιό του π. Κυρίλλου, το ότι δεν ασχολήθηκαν μαζί του οι εκκλησιαστικοί φορείς της Πάτρας δηλώνει περισσότερο το επίπεδο αυτών παρά το επίπεδο του βιβλίου. Στο κάτω-κάτω πόσοι στην Πάτρα μπορούν να κατανοήσουν ένα επιστημονικό βιβλίο πέρα από τα νερόβραστα της «Ζωής» και του «Σωτήρος»; Κανείς δεν είπε ότι είναι εναντίον του διαλόγου με τους παπικούς. Αλλά διάλογος με νόθευση της αλήθειας δε νοείται. Έτσι όπως γίνεται σήμερα ο διάλογος το μόνο που έχουν επιτύχει είναι να λαμβάνουν παχιά λόγια υποστήριξης από τον πάπα ο οποίος ας μην ξεχνούμε ένα πράγμα πάντοτε ήθελε: Να υποτάξει τους Ορθοδόξους και να τους κάνει να ασπασθούν τον κίβδηλο χριστιανισμό που αυτός πρεσβεύει. Παλαιότερα με πολέμους και κατακτήσεις, τώρα με ωραία λόγια. Όμως ο Ορθόδοξος λαός έχει ακόμα αισθητήριο και δε θα δεχθεί αβίαστα αυτά που θέλουν να του σερβίρουν κάποιοι οι οποίοι τους ενδιαφέρει περισσότερο τί θα πει ο κόσμος παρά ο Θεός.

Ο διαλεγόμενος

Ανώνυμος είπε...

τι να κανει ο κακομοιρος ο κυριλος ρε παιδια εχει το πονο του που δε γινετε δεσποτης με τιποτα του κολατε και εσεις

Ανώνυμος είπε...

Ναι κ. Ανδριόπουλε, "ο διάλογος με τους ετερόδοξους είναι πανορθόδοξος απόφαση". Αλλά ξέχασε ότι η Πανορθόδοξος Σύνοδος στη Ρόδο πήρε αυτή την απόφαση με κάποιες προϋποθέσεις: να κάνει το Βατικανό τα ελάχιστα βήματα ειλικρινείας και ΠΡΩΤΑ-ΠΡΏΤΑ να λυθεί το πρόβλημα (αγκάθι) της ΟΥΝΙΑΣ και μετά να γίνει ο Διάλογος. Όμως ο Πάπας όχι μόνο δεν καταργεί την ΟΥΝΙΑ αλλά και την ενισχύει. Μπορείτε να μας υποδείξετε ποια πανορθόδοξος Σύνοδος αποφάσισε την συνέχιση του Διαλόγου,παρά την παρασπονδία αυτή των Παπικών;
Αυτά για την ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μία απορία. Ο Πατριάρχης θα λειτουργήσει με τον Μητροπολίτη Πατρών. Αυτό σημαίνει ότι θα κοινωνήσει ο Πατρών με τον παπόφρονα Βαρθολομαίο.Οι "πατέρες" μετά θα ξαναλειτουργήσουν με τον Μητροπολίτη Πατρών? ή θα κόψουν και την κοινωνία μαζί του?

Ανώνυμος είπε...

Φίλος του Θεολόγου κ. Παναγιώτη Σημάτη είναι και ο Λυκειάρχης κ. Αγγ. Αντωνέλης ο οποίος στην υπόθεση με τον Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο ήταν εκ των μαρτύρων υπερασπίσεως του Θεολόγου Σημάτη και νυν συγγραφέα.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την γνώμη του .Μία παρουσίαση βιβλίου είναι και πολιτιστικό γεγονός.Άλλωστε ας μη φοβόμαστε.Η ιστορία έχει να δείξει κάθε λογής Ιεράρχες. Η εκκλησία όμως δεν στηρίζεται σε ανθρώπους αλλά στον ίδιο τον Κύριο.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, το φυλλάδιο αυτό διανεμόταν κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου-εμένα μου εδόθη Γερωκοστοπούλου+Αγ.Ανδρέου- δηλαδή ουσιαστικά κάτω από τη μύτη του Μητροπολίτη που δύο δρόμους παραπέρα ίστατο παρακολουθών την παρέλαση επί τη Εθνική επετείω. Έγινε δε και Αφισσοκόλληση στο Ναό του Αγ. Νικολάου Πατρών, σήμερα το πρωί βρέθηκε εκεί αφίσσα κολλημένη στον τοίχο την οποία αποκαθήλωσε ο π. Αναστάσης!

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΒΑΡΑ;;; ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΕ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΜΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ;;; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ..........!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ π.ΚΥΡΙΛΛΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς αυτή η εκδήλωση δεν είναι καλοπροαίρετη από τη στιγμή που δείχνει ένα οργανωμένο κύκλωμα που την διοργανώνει. πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγωνιστής τις πίστεως και του δόγματος π. Αναστάσιος δεν είναι δυνατόν να σχίζει αντιπαπικές αφίσες. Τον θέλω πρωτοστάτη στην αντίσταση μαζί με τους π. Κύριλλο, Τιμόθεο, Κανέλλο, Νικόδημο , Ηλία. Δεν είναι δυνατόν μετά την δίωξη την οποία υπέστη με το να εκπέσει από προϊστάμενος να μην είναι από τους πρωτοπόρους στον αγώνα. Σε αυτόν προσβλέπω να σήκωση το φλάμπουρο για του Χριστού την πίστη την Αγία όπως παλαιότερα αγωνιζόταν για τις θρησκευτικής ελευθερίες των Αλβανών. Ναι ο π. Αναστάσιος θα είναι ΠΑΡΩΝ δεν θα υποταχθεί στον Βέκκο.

Ανώνυμος είπε...

σιγά ρεεεεεεεε!!! που να πάει; σπίτι του θα κατσεί ο αγωνιστής της πίστης, ούτε που θα βγει στο μπαλκόνι. να πας εσύ αντ'αυτού

Ανώνυμος είπε...

Τι μέτρα να ληφθούν;
Θέλετε να τους κάνετε και "ήρωες" από πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη φοβηθεί ο Βαρθολομαίος τους Σιμάτηδες, τους ταλιμπάν Νικόδημο, Κύριλλο, Τιμόθεο κ.ά ορθοδοξοφασίστες!!!
Εδώ δεν φοβάται καθημερινά τους Γκρίζους Λύκους και την Εργκένεκον, αυτούς θα φοβηθεί ;

Ανώνυμος είπε...

Τι λες, συν-ανώνυμε 29 Οκτώβριος 2008 8:41 μμ! Εδώ ο πνευματικός υιός του π. Κυρίλλου και πρωτοπρεσβύτερος της Κ.Αχαίας π.Απόστολος θα έχει χρέη τελετάρχη στην υποδοχή του Πατριάρχη στο δήμο Δύμης! προχθές 27/10 έκανε prova generale παρουσία του Μητροπολίτη! Θα ασπασθεί τη Δεξιά Εκείνου ο οποίος μόλις προ δέκα-έντεκα ημερών έσφιξε θερμά την δεξιά του Πάπα Βενεδίκτου(που έχει και ιδιαιτερότητες κατά τον Κύριλλο...)μέσα στην Capella Sixtina-το Παπικό δηλ. παρεκκλήσι- και συμπροσευχήθηκαν μαζί ενώπιον της συνόδου των Ιταλών επισκόπων και θα υποκλιθεί ενώπιον Εκείνου που ασπάσθηκε τον Πάπα και μαζί του τέλεσε τον εσπερινό στο Ναό του Απ.Παύλου έξω των τειχών της Αιώνιας Πόλης! Και εσύ λες για τον καημένο τον π.Αναστάσιο που αναγκάστηκε.......!!! να σκίσει μία αντιπατριαρχική-αντιπαπική αφίσα! αχ πάτερ Κύριλλε...και Μητροπολίτης Πατρών ΔΕΝ έγινες και τα τεκνία σου...........

