Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ...ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


- "...ἐκφράζοντας καί τό Ὀρθόδοξο φρόνημα τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ πού ποιμαίνω, τῶν Χριστιανῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, εὐχόμαστε ἀπό καρδίας στόν παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτον ΙΣΤ´ νά τόν φωτίσει ὁ Θεός νά γνωρίσει τήν ἀλήθεια, ἡ ὁποία εἶναι ΜΟΝΟ στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία...". 
Η απορία είναι αυτόματη: Ο λαός της Δημητσάνας, Μεγαλόπολης και λοιπών χωρίων και ορέων εξουσιοδότησε τον Σεβ. Γόρτυνος Ιερεμία στο ...φαιδρό - ας με συγχωρήσει ο Σεβασμιώτατος - κείμενό του για την παραίτηση του Πάπα, να καλέσει τον Ποντίφικα στην Ορθοδοξία; Προσωπικώς νομίζω ότι δεκάρα τσακιστή δεν δίνει το ποίμνιο του Σεβασμιωτάτου για τον Πάπα και το Βατικανό. Άλλα προβλήματα έχει στα οποία θα ήταν καλό να εγκύψει πιο ουσιαστικά ο Σεβ. Γόρτυνος και να αφήσει τον Πάπα Βενέδικτο απερίσπαστο να συνεχίσει να απολαμβάνει την ...αίρεσή του. 
- Για τον Σεβ. Πειραιώς τι να πω πια; Με εκπλήσσει ευχάριστα με κάθε νέο κείμενό του. Στο τελευταίο για την Εκκλησία και την Αριστερά τελειώνει μ' ένα ηχηρό Μολών λαβέ: "Τέλος ὅσον ἀφορᾶ στόν ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καί τήν ΔΗΜΑΡ πού αὐτοπροβάλλονται ὡς Εὐρωπαϊσταί θά πρέπει νά τούς ὑπενθυμίσει κάποιος τό λεγόμενο Εὐρωπαϊκό κεκτημένο καί τό δικαιϊκό σύστημα τῶν κρατῶν δικαίου καί ὅσον μέ ἀφορᾶ μέ τήν πρώτη κίνηση οἱουδήποτε γιά τήν καταδολίευση τῆς συμβατικῆς ὑποχρεώσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους πρός τήν Ὀρθόδοξο Καθολική Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος διά τήν μισθοδοσία τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου εἶναι ἤδη ἕτοιμο τό νομικό ὁπλοστάσιο καί τά ἀπαιτούμενα νομικά κείμενα διά τήν διεκδίκησι τῆς Πειραϊκῆς χερσονήσου...". 
Όχι κάτι λιγότερο! Την Πειραϊκή χερσόνησο ολόκληρη! 
Ποιος τόλμησε να ψελίσσει κάτι; ΚΑΝΕΙΣ! 
Οι ...επαναστάτες αριστεροί απεδείχθησαν λαγοί μπροστά στο "Μολών λαβέ" του Πειραιώς. Αν και λαλίστατοι εδώ κατάπιαν τη γλώσσα τους. 
Αλλά και οι διάφοροι "εκκλησιαστικοί κύκλοι" οι οποίοι ...θάβουν ιδιωτικώς τον Μητροπολίτη Πειραιώς για τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του, όταν τον δουν πέφτουν και τον προσκυνούν! Άρα, ο Σεβασμιώτατος κατόρθωσε να παίζει τους πάντες ...μονότερμα! 
ΕΥΓΕ ΤΟΥ! 
Π.Α.Α.

86 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΥΠΑΤΑΙ...
Ε ΡΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ...

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Στην ταινία του Σμαραγδή El Greco λέει ο ζωγράφος Τιτσιάνο στον μαθητή του (Γρκέκο): μην τους αποκαλύπτεις όλη την αλήθεια. Δε θα στο συγχωρέσουν ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

O KALOS ΜΑΣ ΘΕΟΣ ΝΑΧΑΡΙΖΕΙ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕ ΑΡΕΣΤΩΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙ...ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΑΣ ΤΟΥ Π ΠΑΥΛΟ Π. ΑΓΓΕΛΟΠ.ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΑ ΔΙΑΠΡΥΣΙΟ ΚΗΡΥΚΑ ΤΟΥ
ΑΞΙΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΤΕ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ...ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Δηλαδή εγώ που μένω στην Πειραϊκή θα χάσω το σπίτι μου από τον Σεραφείμ; Μαζέψτε τον πριν είναι πολύ αργά για όλους μας... Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, μην φοβάστε... Ο Τσίπρας είναι πιο "θαθαθας" κι από τους Παπανδρέου... Ούτε χωρισμό θα κάνει, ούτε μισθούς ιερέων θα κόψει, ούτε τίποτα απολύτως, γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αναρρίχηση στο θώκο... Μετά βλέπουμε... Υγεία σε όλους τους δεσποτάδες για να μας διασκεδάζουν!!! Έρχονται και τα καρναβάλια κι ανυπομονώ!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Ανδριόπουλε, καλό "πατρινό" καρναβάλι και πάλι!!! Έτσι εξηγούνται όλα, τώρα που το σκέφτομαι...
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΗΜΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο οι άνθρωποι θα αγωνιούν για τη
μετά θάνατον"ζωή" τόσο όλες οι θρη-
σκείες και οι εκπρόσωποί τους όχι
μόνο θα τους εκμεταλλεύονται, αλλά
θα τους ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ κι όλα!Ίδετε ΤΙ
γίνεται με τους μουσουλμάνους,τους εβραίους,αλλά και άλλες θρησκείες!
ΠΩΣ σκοτώνονται οι άνθρωποι όχι μό-
νο για την επικράτησή τους,αλλά και
για ένα προσκύνημα σε ιερά τους μέρη!Πρόσφατ παράδειγμα στην Ινδία!
Κάποτε ο κομμουνισμός διεκήρυττε ό-
τι η θρησκεία είναι το όπιο του λα-
ού!Θα έλεγα και ΠΑΣΑ ιδεολογία πο-
λιτική είναι χειρότερο όπιο για τους ανθρώπους και ΚΥΡΙΩΣ εκείνη της ΥΠΕΡΟΧΗΣ και ΕΠΙΒΟΛΗΣ του ενός
επί του άλλου ανεξαρτήτως μέσων,που
άλλωστε ΑΓΙΑΖΟΥΝ το σκοπό!!
Άρα ο άνθρωπος ΠΟΤΕ παρά την εξέλι-
ξή του ΔΕΝ ξέφυγε από το ΑΓΡΙΟ ΖΩΟ,
που κρύβει μέσα του!Μην ασχολείσθε
λοιπόν με τους δεσποτάδες ΙΣΩΣ αυ-
τοί το έχουν σε μεγαλύτερη δόση για
τους"ΕΧΘΡΟΥΣ"τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο 17 Φεβρουαρίου 2013 - 10:29 π.μ. έχει απόλυτο δίκαιο! Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση... θα "συμπλεύσει" σε όλα με τους "Αγίους Αρχιερείς..." κλπκλπκλπ! Και δείτε, σχετικά, τα ανακοινωθέντα του προ των 2 εκλογών του 2012...
Τώρα ο Άγ. Πειραιώς πρώτα να επαναφέρει το ποίμνιο και την Μητρόπολή του στην αγκαλιά της Μητρός Εκκλησίας, η οποία αποδεδειγμένα ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει τα δίκαιά Της στα διεθνή forum και δικαστήρια κλπ, και στη συνέχεια να προβεί στα όσα ισχυρίζεται... Να επαναφέρουμε, Σεβασμιώτατε, τα πράγματα στη θέση τους, όλα όμως!!!!! Με ένα απλό delete λίγων ετών αποστασίας και ασωτίας!

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!! Θυμάστε τον Αντρέα και τα συνθήματά του; (κι αυτός καταγόμενος από την λεβεντογέννα Πάτρα!!!) Μην ακούτε τώρα τον Τσίπρα και την παρέα του που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν και να μας σώσουν... Τους δίνω μία ημέρα -και πολύ λέω- για να πάρουν πίσω όσα λένε τόσο καιρό περί μνημονίου, εξόφλησης χρέους, χωρισμού κ.ἀ... Η Εκκλησία θα είναι στα καλύτερά της με Τσίπρα πρωθυπουργό και να δω μετά τι θα λένε οι Άγιοι (ακρο)δεξιοί ιεράρχες, τύπου Πειραιώς, Γόρτυνος κ.ά...

