Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΝΤΟΥΓΚΙΝ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Βασίλειος Βολουδάκης επανειλημμένως έχει ξεσπαθώσει εναντίον Εκκλησίας και Πολιτείας, με διάφορες αφορμές, θεωρώντας εαυτόν αμύντορα της Ορθοδοξίας και του Έθνους, ενώ όσους δεν συντάσσονται με τις απόψεις του οιονεί προδότες. 
Όμως, τώρα έχουμε προ οφθαλμών κάτι αρκετά σοβαρό που ξεπερνά τον γνωστό παραληρηματικό του λόγο. 
Συντασσόμενος με τον Πούτιν στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία – και όχι μόνο – ανακοίνωσε ότι αύριο Κυριακή 7 Μαΐου 2023 θα μεταδοθεί από το κανάλι του στο youtube μια διαδικτυακή συζήτηση του ιδίου με τον Δρ Alexander Dugin και τον γνωστό Παναγιώτη Λαφαζάνη της Αριστεράς. 
Θυμίζουμε ότι o Ντούγκιν, από τους πιο γνωστούς πολιτικούς σχολιαστές και συγγραφείς της μετασοβιετικής Ρωσίας, καθηγητής Κοινωνιολογίας και Γεωπολιτικής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, του φημισμένου Λομονοσόφ, που διετέλεσε και εξ απορρήτων σύμβουλος του Πούτιν επί δεκαετία. Ο ιδεολογικός ινστρούχτορας πολλών στη Ρωσία θεωρεί, υποστηρίζοντας πλήρως την εισβολή, ότι η Ουκρανία έχει πολύ μεγάλη σημασία για την αναγέννηση της Ρωσίας. 
«Η παγκόσμια τάξη, η Δύση έχει στοιχηματίσει στην Ουκρανία ως Αντι-Ρωσία, και για τον σκοπό αυτό έδωσε εργαλειακά το πράσινο φως στον ουκρανικό ναζισμό και την ακραία ρωσοφοβία. Κάθε μέσο ήταν καλό για να πολεμήσει ενάντια στον ορθόδοξο πολιτισμό και τον πολυπολικό κόσμο. Ο Πούτιν, όμως, δεν το κατάπιε και μπήκε στη μάχη, όχι με την Ουκρανία, αλλά με την παγκοσμιοποίηση, με την παγκόσμια ολιγαρχία, με τη Μεγάλη Επαναφορά, με τον φιλελευθερισμό, με το τέλος της ιστορίας» έχει πει ο Ντούγκιν. 
Όλα τα παραπάνω τα έχει αναπτύξει διεξοδικά ο Ντούγκιν, τον οποίον καλεί για να μας διαφωτίσει εν Ελλάδι ο κληρικός Βολουδάκης, τη συνδρομή Λαφαζάνη. Ας σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα περίπου έγινε διαδικτυακή συζήτηση Βολουδάκη και Λαφαζάνη, πολύ αποκαλυπτική της απόλυτης συνταύτισής τους με τη Μόσχα.
Αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι η ρωσική προπαγάνδα καλά κρατεί στη χώρα μας. Αυξάνεται και πληθύνεται, καθώς οι πολλοί – κυρίως εκκλησιαστικοί και αριστεροί – είναι πεπεισμένοι περί του «ελευθερωτή» Πούτιν και περί της ανασύστασης της «αυτοκρατορίας μας», που λέει κι ο Βολουδάκης στο βίντεο που προμοτάρει την διαδικτυακή συζήτηση. 
Όχι! Δεν είναι γραφικοί! Είναι επικίνδυνοι! Γι’ αυτό θα έπρεπε να απαγορευτεί, μέσω κρατικής παρέμβασης, η σχεδιαζόμενη διαδικτυακή συνάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails