Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΑΡΙΕΣ ΜΠΑΡΟΚ ΚΑΙ ΣΟΣΤΑΚΟΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΤΡΩΝ

Aπόψε στο μικρό Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών η συναυλία της Ορχήστρας Πατρών υπό τον μαέστρο Ηλία Βουδούρη ήταν ιδιαίτερη. Στο πρώτο μέρος άριες από όπερες μπαρόκ που έχει κατά καιρούς ερμηνεύσει η ορχήστρα υπό τον μαέστρο Γιώργο Πέτρου: Giustino του Βιβάλντι, Serse, Giulio Cesare και Tamerlano του Χαίντελ. Σολίστ ο μοναδικός - κυριολεκτικά - κόντρα τενόρος Νίκος Σπανός, ο οποίος έχει συμμετάσχει και στις παραστάσεις και στις ηχογραφήσεις αυτών των έργων. Ο Σπανός είναι σπάνιος! Εκφραστικός, απόλυτα σωστός τονικά, με άνεση στον αυτοσχεδιασμό - τα ποικίλματά του είναι συχνά απρόσμενα - απέδωσε αριστοτεχνικά τις άριες αυτές, που αναμφίβολα αναδεικνύουν τη συμβολή της μουσικής μπαρόκ στο είδος της όπερας. Φυσικά στο τσέμπαλο ο μέγιστος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος! Ανυπέρβλητος!
Ο Νίκος Σπανός, που καταχειροκροτήθηκε, χάρισε μια φωτό στην Ιδιωτική Οδό, με την υπόσχεση να πούμε περισσότερα προσεχώς, καθώς θα ξανάρθει σύντομα στην Πάτρα για μια ακόμα συναυλία.

Ο μαέστρος Ηλίας Βουδούρης με τον μοτοσυκλετιστή φίλο τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Ο Η. Βουδούρης μας χάρισε στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ένα σπουδαίο έργο του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 9, του οποίου την προσαρμογή και την μουσική επεξεργασία για ορχήστρα εγχόρδων έκανε - με επιτυχία! - ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης. Μας έδωσε ένα δυνατό Σοστακόβιτς, αναδεικνύοντας τη μελωδικότητά του αλλά και τη θυελλώδη δυναμική του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι τις εμπειρίες σου, φίλτατε!

Related Posts with Thumbnails