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει ο κ. Τελεβάντος ονομαστικά ποιους θεωρεί "αργόσχολους επισκόπους που γυρίζουν δεξιά - αριστερά στις πολυαρχιερατικές φιέστες για να διασύρουν το επισκοπικό αξίωμα" (sic), αφού ρίξει πρώτα μια καλή ματιά στις ιστοσελίδες και τα περιοδικά των "κλασάτων" Μητροπόλεων και μετά να ψέξει τον Ανδριόπουλο για την κριτική που ασκεί. Αλλιώς να σιωπήσει κι να μην ασχολείται, εκτός αν εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία...

Ανώνυμος είπε...

ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου
BAZEI TO SXOLIO SOU KAI LEEI
Μάλιστα!

Οσο γερνούμε εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας!

Ισχυρίζεστε ότι είναι φαιδρό, κ. Ανδριόπουλε, ένας ορθόδοξος ιεράρχης να προσεύχεται για να φωτίσει ο Θεός ένα αιρεσιάρχη να μετανοήσει και να βαπτιστεί για να γίνει Ορθόδοξος;

Και το μη φαιδρό σε τι συνίσταται κ. Ανδριόπουλε;
Να συμπροσεύχεται μαζί του λες και είναι κανονικός επίσκοπος της Εκκλησίας;

Να του ασπάζεται τη χαριτόβρυτο δεξιά;

Να του απευθύνει την προσφώνηση “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”;

Να τον αποκαλεί “επίσκοπο της αδελφής πρεσβυτέρας Εκκλησίας της παλαιάς Ρώμης”;

Να στέλλει και να δέχεται αντιπροσωπείες από το Βατικανό στη Θρονική Εορτή του Αποστόλου Ανδρέα και του Αποστόλου Πέτρου αντίστοιχα;
Να μιλά για “δύο πνεύμονες” και “δύο αδελφές” Εκκλησίες;

Να υπογράφει τη συμφωνία του Μπαλαμάντ και του Σαμπεζύ και τα κοινά κείμενα Ορθοδόξων και Παπικών της Ραβέννας και του ΠΣΕ στο Πόρτο Αλέγκρε;

Διερωτάται επίσης ο κ. Ανδριόπουλος ποιος εξουσιοδότησε τον Σεβασμιότατο Γόρτυνος κ. Ιερεμία να εκφράζει ευχές εκ μέρους του ποιμνίου του.!!!

Αλλά ο Σεβ. Γόρτυνος δεν είναι ο κυρίαρχος επίσκοπος της εν λόγω Μητροπόλεως;

Σύμφωνα με ποια λογική δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει τα συναισθήματα και τα πιστεύω του ποιμνίου του;
Οχι μόνον αυτό!

Ο Σεβ. Γόρτυνος δεν ανήκει στους ιεράρχες που αφήνουν ακατήχητο το λαό του Θεού.

Για χρόνια τώρα κάνει κατήχηση του ποιμνίου του σε όλα τα θέματα της πίστεως και συντάσσει λίαν εμπεριστατωμένες εγκυκλίους, που παράγει η απολύτως επαρκής θεολογικά πέννα του και διαφωτίζει το ποίμνιό του για τις αιρέσεις, τον Οικουμενισμό, το ορθόδοξο δόγμα, κτλ..

Είναι αμφίβολο αν στην Ορθοδοξία ολόκληρη υπάρχει αρχιερέας, όσο ο Αγιος Γόρτυνος, ο οποίος δείχνει τόσο μεγάλη έγνοια να ευαισθητοποιήσει το ποίμνιό του για θέματα πίστεως και για τις παντοειδείς αιρέσεις, τον Οικουμενισμό κτλ..

Επομένως μάλιστα, κ. Ανδριόπουλε!
Ο Σεβ. Γόρτυνος δικαιούται να ομιλεί εκ μέρους του ποιμνίου του επειδή δεν ανήκει στους αργόσχολους επισκόπους που γυρίζουν δεξιά - αριστερά στις πολυαρχιερατικές φιέστες για να διασύρουν το επισκοπικό αξίωμα, αλλά ζει και εργάζεται στη Μητρόπολή του αθόρυβα και αποτελεσματικά και κατηχεί συστηματικά το λαό του Θεού να αποκτήσει ορθόδοξη αυτοσυνειδησία.
http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6546.html

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστιανισμος εχει πολλα αφεντικα του Θεου . Οχι στην υπηρεσια του Θεου αλλα που στην φαντασια τους ο Θεος ειναι στην δικια τους υπηρεσια . Τα λιγοτερο αλλαζονικα απο αυτα και λογω υλικης αδυναμιας αλλα και λογω του παιγνιωδους χαρακτηρα του λαου μας ειναι οι Ελλαδιτες επισκοποι . Ετσι εχουμε το Βατικανο οπου η επισημη διδασκαλια των καθολικων ειναι οτι μια που ο εκαστοτε Παπας εχει εξουσια σε καταχθονια , επιγεια και επουρανια ο διαβολος αλλα και αυτος ο Θεος ειναι αντιπροσωποι του ποντιφηκα ο μεν Διαβολος στην κολαση ο δε Θεος στον παραδεισο . Εχουμε τους προτεσταντες που ο καλος Ιησους ειναι υπηρετης τους και σαν αφελης χιπυς οπως τον φανταζονται θα κανει την αρπαγη της εκκλησιας δηλαδη θα κανει το ρουσφετι στους δικους του πριν την μεγαλη δοκιμασια θα τους παρει στον ουρανο και οι υπολοιποι κοινοι θνητοι ας τους να κουρευονται . Αλλα και στην ορθοδοξια εχουμε το ξανθο γενος των Ρωσσων που ονειρευονται Τριτη Ρωμη μια που αυτοι οι υπερηφανοι με τα χιλιαδες πυρηνικα οπλα καναν την χαρη στον Ναζωραιο μαραγκο οπως τον φανταζονται να βαφτιζονται στο ονομα του . Μονο που οπως ειδαν προχτες οι πιστοι πρωτα του Πουτιν και μετα του Χριστου ενα τοσο δα σουβενιρ απο τον ουρανο τους εκανε εναν σασιρμα . Και αν αυτο το σουβενιρ αντι να ειναι καποια μετρα και να επεφτε στα Ουραλια ηταν καμια 100 μετρα και επεφτε στην Μοσχα τοτε θα καταλαβαιναν αυτοι οι πυρηνικοι λοκατζηδες των ορθοδοξων οτι με ολα τους τα οπλα και ολες τους τις χρυσες καμπανες και τους χρυσους τρουλους μπροστα στην δυναμη της φυσης που δημιουργος της ειναι ο Θεος ειναι ενα στρογγυλο μηδενικο . Και καλο θα ηταν αντι ολοι αυτοι Βατικανειοι , Ρωσσοι , Αμερικανοι προτεσταντες και θιασωτες δικοι μας της πενταρχιας να δηλωνουν με την σταση τους οτι ειναι πανω απο τον Χριστο να καταλαβουν ολοι αυτοι οτι μπροστα στην δυναμη του Παντοκρατορα ειναι σκουληκια και λιγοτερο . Δεν ειμαι θιασωτης των εξωβιβλικων προφητειων αλλα περιστατικα σαν το προχτεσινο της Ρωσσιας θα επρεπε ολους τους Χριστιανους και ειδικα τους λεγομενους ποιμενες τους να τους βαλει να σκεφτουνε τι ειμαστε και τι ειναι η δυναμη του Θεου .Τωρα για τους δικους μας μπροστα στην αλλαζονεια των παπικων , των προτεσταντων , της επισημης ρωσσικης εκκλησιας αλλα και των αρχαιων δικων μας πατριαρχειων που φανταζονται οτι κοτζαμ Υιος του Θεου σταυρωθηκε και αναστηθηκε για να θεσμοθετηθουν πρεσβεια τιμης και αλλα γελοια οπως μνημονευσεις μπροστα λοιπον σε ολους αυτους τους γελοιους οι δικοι μας επισκοποι ειναι οι πιο συμπαθητικοι . Α.Μ

Χάρης είπε...