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε παιδιά , ησυχάστε.Μια παρουσίαση βιβλίου γίνεται.
Μια διαφορετική γνώμη.
Τόσο φοβερό είναι;
Αυτό είναι δημοκρατία!
Αλλιώς θα είχαμε χούντα.
Αυτό θέλετε;

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΕ Ο
" Ο διαλεγόμενος
29 Οκτώβριος 2008 9:09 πμ":

--------------

"Στο κάτω-κάτω πόσοι στην Πάτρα μπορούν να κατανοήσουν ένα επιστημονικό βιβλίο πέρα από τα νερόβραστα της «Ζωής» και του «Σωτήρος»;"

------------------

Φίλοι μου επιτρέψατέ μου να πώ κι΄ εγώ δυό σκέψεις:

1) Βλέπω ότι κάποιους Χριστιανούς, ενώ έχουν σπουδάσει μόνο Θεολογία τούς έχει φάει ο τίτλος τού "επιστήμονος", λές καί είναι πυρηνικοί φυσικοί !

Όχι βρέ καλοί μου άνθρωποι, δείξτε λίγη ταπεινοφροσύνη, αρκεσθείτε σ΄ εκείνο πού σπουδάσατε, κι΄ αφήστε τούς βαρύγδουπους τίτλους τού " Θεολόγου επιστήμονος", μιά καί μόνο η Επιστήμη ασχολείται με το "επιστητόν" καί όχι η Θεολογία...

Από τόν εγωϊσμό μας ότι "ντέ καί καλά είμαστε κι΄ εμείς εδώ..." μή λέμε καί φούμαρα καί γελάει μετά καί ο κόσμος...

2) Έχω μία απορία, καί κάποιος βαθύτερος γνώστης τών θεολογικών θεμάτων παρακαλώ άς απαντήσει...

Λοιπόν, μέχρι σήμερα δεν έχω ακούσει έναν Πατριάρχη, πού είναι υποτίθεται η κεφαλή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας είς "τύπον Χριστού", νά έχει μιλήσει καί να έχει ελέγξει τόν Χριστιανικό κόσμο περί πορνείας,μοιχείας,εκτρώσεων, ομοφυλοφυλίας, κλοπής, φόνων, ( έστω καί καταλαλιάς καί κατακρίσεων), όπως έλέγχει ο Κύριος στό Ευαγγέλιό του...

Διερωτώμαι λοιπόν "μήπως αγιάσαμε καί δεν το καταλάβαμε", ή μήπως δεν είναι sic οί Πατριάρχες να ελέγχουν τόν κόσμο περί αμαρτίας;"

Μάρκος

Ανώνυμος είπε...

Ευσεβείς χριστιανοί, πατριαρχικοί και αντιπατριαρχικοί, θα σας αποκαλύψω κάτι που θα σας σοκάρει, γι αυτό πρέπει να δείξετε ψυχραιμία:
ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ μ.Χ.!!!!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ Μάρκε ίσως εσύ να έχεις αγιάσει και δεν τα ακούς αυτά, γιατί εμείς, ο υπόλοιπος κόσμος, τα ακούμε. ψάξε λίγο θα τα βρεις. και όπως έχουμε μπει στο 21ο αιώνα πιστεύω θα σου είναι εύκολη η έρευνα.
Ρ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ανδριόπουλε ο διάλογος με τους ετεροδόξους είναι πανορθόδοξη απόφαση και υπόθεση; Η μήπως είναι Ορθόδοξη 'οικουμενισταί' απόφαση και υπόθεση;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ανδριόπουλε, με το διάλογο, αντί οι ετερόδοξοι να εισέρχονται στήν Ορθοδοξία, πορεύονται οι Ορθόδοξοι 'οικουμενισταί' στούς κόλπους του οικουμενισμού. Μήπως μπήκανε στήν τελική ευθεία προς σχίσμα;

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 5:29, πες το όπως θες είναι αλλά είναι "πανορθόδοξη υπόθεση". όποιος δεν του αρέσει να ανοίξει δική του εκκλησία

Ανώνυμος είπε...

καθαιρεση χρειαζονται οι σιγκεκριμενοι κληρικοι.....
μονο ετσι δορθωνονται τα πραγματα.
οι οργανωσεις εχουν ριζωσει βαθια στον τοπο μας.
οσοι ειναι εκτος εκκλησιας να τεθουν και επισιμα εκτος.
στην αυστραλία δεν υπηρχαν οργανωσεις.
εστειλε ο φλωρίνης τον σωτηροπουλο και τον Σ.Σακκο να δημιουργησουν ομαδες.
οταν ομως απειληθηκε με καθαιρεση τους μαζεψε ο Σακκος εφυγε αμεσως.
ο πεισματαρης Σωτηροπουλος ομως που επεμενε και παρεμεινε αφοριστηκε.
στη Σερβια αναλογα εγιναν.
Ετσι λυνονται τα προβληματα.
παραδειγμα προς μιμιση.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να αφεθούν ελεύθεροι οι ιερείς της Μητροπόλεως να διαλέξουν αν θα πάνε ή δεν θα πάνε στην υποδοχή (πάπα μου θυμίζει αυτή)...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 11:29, αυτό θα ισχυει γιά τού οίκουμενιστας. Περιλαμβάνει δυστυχώς Ορθοδόξους, πού δέν παραδέχονται αυτά πού λεεί ό Χριστός, ό Θεός, καί έχουν υψώσει τούς εαυτούς τούς, πάνω από τα άστρα, πάνω από τής γαλαξίες με τούς διαλόγους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ που η Εκκλησιαστική Ιστορία γράφεται ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ -ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που με ευθύνη, διάκριση, σύνεση, μόρφωση και προσωπική αγιότητα και ανιδιοτέλεια ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ όπως έχουν χρέος ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ανόθευτο στις επόμενες γενιές (όπως ακριβώς είναι και πράττει ο καταξιωμένος Ιεροκήρυκας π. Κύριλλος Κωστόπουλος από την Πάτρα)

και ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΑΤΟΜΑ που λόγω εμπάθειας ή αγνοίας για τα της εκκλησίας αδυνατούν να ακούσουν την άλλη άποψη, τον τεκμηριωμένο θεολογικό λόγο, διολισθαίνοντας σε ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ποινικοποίησης της τεκμηριωμένης επιστημονικά θεολογικής άποψης με διαθέσεις πνευματικού λυντσαρίσματος και συκοφάντησης που θυμίζουν σκηνικό ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ή ΟΡΓΟΥΕΛ και που πάντως δεν τιμούν αυτούς που τις επιλέγουν.

(Ο Διαφωτιστής ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ όταν διατύπωνε τη γνωστή ρήση για το δικαίωμα εκφοράς της διαφορετικής άποψης, ουσιαστικά χτυπούσε τη διάχυτη τότε ολοκληρωτική νοοτροπία του Βατικανού. Αλήθεια, πόσο έχει αλλάξει από τότε σαν σύστημα o ΠΑΠΙΣΜΟΣ;).

Πάντα οι μέθοδοι αυτές αποσκοπούσαν στην ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της αξίας του λόγου που εξέφερε ο επιλεγμένος «στόχος», αλλά ποτέ στην Ιστορία πέρα από μια ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν την αλήθεια και το αποτέλεσμά της.

Η ίδια η ιστορική πορεία της Εκκλησίας είναι μια απόδειξη γι’ αυτό, για όσους έχουν μια αμυδρή έστω γνώση της.

Βεβαίως είναι κατανοητό ότι η ΕΝΔΕΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ οδηγεί ντετερμινιστικά στον καταγγελτικό ανεύθυνο και φτηνό επιθετικό λόγο ο οποίος χαρακτηρίζει αυτούς
που τον εκφέρουν.

Είναι ευτύχημα που αυτή την εποχή υπάρχει και εκφέρει Θεολογικό λόγο ο διακεκριμένος βαθύς γνώστης της Θεολογίας Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος.

Τον ευχαριστούμε θερμά γι΄αυτό και ευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό να τον ενδυναμώνει να μη σιγήσει αλλά να συνεχίσει να φανερώνει προς όλους, το μυστήριο της Θεολογίας.

"ένας σκεπτόμενος"

Related Posts with Thumbnails