κ. Ανδριόπουλε,
1)Έχετε τα επιχειρήματα να αντιπαρατεθείτε στο γεμάτο ορθόδοξη αρχοντιά κείμενο του Γόρτυνος; Ή απλά πετάμε ένα "φαιδρό" για να ακούσετε τα παλαμάκια από τους οικουμενιστές μέντορές σας;
2)Οι συνεχείς παραβάσεις των Ιερών Κανόνων από τον Οικ. Πατρριάρχη και τους ομόφρονές του, η υποστήριξη αιρετικών θέσεων και η υπογραφή αιρετικών κειμένων, ποιο ποίμνιο άραγε εκπροσωπούν και ποια Ορθοδοξία;
3)Στεναχωρηθήκατε κι εσείς που παραιτήθηκε ο "αγιώτατος" Βενέδικτος;
4)Συνεχείστε να αποκαλύπτεσθε. Κάνετε πολύ καλό στην Εκκλησία, αφού περάσατε πλεόν από το στάδιο του "τα λέω και τα παίρνω πίσω"(βλ. Μεσσηνίας) και προχωρήσατε στο στάδιο του θράσους. Χαιρόμαι γιατί επιτέλους και οι έχοντες "καλό λογισμό" για τον πατριάρχη Ορθόδοξοι θα τον πάρουν χαμπάρι και θα γίνει κάποια ευλογημένη στιγμή αυτό που σας υπενθύμισε ο Σεβασμιώτατος Γόρτυνος...

Ανώνυμος είπε...

Χαρη ο Παπας στραβογερασε οπως ολοι οι ανθρωποι στραβογερασε και παραιτηθηκε . Το κειμενο του γορτυνος ειναι απο αυτη την αποψη φαιδρο . Ζητα απο τον Παπα τωρα που παραιτειται να γινει ορθοδοξος στα 85του . Πολυ κακη συμφωνια για τον Χριστο . Ο Παπας σαν εφηβος ηταν στη μαζιστικη νεολαια , και μετα σε ολη την υπολοιπη ζωη του στον παπικο οργανισμο οπου εγινε 54 χρονων προεδρος της επιτροπης δογματος του διαδοχου δηλαδη της ιερας εξετασης και στα 78 του εγινε Παπας . Και τωρα ζητα ο Ιερεμιας να γινει ορθοδοξος . Δηλαδη εδωσε την εφηβεια του , τα νιατα του , την αντρικη του ηλικια και τα γηρατεια του σε αλλους κυριους και στον Χριστο θα δωσει το χουφταλιασμα του . Λαθος το σκεφτηκε ο Ιερεμιας Γορτυνος αυτο θα ηταν πολυ κακη συμφωνια για τον Χριστο και Θεο μας . Α.Μ

Δημήτρης είπε...

Δηλαδή
Πηγαίνω στο ναό και ακούω το Ευαγγελικό ανάγνωσμα " Όπου πάτε να μην πάρετε διπλό ρούχο ή σανδάλια, ούτε χρήματα, δωρεάν τα πήρατε δωρεάν να τα δώσετε "
Και στη συνέχεια ακούω το κήρυγμα "Θα μας κόψουν τους μισθούς; Θα τους πάμε στα δικαστήρια και θα τους πάρουμε όλη τη γη"
Κάτι λάθος υπάρχει στα παραπάνω, κάποιος κάνει λάθος. Μμμμ οι αγωνιστές της Ορθοδοξίας αποκλείεται οπότε... λες;
Δύσκολη η ορθοδοξία τελικά

Δημήτρης είπε...

Δηλαδή
Πηγαίνω στο ναό και ακούω το Ευαγγελικό ανάγνωσμα " Όπου πάτε να μην πάρετε διπλό ρούχο ή σανδάλια, ούτε χρήματα, δωρεάν τα πήρατε δωρεάν να τα δώσετε "
Και στη συνέχεια ακούω το κήρυγμα "Θα μας κόψουν τους μισθούς; Θα τους πάμε στα δικαστήρια και θα τους πάρουμε όλη τη γη"
Κάτι λάθος υπάρχει στα παραπάνω, κάποιος κάνει λάθος. Μμμμ οι αγωνιστές της Ορθοδοξίας αποκλείεται οπότε... λες;
Δύσκολη η ορθοδοξία τελικά

Χάρης είπε...

Α.Μ.,
Και για τον γηραιό Βενέδικτο σταυρώθηκε ο Θεός. Γιατί να μην το καλέσουμε σε μετάνοια; Λίγοι είναι αυτοί που στα στερνά τους βρήκαν την Αλήθεια και σώθηκαν; Ή μήπως ο ληστής ματαίως μετανόησε ενώ ήδη είχε μπει στη διαδικασία θανάτωσής του; Κατανοώ ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά ένας Ιεράρχης αυτό έχει χρέος να πει και όχι να τον αφήνει στην πλάνη του και ταυτόχρονα να τον εξυμνεί. Ο εφησυχασμός και το εγκώμιο στον πλανεμένο φανερώνουν μίσος, γιατί όποιος αγαπάει κάνει τα πάντα για να σώσει τον αγαπημένο, ακόμα και αυστηρό έλεγχο. Ότι δηλαδή έκαναν και οι Άγιοι Πατέρες.
Δεν εννοούσα όμως εκείνο το απόσπασμα από το κείμενο του Γόρτυνος. Αλλά κυρίως το αντιαιρετικό του πνεύμα. Είναι πολύ θετικό να υπενθυμίζονται ιστορίες από τα Συναξάρια μας και ιδίως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν από τον ευσεβή λαό οι προδότες της Πίστης.
Και ενώ οι περισσότεροι κληρικοί και λαικοί γνωρίζουν και αποδέχονται τον παπισμό ως αίρεση, τον οικουμενισμό ως παναίρεση, αγνοούν την εκκλησιαστική ιστορία και ότι πρέπει να αντιδρούμε δυναμικά εναντίον τέτοιων προδοσιών ή στην καλύτερη, κάνουν τα στραβά μάτια στις κακοδοξίες Ζηζιούλα, Βαρθολομαίου κλπ και από ευσεβισμό λένε "ότι δεν είναι δική μας δουλειά". Ευτυχώς οι προπάτορές μας δεν είχαν τέτοιες "ευαισθησίες"

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Παναγιωτη ! Πολυ ωραιο το κειμενο σου ! Αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποιος σε τοποθετησε Κριτη των Μητροπολιτων. Ο Θεος ? Ο Πατριαρχης ? Αλλος ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χάρη,είμαι σίγουρος οτι οι άρτι διαλάμψαντες στο πολιτικό στερέωμα "χρυσοι ελπιδοφόροι"φίλοι του Πειραιώς και του Καλαβρύτων θα σας παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των διαφόρων "αιρετικών" που οραματίζεσαι,εφόσον διαθέτουν εδώ και πολλά χρόνια το "know how" τέτοιων αντιδράσεων.Σπουδαίο πράγμα τελικά οι εκλεκτικές συγγένειες..

Χ.Κ

Dimitris Roumeliotis είπε...

O tempora o mores
να το πουμε στην προσφιλη γλωσσα τους , μηπως και το καταλαβουν.

Λοιπον, το να Ορθοδοξει καποιος ειναι φαιδρο πλεον.

Το να αναφαιρεται καποιος στους πατερες, και να το κανει ουσιαστικα, δηλαδη εφαρμοζωντας την κατανοηση των επι της θεοθεν θεηγοριας, αυτο που εμεις σημερα λεμε θεολογια, ειναι φαιδρο ή "γραφικο".

οταν η πατερικη αντιμετωπιση μιας αλλης κατανοησεως της Ορθοδοξης θεολογιας χαρακτηριζεται σαν σχολαστικισμος,

τοτε οντως καποιος μπορει στην γλωσσα του ρωμαιου ποντιφηκα, O tempora o mores, μονο που η γλωσσα αυτη ειναι ανικανη να περιγραψει τι ο Θεος ειπε αστους ανθρωπους.

Και την ανικανοτητα μιας γλωσσας, την προηγαγαν σε ανικανοτητα αποδοχης της ιδιας αυτων πατρογονικης κατανοησεως

Χάρης είπε...

Χ.Κ.
Κλασσική αντίδραση από αρχαιοτάτων χρόνων η λασπολογία, όταν υπάρχει πτωχεία επιχειρημάτων. Τώρα τι θέλεις να κάνω; να σου αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και ότι ως χριστιανός δεν μπορώ να αποδεχθώ τη χρυσή αυγή;
Προφανώς όμως, θα είσαι υπέρ της βίας του Μιλτιάδη Κωνσταντίνου μέσα στον παπικό ναό και των ΜΑΤ κατά των χριστιανών που επιχειρούν να γιουχάρουν τον πατριάρχη, για τον οποίο θα ήταν συμφερότερο (κατά τη ρήση του Χριστού) να έπεφτε στη θάλασσα με μια πέτρα στο λαιμό, παρά να κατασκανδαλίζει εδώ και 21 χρόνια τους απανταχού Ορθοδόξους με τις δηλώσεις και τις ενέργειές του.
Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι και υπέρ της βίας του πατριάρχη Βέκκου ή του "αγίου" Αλοίσιου Στέπινατς που έσφαζαν Ορθοδόξους

Ανώνυμος είπε...

Τόση συμπυκνομένη βλακεία και κακότητα σε κείμενα είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς σε ισορροπημένους ανθρώπους! Αυτό το θλιβερό προίων μονον ταραγμένοι εγκέφαλοι μπορούν να καταγράψουν αφιονισμένοι από τις παρεκκλησιαστικές συναγωγές και τις φθείνουσες οργανώσεις τους. Το επίπεδο των σχολιαστών είναι της κατηγορίας του τσαλαπετεινού του Πειραιά και της κουκουβάγιας της Γορτυνίας! Φαιδρότης και πάλι φαιδρότης για να δυσφημείται η Ιδεραρχία της Ελλάδος. Λυπηρά φαινόμενα προπέτειας και πάθους δημοσιότητος χωρίς έλεγχο φραινων.

Ανώνυμος είπε...

Οντως ο Βικτορ Ουγκω ας πουμε ο ισπανος Ντουρουτι ο ολλανδος Ερασμος ο ιταλος Τζιορντανο Μπρουνο ο γαλλος Βολταιρος και μερικες χιλιαδες ακομη συν αυτους τους δημοσιογραφους που ανακαλυπτουν υπαρκτα σκανδαλα του παπισμου σε Ευρωπη και Αμερικη καθως και αμετρητα εκατομμυρια Αμερικανων και Δυτικοευρωπαιων ανωνυμων που λενε τα μυρια οσα κατα του παπισμου ολοι αυτοι τα πιανουν απο τις παρακμασμενες ελληνικες θρησκευτικες αδελφοτητες . Και προφανως οι Ουγκω Βολταιρος και γενικα οι παλιοτεροι επηρεαστηκαν απο τις αδελφοτητες πριν αυτες ιδρυθουν . Οσο για τους τωρινους Δυτικους που σερνουν στην καθολικη εκκλησια οσα σερνει η σκουπα μα ειναι φανερο οτι ειναι επηρεασμενοι απο τον Πειραιως . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και για να μιλησουμε σοβαρα ειναι φανερο οτι παρα πολλοι εκκλησιαστικοι ανθρωποι στην Ελλαδα που χτυπουν μονο την ορθοδοξια και μενουν ενεοι μπροστα στο μεγαλειο του παπισμου και την ελευθεριοτητα του προτεσταντισμου , οτι πολλοι απο αυτους θητευσαν σε κατηχητικα και κατοπιν σε οργανωσεις δεν ειχαν το θαρρος να φυγουν απο εκει , τους μειναν απωθημενα και ασχολουνται διαρκως με αυτες ενω για εμας ολους τους υπολοιπους οι συγκεκριμενες ειναι αδιαφορες . Δεν σημαινει οτι οποιος ειναι ιδεολογικα κατα του παπισμου και προτεσταντισμου οτι θητευσε σε οργανωσεις και παιρνει απο εκει γραμμη λες και ειναι μελος του παλιου ΚΚΕ . Οποιος λοιπον δεν περασε απο τις αδελφοτητες δεν ασχολειται με το τι καναν τη δεκαετια του 60 αλλα βλεπει τι μπορει να γινει τωρα με την μανια καποιων να βαλουν την ορθοδοξη εκκλησια στο τραινο του δυτικου χριστιανισμου την στιγμη που αυτου του ειδους ο χριστιανισμος ειναι αποριπτεος απο την πλειονοτητα των δυτικων που δηλωνουν ειτε αθεοι ειτε αγνωστικιστες .Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σχολίαζα το κείμενό σας κύριε Ανδριόπουλε, καθώς οι άκρως φιλοπαπικές σας θέσεις είναι δεδομένες, σε σημείο που σας λέω ευθαρσώς ότι σας θεωρώ ουντίζοντα, αν όχι ουνίτη (μην το πάρετε ως προσβολή, νομίζω περιγράφω την πραγματικότητα). Αλλά το κάνω μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει και γνωρίζω προσωπικά τον σεβ. μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, που είναι ιεράρχης πένης, με φόβο Θεού, ασκητικός και από τους λίγους ιεράρχες που απέχουν από φιέστες, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται για την κατήχηση του μικρού του ποιμνίου. Ξέρετε πολλούς ιεράρχες που οργανώνουν οι ίδιοι τακτικές απογευματινές κατηχητικές συναντήσεις για ενηλίκους και δέχονται οι ίδιοι απλούς πιστούς για εξομολόγηση; Εγώ όχι. Ο ίδιος εξομολογούσε φοιτητές και στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, όπως τυχαίνει να γνωρίζω.
Τα γράφω αυτά με παρρησία, επειδή αφορούν στο δίκαιο. Και υπογράφω με το πραγματικό μου όνομα.
Ι. Βιταλιώτης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Α.Μ,εφόσον φαίνεται οτι γνωρίζεις αρκετά για την ιστορία του ΚΚΕ,φαντάζομαι πως θα ξέρεις και την φημισμένη ατάκα του καπετάν-Γιώτη"οι ζευγάδες φεύγουνε μα η σπορά μένει".Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη σπορά των οργανώσεων στο χώρο της Εκκλησίας.Μπορεί να έχουνε χάσει τη δύναμη που είχαν παλαιότερα,αλλά το πνεύμα τους έχει μπολιάσει γενιές και γενιές στους κλειστούς κύκλους του ανώτερου κλήρου,από τους οποίους βγαίνουν μετά οι επίσκοποι.Οι περισσότεροι
σημερινοί μητροπολίτες έχουν θητεία σε οργανώσεις,είτε οι ίδιοι προσωπικά,είτε οι πνευματικοί τους πατέρες που τους προώθησαν στην Ιεραρχία.Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν,ο λόγος των οργανώσεων περνάει ακόμα στην Εκκλησία και δεν είναι απομεινάρι του παρελθόντος όπως φαντάζεσαι.Επίτρεψε μου δε, να ξέρω από πρώτο χέρι την επιρροή που έχουν σε συγκεκριμένες επαρχιακές πόλεις μέχρι και σήμερα.

Υ.Γ Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μπει εδώ και δεκαετίες στις δυτικές ράγες.Και μάντεψε από ποιούς.Από αυτούς που κατά τα άλλα βγάζουν αφρούς μόλις βλέπουν την παπική τιάρα ή τον προτεστάντη πάστορα.Επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα για το θέμα αργότερα μέσα στην ημέρα,εφόσον πρέπει να πάμε και για ύπνο..

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο των 10:30: αντί για "φθείνουσες" γράψε "φθίνουσες".΄
Αντί για "φραίνων" γράψε "φρένων".
Μάθε πριν απ όλα ορθογραφία και μετά ρίξε τη λάσπη σου στις εκκλησιαστικές οργανώσεις.
υ.γ.: Αυτή η "ιδεραρχία" ποια είναι;

Ανώνυμος είπε...

Εγω αναγνωριζω τον παπα Ρωμης Βενεδικτο ως Παπα και αποδεχομαι ως πληρως εγκυρα τα μυστηρια της δυτικης εκκλησιας. το ιδιο και ιερεις που εχω εξομολογηθει.
Ευχομαι συντομως πριν την παραιτηση του να ερθει και στην Ελλαδα

Ανώνυμος είπε...

Επισης δεν αναγνωριζω ως ορθοδοξους τους ανθενωτικους

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια να ρωτησω κατι? αυτο που λεει ο Πειραιως για τη χερσονησο συμπεριλαμβανει και το Καραισκακη? γιατι το μισο το δεσμευσανε με συντηρητικη κατασχεση ενεκα ΛΑυρεντιαδη & Προτον

Ξερει κανενας?

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που λεει ο Πειραιως οτι θα παρει την πειραικη εχουν την πλακα τους . Οντως . Δεν βλεπω ιδια ανησυχια απο τους πεφωτισμενους για τα τελεσιγραφα 2,5 εκατομυρια τον αριθμο ακομη και σε οφειλετες των χιλιων ευρω με απειλη κατασχεσης απο την τρικομματικη χουντα Δεξιας , Κεντρου και Ευρωπαιζουσας Αριστερας που μας κυβερνα . Οσο για ολα αυτα τα φιρμανια , χρυσοβουλα και αλλα χαρτια με τα οποια διαφοροι ηγουμενοι και μητροπολιτες διεκδικουν διαφορες εκτασεις καποια στιγμη πρεπει να βρεθει ενα δικαστηριο που θα πει σε αυτους τους κυριους οτι ολα αυτα τα χαρτια σε δυο μερη μπορουν να τα βαλουν . Η σε μουσειο η εκει που ξερουν . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ αναγνωρίζω τον Πάπα της Ρώμης και την εγκυρότητα των μυστηρίων. Το ίδιο και οι ιερείς και οι επίσκοποι που έχω εξομολογηθεί. Αλλά είμαι καθολικός. Γίνε και εσύ. Μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Εγω που τον αναγνωριζω ειμαι ορθοδοξος πειραζει?

Ανώνυμος είπε...

Και δευτερον δεν εισαι καθολικος εισαι οπαδος της θρησκευτικης κοινωνιας του αρχιαιρεσιαρχου Παπα και αγεσαι και φερεσαι απο τον αρχαιο πτερνιστη!(sic αγαπητε)

Ανώνυμος είπε...

Εγω αναγνωριζω τον ενα και μοναδικο χωρις προηγουμενο και επομενο Ντιεγκο Αρμαντο Μαραντονα που ειναι καθολικος αλλα δεν αναγνωριζει κανεναν Παπα . Μαλιστα σε μια ακροαση που του ειχε παραχωρησει ο Ιωαννης Παυλος ο Β οπως γραφει ο ιδιος ο Ντιεγκο πανω που τον ελεγε ο Παπας για το ενδιαφερον της καθολικης εκκλησιας για τα παιδια της Αφρικης ο Μαραντονα του προτεινε να πουλησει τα χρυσα ταβανια . Και μετα δηλωσε το περιφημο , τι να μας πει και αυτος στα νιατα του ηταν τερματοφυλακας . Δεν τους πολυπανε τους γκολκηπερς οι νοτιοαμερικανοι . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και το χειροτερο απ ολα δεν εισαι ολυμπιακος!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που εφυγε ο Ζαρντιμ και βλεπω και τον αλλονα να φευγει να φερουμε το Ντιεγκο????

Ανώνυμος είπε...

Δεν κανει για προπονητης ο Ντιεγκο φιλε των 3 και 15 . Αλλα δεν κανω πλακα σε αυτο που θα σου πω . Τωρα που εξασφαλισατε τον τιτλο παρτε τιμης ενεκεν τον Αλεφαντο . Τοσες αναλυσεις εχει κανει , ασχετο που μπερδευει τα συστηματα , να εχει ενα τιτλο και αυτος . Εδω ο Λεμονης εχει τιτλο σαν κωουτς . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ναι σωστο Αλεφαντος!

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι Αλεφαντος!

Ανώνυμος είπε...

Ο σερ Τακης που τον θυμηθηκες?

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που λες οτι αναγνωρίζεις τον Πάπα και είσαι ορθόδοξος, προφανώς δεν είσαι ορθόδοξος με τον τρόπο που το εννοούν εδώ στην Ελλάδα. Εννοείς οτι είσαι ελληνόρυθμος καθολικός; Γιατί από όσο ξέρω η φερόμενη ως επίσημη ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει κοινωνία με εμάς τους καθολικούς.

Ανώνυμος είπε...

οχι ρε φιλε δεν ειμαι ελληνορρυθμος
ειμαι ορθοδοξος με τον τροπο που τον εννουν εδω στην ελλαδα και αναγνωριζω τον Παπα Ρωμης και δεν αναγνωριζω το ψευδοσχισμα που εγινε αναμεσα σε δυο νοματαιους και που ο ανθενωτισμος εχει αναγαγει σε δηθεν ιστορικο γεγονος. Κοινωνια κατα καιρους εχει υπαρξει σε μεμονομενο επιπεδο. Ο (βρωμιαρης) Ουμβερτος δεν ειχε κανονικο δικαιωμα γιατι ο Παπας ειχε πεθανει στο μεταξυ και επρεπε να επιστρεψει στη Ρωμη, αρα το αναθεμα ηταν ακυρο κανονικα, ο δε διακος της Αγ Σοφιας αναθεματισε τους λεγατους κι οχι τη Ρωμη συλληβδην .κακως ηρθησαν επι Αθηναγορα τα κανονικως ανυπαρκτα αναθεματα.Απλως το πατριαρχειο και η ακαδ κοινοτητα ακομα δεν λενε ολη την αληθεια στο Ελλαδισταν των Χομεινιδων. Ο ανθενωτισμος εχει επιβαλλει δικτατορικα την διακοπη κοινωνιας και μας εστειλε(στελνει?) βορα στους τουρκομογγολους με τον γραιωδη αντιδυτικισμο του.

Ανώνυμος είπε...

Κι επιμενω στις βαριες-βαρυτατες ευθυνες της επισημης ακαδημαικης κοινοτητας ιστορικων και θεολογων που εξακολουθει να φοβαται την ευθεια αντιπαραθεση με τους μουλαδες και τα ψευδοιστορικα κεκτημενα που επι αιωνες επεβαλαν στην ορθοδοξια και θαλεγα περισσοτερο και κυριως των ιστορικων σε σχεση με την ιστορικη υπαρκτοτητα του "σχισματος"(και τους μεν και τους δε τους πληρωνουν οι ελληνες φορολογουμενοι στα πλαισια του ελευθερου ελληνικου κρατους μελους της ΕΕ, μετα απο 400 χρονια σκλαβια στους τουρκομογγολους που για τον ανθενωτισμο ηταν προτιμοτεροι απο τη δυση οι απογονοι του Τζεγκις Χαν και απο αυτα που οσμιζονταν οτι θα ερχονταν απο τη δυση και καλως τα οσμιζονταν-αναγεννηση, τεχνες διαφωτισμος γιατι στην πραγματικοτητα αυτα τους πονουσαν και τους πονανε ακομα) Σημειωτεον ο Νοταρας αυτοκτονησε οταν ο Μωαμεθ ζητησε να απολαυσει και το γιο του. Αξιοθρηνητος στην κυριολεξια για τις πολιτικες επιλογες του ενδεδυμενες με θρησκευτικο μανδυα- θαυμαστε και κατι Βρυενιους που ελεγαν οτι για τους δυσσεβεις ενωτικους θα χανοταν η Πολις(οχι ας πουμε γιατι δεν ειχε στρατο συμμαχους η τεχνολογια -καλλιεργουσε δηλ την ηλιωδη θρησκευτικη αφελεια)επιλογες που τις πληρωσαν ομως εκατομμυρια υποδουλοι-μεταξυ αυτων και ο αδερφος του Κολοκοτρωνη που τον κρεμασαν οι Τουρκοι (και φανταζομαι ξερετε ποιοι τον προδωσαν και που και τι "δουλεια" εκαναν).Τωρα που οι ελληνες επαψαν να ειναι "τουρκιζοντες" χριστιανοι(κατα Κοραη) μορφωθηκαν εμαθαν τα πραγματικα ιστορικα περιστατικα καποιοι δεν αντεχουν και ωρυονται.Περαστικα τους..

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"Αυτά βέβαια τα γελοία πράγματα πουλάνε σήμερα διότι, κακά τα ψέματα, ο λαός μας είναι αμόρφωτος"
Pelekan boy οπως εγραψα τα πραγματα ευτυχως εχουν αρχισει και κινουνται τα πραγματικα ιστορικα περιστατικα που οδηγησαν στην αποξενωση των δυο εκκλησιων γινονται πλεον γνωστα.τα "λατινικα" δογματα οπως το δηθεν φρικωδες αιρετικο filioque τους και οι ερμηνειες τους ακομα πιο γνωστα και λογω του διαδικτυου οπως και οι (σκοπιμες η μη ) παρεξηγησεις ενθεν και ενθεν καθως και η επενδυσις γεωπολιτικων σκοπιμοτητων φραγκων νορμανδων βυζαντινων με θρησκευτικο μανδυα και ειδικα δογματικου τυπου και δη στην Τριαδολογια κατα δολια επιλογη(επιμενω στον ΔΟΛΟ) ωστε να ειναι αδυνατη στο ΜΕΛΛΟΝ η διακοινωνια που αυτη καθε αυτη προυποθετει ΚΟΙΝΕΣ εκκλησιαστικες δομες(αρα και τα γνωστα πρωτεια και μετ αυτων πολιτικοοικονομικη ΕΞΟΥΣΙΑ την ταμπακιερα δηλαδη κλπ. Εκει απ οτι φαινεται ενδεχεται να ξανασφαχτουν μεταξυ τους. Το φιλιοκβε το θυμηθηκαν ξεδιαντροπα οταν ανατολη και δυση πλεον ηταν αντιθετες-μεχρι τοτε περα βρεχει.200 χρονια τι διακοσια απο το 550 μχ διακοινωνουσαν.Ο δε Παπας που επικαλειται ο Αρκας επισκοπος σε κηρυγματα του (γιατι λεει τα μισα ο εν λογω αρχιερεας) εκτος απο τις πλακες που τυπωσε το συμβολο και την απαγορευση στον Καρλομαγνο να αλλαξει το συμβολο, ταυτοχρονα του ειπε (του Καρλομαγνου )ξεκαθαρα "οτι κι εγω λεω οτι ειναι δογμα και απαγορευω τον οποιονδηποτε να κηρυττει το αντιθετο" δηλ απλως δεν ηθελε την αλλαγη στο συμβολο.Ας αφησουν λοιπον τα παραμυθακια πλεον ειναι γνωστα τα πραγματικα περιστατικα. Το γουστο ειναι οτι και σημερα το κυριως προβλημα ειναι το πρωτειο (εχουμε τρεις ρωμες και επι Χριστοδουλου και το ελλαδισταν ειχε τις μωροφιλοδοξιες του)Αυτα ομως ολα συζητουνται γιατι τωρα οι εκκλησιες ευτυχως δεν εχουν την ιδια εξουσια που ειχαν τοτε επι "μεγαλου σχισματος".(που οταν δηθεν εγινε δεν το πηρε χαμπαρι κανενας)εκτος απο τα περιστερια στο προαυλιο της Αγ Σοφιας.
Το προβλημα υπαρχει διοτι οι μουλαδες (οι οποιοι προφανως εχουν ιδρυσει καταστροφικη λατρεια γιατι πρεπει να το πουμε οτι η θρησκεια τους συνιστα καταστροφικη λατρεια την οποια ο μακαριστος Haack η η συζυγος του που νομιζω ειναι εν ζωη θα ηλεγχαν με το επιστημονικο τους κυρος) εχουν προφανεις προσβασεις στο δικαστικο πολιτικο κι οικονομικο συστημα διοτι διαφορετικα θα εδιωκοντο γι υποδαυλιση θρησκευτικου μισους και λοιπα..Ο Πατριαρχης καθυβριζεται καθημερινως πλεον, ο Ζηζιουλας το ιδιο, ο Ιγνατιος το ιδιο, ο Στυλιανος το ιδιο! Μονον τον Παισιο με τα μακαρονια βλεπουν οι εισαγγελεις?
Αυτο ομως ειναι το ολιγοτερο, ο ανθενωτισμος εχει σαφη οικονομικα κινητρα και παντα ειχε- οι ανθενωτικοι τα ειχαν βρει με τους μογγολους θαυμασια οπως λες. Ο σημερινος αντιδυτικισμος εχει σχεση με σαφεις οικονομικες πολιτικες συμφεροντα ξενων χωρων και πλουτισμο συγκεκριμενων οι οποιοι θελουν να εξυπηρετηθουν απο αυτα τα συμφεροντα ως ενδιαμεσοι . Θρησκευτικο παρακλαδι-τεχνηεντως- του αντιδυτικισμου (που αφορα αμορφωτες σκοταδιστικες παραληρηματικου χαρακτηρα μαζες σε ολα τα πολιτικα κομματα) ειναι ο ανθενωτισμος/αντιοικουμενισμος. Δεν τους ενδιαφερει η σωτηρια του γενους, το χρημα τους ενδιαφερει τους εχοντες νουν και γνωση και τους αμορφωτους η ψυχαναγκαστικου τυπου "σωτηρια της ψυχης τους" για την οποια ουτε και η εθνικη καταστροφη δεν αποτελει φραγμος.Τουναντιον θεωρουν οτι θα εχουν και τον στεφανο του μαρτυριου(ετσι τους λενε οι πνευματικοι τους) ασχετως αν μαζι τους θα συμμαρτυρησουν και οι υπολοιποι. Το δε κρατος οπως σου ειπα παραμενει μετα το Ιραν το δευτερο θεοκρατικο στον κοσμο.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα μαζι σου-κι εγω κοινη γραμμη πλευσης στα προβληματα του συγχρονου κοσμου τουλ ευχομαι.
Μετα επιλυση δογματικων διαφορων πραγματικων και μη, μετα αφομοιωση και μετα ενωση-ο δρομος ειναι μακρυς.

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν αναγνωρίζεις τον Πάπα (όχι μόνο ως πρόσωπο φαντάζομαι, αλλά και ο, τι πρεσβεύει ή διδάσκει η Καθολική εκκλησία) γιατί δεν γίνεσαι καθολικός να μην βρίσκεσαι και σε μια ελλειπή εκκλησία, όπως χαρακτήρισε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κάθε εκκλησία που δεν έχει κοινωνία με τον Πρώτο Επίσκοπο, τον διάδοχο του Απ. Πέτρου, τον Επίσκοπο Ρώμης; Φαντάζομαι αποδέχεσαι και το Πρωτείο Τιμής και Εξουσίας ως Παγκοσμίου Επισκόπου στον Ρώμης και το Αλάθητο εξ καθέδρας, το ισόκυρο της παράδοσης.
Δηλαδή υπάρχει στους Ορθοδόξους δυνατότητα να ανήκεις σε κάποια εκκλησία και παράλληλα να κοινωνείς με εμάς τους καθολικούς χωρίς να είσαι ελληνόρυθμος; Γιατί σήμερα διάβασα τη συνέντευξη του πατριάρχη των ορθοδόξων σε τουρκική εφημερίδα που έλεγε οτι η ένωση δεν έχει γίνει ακόμη, οτι θα γίνει μεν αλλά οτι δε θα ζήσουμε να τη δούμε. Τί από όλα ισχύει; Γιατί για τους καθολικούς οι ορθόδοξοι δεν είναι πλήρης εκκλησία καθότι δεν αποδέχεται διδασκαλίες που εδραιώθηκαν στην καθολική.

Ανώνυμος είπε...

Το τέλειο κήρυγμα της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ που λένε ο Pelekanos και ο Ανώνυμος 19 Φεβ 3.26μμ είναι σοκαριστικές πραγματικά για όλους όσους έτρωγαν τα φούμαρα που μας σέρβιραν χρόνια και χρόνια τώρα! Ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι το ίδιο κουτόχορτο ταιζαν και τους δυτικούς αδελφούς μας. Πραγματικά το "μυστήριο της ανομίας" ενεργούσε για πολλά χρόνια παγιδευοντας στα δίχτυα του χριστιανούς ένθεν και ένθεν.
Εφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου που οι χριστιανοί ανατολικοί και δυτικοί άνοιξαν τα ματιά τους ή μάλλον αυτό το Πνεύμα της αληθείας τους τα άνοιξε!
Είναι γνωστό πως όταν ρώτησαν τον π. Πορφύριο για το εν λόγω θέμα τους απάντησε πως "η Ένωση θα έρθει από τους απλούς χριστιανούς"!!!
Αλίμονο μας σε μας κληρικούς και θεολογους που ασχολούμαστε με συγγράμματα, με κόμματα, τελείες και λοιπές αηδίες με σκοπό και μόνο να υπηρετήσουμε όχι το Χριστό και το λαό του αλλά τα δικά μας κόμπλεξ!!!!
Αλλά "ζή Κύριος ο Θεός"
Μακάρι οι μισοί απο τους δυτικούς και ανατολικούς επισκόπους να μιμούνταν στην ταπείνωση τον σημερινό Πάπα Βενέδικτο, η ενότητα και η καταλλαγή ανάμεσα στους χωρισμένους αδελφούς θα είχε έρθει προ πολλού!

π. Ν. Σ.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

4:19 Δεν ειναι πατριαρχης των ορθοδοξων ο Βαρθολομαιος ειναι οικουμενικος πατριαρχης και Νεας ρωμης, ο Βενεδικτος ειναι ο παπας Ρωμης.

Γιατι προφανως μου αρεσει να βρισκομαι σε μια ελλειπη εκκλησια-στοχευω στην πληροτητα

Ανώνυμος είπε...

Χαιρε Π Ν. Σ Αμην κι απο μενα
Ο ¨3:26

Ανώνυμος είπε...

Τότε δεν αναγνωρίζεις τον Πάπα. Δεν ξέρω τί είναι ο Βαρθολομαίος, αλλά ο Πάπας είναι παγκόσμιος επίσκοπος(universalis- όπως λέει και στον τίτλο του) και πηγή της αρχιεροσύνης. Γι' αυτό και στη χειροτονία επισκόπου, ο νέος επίσκοπος παίρνει το ωμοφόριο του από τον Πάπα ασπάζοντας τα πόδια του όχι το χέρι ή στο πρόσωπο. Στον τίτλο του επισήμως γράφει βικάριος του Θεού και διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου του πρώτου των αποστόλων. Εδρεύει στη Ρώμη και επισκοπεί την οικουμένη. Αυτό που λές εσύ είναι κάτι άλλο. Προφανώς δεν αναγνωρίζεις τον Πάπα όπως η καθολική εκκλησία, αλλά όπως εσύ θές. Και δεν είναι μόνο ο Πάπας αλλά και οι λεγόμενες θεολογικές διαφορές. Αυτά τα επικυρώνει και η Α και η Β οικουμενική σύνοδος του Βατικανού. Επομένως αναγνωρίζεις αυτό που εσύ κατασκεύασες και είσαι βέβαια ελεύθερος να κάνεις ότι σου αρέσει όπως λες.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον δέσποτα που τολμά να κεει τα αυτονόητα:,Ο,τι ο Πάπας ειναι αιρετικός.
Αν το ποιμνιο δεν εχει τετοιες εγνοιες δεν σημαινει .ο,τι δεν ειναι αιρετικος.

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος σου έκλεβε το ιστολόγιό σου δεν θα το διεκδικούσες;

Ο Πειραιώς γιατί να μην κάνει το ίδιο;

Δεν το καταλαβα δηλαδη.

Στα επιχειρηματα πο μηδενιζει την δηθεν αριστερα δεν λες τιποτα διοτι δεν ξερεις ή μαλλον γνωριζεις οτι εχει δικιο.

Οποτε που να τον χτυπησουμε;;;;

Γνωστα πλεον αδελφε μου...

Ανώνυμος είπε...

7:35
Αναγνωριζω τον Βενεδικτο ως Παπα της Ρωμης και την Ρωμαικη εκκλησια ως εχουσα απολυτως εγκυρα μυστηρια
Σαφως ειναι διαδοχος του πρωτου των αποστολων.Δεν ξερω αν ειναι ανταξιος αυτου. ο Σεραφειμ καποτε αγαπητε ανωνυμε εξεφρασε στην πραξη τον σεβασμο της ανατολικης εκκλησιας στο πρωτειου του παπα Ρωμης: οταν καποτε εγενοντο επεισοδια στο φαναρι και ο τοτε Παπας δυστυχως σιωπουσε η εφημεριδα Ελ Ωρα εμφανισε τον Σεραφειμ να λεει σε κεντρικο τιτλο"Προκαλει καταπληξη η σιωπη του Βατικανου" Γιατι να το λεει αυτο αν δεν ισχυει και σημερα το περιφημο εκκλητον? Ειναι σα να του ελεγε εμεις οτι ειχαμε να πουμε το ειπαμε εσυ γιατι δε μιλας ειναι η ωρα σου(εκκληση στον Παπα). Αρα οπως βλεπεις η εκκλησιαστικη παραδοση ειναι αρκετα ευγλωττη.

Ανώνυμος είπε...

O Σεραφείμ ευθέως έχει αμφισβητήσει και το οτι το Βατικανό είναι εκκλησία και οτι ο Πάπας είναι επίσκοπος. Ίσως και να το είπε αυτό για πολιτικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Αναγνωρίζεις την παγκοσμιότητα του Παπικού πρωτείου και της παπικής καθέδρας; Αναγνωρίζεις την ανωτερότητά του έναντι όλων των άλλων επισκόπων; Και κυρίως το αλάθητο ακόμη και έναντι των οικουμενικών συνόδων; Αυτά είναι όροι των συνόδων του Βατικανού.
Τότε για ποιό λόγο ο πατριάρχης δεν μνημονεύει τον Πάπα στα δίπτυχα; Αφού τα μυστήρια είναι έγκυρα και η αρχιεροσύνη επίσης; Και τί σημαίνει έγκυρα μυστήρια; Γιατί αν είναι έγκυρα για εσένα, κοινωνείς σε καθολικό ναό; Και αν επί της Ρώμης προίσταται πνευματικά ο Βενέδικτος, τότε ο Γεννάδιος τί ρόλο παίζει στην Ιταλία; Δεν είναι αυτός ο πνευματικός ποιμήν των χριστιανών της Ιταλίας, στην οποία βρίσκεται και η Ρώμη; Αν αναγνωρίζεις στην καθολική εκκλησία την πνοή του Αγίου Πνεύματος γιατί μένουμε εδώ και δεν πάμε εκεί που είναι το Άγιο Πνεύμα;

Ανώνυμος είπε...

@7:41
ϊσως να έχεις κι ένα δίκιο σ'αυτό.Και στον Ευλογητό της Λάμψης δεν έλεγε κανείς τίποτα όταν "επιχειρηματολογούσε" πως είχε αποστολή από τον Θεό να εξοντώσει τους αμαρτωλούς και είδες τι έγινε μετά..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

9:27 μ.μ
Αφού αναγνωρίζεις τον Πάπα και την αλήθεια των μυστηρίων μας επαναλαμβάνω γιατί δεν έρχεσαι να κοινωνήσεις σε καθολικό ναό; Όσο για το Σεραφείμ μάλλον θα κορόιδευε γιατί μας είχε σύρει τα εξ αμάξης. Υπάρχει εκκλησία ορθόδοξη που να μνημονεύει τον Πάπα; Και κυρίως αναγνωρίζεις τον Πάπα ως καθολικό επίσκοπο (σε όλη την οικουμένη) όπως διακηρύσσει η καθολική εκκλησία; Και αφού λες οτι είναι διάδοχος του Απ Πέτρου άρα πιστεύει ότι και ο Απόστολος, γιατί μένεις εκεί;

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια ακριβώς ισχυρίζονται και οι ουνίτες. Μόνο που αυτοί προχωρούν και στη μνημόνευση.

Ανώνυμος είπε...

10¨15

γιατι λοιπον δεν κοινωνω σε καθολικο ναο?

πολυ απλο ανθενωτικε- γιατι εγω υπακουω στις αποφασεις τις ορθοδοξης εκκλησιας που κυριαρχειται απο τον προδοτικο και εθνοκτονο ανθενωτισμο 1000 χρονια παρ οτι δεν μ αρεσουν. Εσυ υπακους στια αποφασεις περι διαλογου και στο οτι ο Πατριαρχης δεν αποκαλει αιρεση την εκκλησια της Ρωμης? Απλα αφου εισαι χριστιανος ναι η οχι?

Ασφαλως το Βατικανο δεν ειναι εκκλησια ουτε ο παπας λεει οτι ειναι
Ο παγκοσμιος επισκοπος ? γιατι σου πα οτι ο Βαρθολομαιος ειναι επισκοπος της οικουμενης?

Ανώνυμος είπε...

γιατι ο πατριαρχης δεν μνημονευει τον παπα?

κατι ειχε πει ο Κηρουλαριος καποτε
οτι υπο συνθηκες θα τον μνημονευε και στο τελευταιο χωριο η καπως ετσι. Τοτε τσακωνοντουσαν για τη σικελια με τους νορμανδους
τωρα παιζει κι η Πειραικη - αν τον αναγνωρισει ο Βαρθολομαιος, θα λεει οριστε το λες κι εσυ εγω ειμαι πρωτος θελω κι εγω τη καστελλα ο αλλος θα λεει παρε το καραισκακη ο παρα λλος θα λεει εσυ σαι ρομα εγω μαι ολυμπιακος δος μου το olympico μετα θαρθει κι ο αλλος απο σπαρτακ και θα λεει τωρα που ενωθηκαμε κι εγω θελω τη fiat και θα μπλεξει το πραγμα με αγωγες διανομης στο τελος-το πιασες τωρα γιατι υπαρχει ακοινωνησια και δεν υπαρχει μνημονευση
καταλαβες γιατι δεν τον μνημονευει?
παρ οτι εχει εγκυρα μυστηρια?

Ανώνυμος είπε...

δε θα σας κανουμε τι χαρη να αποχωρησουμε απο την ορθοδοξη εκκλησια αφου δεν αντεχετε τον "ενωτισμο" μας φυγετε εσεις καλυτερα εχει 500000 ΓΟΧ η ελλαδα ας γινουν 600000

Ανώνυμος είπε...

O Σεραφείμ ευθέως έχει αμφισβητήσει και το οτι το Βατικανό είναι εκκλησία και οτι ο Πάπας είναι επίσκοπος. Ίσως και να το είπε αυτό για πολιτικούς λόγους

ακριβως αγαπητε το εχει αμφισβητησει δηλ δεν ειναι σιγουρας γι αυτο και ρωταει
ειναι το Βατικανο εκκλησια? λαβε δε υποψη σου οτι ζουσε στο ελλαδισταν κι αυτος το οποιο ζει στο προδοτικο σκοτος του ανθενωτισμου επι 1000 χρονια. για να στα πω και λιγο πιο χυμα ο Οζαλ ειχε ενα συμβουλο "ελληνα" τον θυμασαι? ο οποιος απεκαλεσε τον κωνσταντινο παλαιολογο ουνιτη(λεγοντας φυσικα την αληθεια οτι προετιμησε την ενωση απο την ανθενωτικη προδοσια!) καθως και οτι η οθωμανικη αυτοκρατορια ειναι ο συνεχιστης του βυζαντιου που μας εσωσε απο τον παπα και τους δυτικους!!!!)(sic ε ειδες πως μερικοι αρεσκονται στους τουρκομογγολους και στους αμανεδες και στο λαμπρο οθωμανικο πολιτισμο με τις οπερες τον μποτιτσελι τον βιβαλντι κλπ?) γιατι ξερεις στο ελλαδισταν εχουν αποκρυβει αυτα βλεπεις ο μαρμαρωμενος βασιλιας ειναι στη ψυχη των ελληνων μεσα και δε μπορει(τολμα) το ανθενωτικο ιερατειο να πει στον κοσμο οτι ειχε δεχτει την ενωση και παραστει στην ενωτικη θεια λειτουργια με τους φρικωδεις λατινους). Γι αυτο και επιστρατευουν τους ιστορικους απατεωνες και μερικους καθηγηταδες γνωστους για τα αντιδυτικα κομπλεξ τους που λενε οτι μονο ο Ιωαννης παλαιολογος ηταν ουνιτης( ο αδερφος του Κων /νου κλπ)Κι οταν αυτα δεν πιανουν μετα επιστρατευουν τους τουμπανιασμενους λατινοφρονες στο αγιο ορος που βρεθηκανε στη χαραδρα(αληθεια γι αυτη την υποθεση καποια στιγμη εισαγγελια του αρ παγου τιμης ενεκεν δεν πρεπει να παρεμβει να μαθουμε πως πεθαναν και απο πια αιτια?)Ρωταμε να μη ρωτησουμε κακο κανει?

Ανώνυμος είπε...

Αν αναγνωρίζεις στην καθολική εκκλησία την πνοή του Αγίου Πνεύματος γιατί μένουμε εδώ και δεν πάμε εκεί που είναι το Άγιο Πνεύμα;



"το Πνευμα πνεει παντου" και στους πυρολατρες και στους μουσουλμανους και στους ταοιστες το εχεις υποψη σου?

Ανώνυμος είπε...

10:17 ωραια γινε ουνιτης εσυ
εγω ειμαι ορθοδοξος που ακουω βιολια κι εκκλησιαστικο οργανο δε μ αρεσουν οι αμανεδες της χωρας του δαμασκηνου και του ισαακ
το πιασες?

Ανώνυμος είπε...

Το μαθαμε και αυτο . Οτι η βυζαντινη αυτοκρατορια επεσε επειδη δεν εγινε η ενωση των εκκλησιων . Λοιπον ασχετως ενωτικων και ανθρνωτικων το 1453 επεσε η Πολη . Η αυτοκρατορια ειχε πεσει αιωνες πριν στα χερια των Οθωμανων κατα μεγα μερος και μικροτερο των Ενετων και ειτε ειχε γινει η ενωση ειτε οχι η Πολη κρατος πια οπως ειχε καταντησει θα επεφτε. Λογω φυσικης παρακμης . Αφηστε που ο Παπας και να ηθελε να βοηθησει δεν μπορουσε μολις ειχε τελειωσει το λεγομενο Μεγα Σχισμα μεταξυ Παπα και Αντιπαπα των δυτικων . Ανοιχτε και κανενα βιβλιο ιστοριας οι φιλοπαπικοι δεν βλαπτει . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Άρα αγαπητέ ανώνυμε πιστεύεις αυτά που ο ίδιος κατασκεύασες και φαντάζεσαι. Βλέπεις γιατί ο διάλογος πρέπει να έχει προυποθέσεις;
Κανένας από τους ορθοδόξους πατριάρχες δεν μνημονεύει τον πάπα της Ρώμης. Δεν είναι μόνο ο Κωνσταντινουπόλεως. Και δεν είναι θέμα πολιτικής. Υπάρχει διάσταση πίστεως. Και τί σημαίνει έγκυρα μυστήρια; Για λόγους πολιτικής δεν κοινωνείς στους καθολικούς; Ο Πάπας αποκαλείται επισήμως στον καθολικισμό παγκόσμιος επίσκοπος και κατοχυρώνεται αυτό και από τις αποφάσεις των βατικάνειων συνόδων. Στηρίζεται στην εσφαλμένη αντίληψη ότι ο Πέτρος ήταν ανώτερος των άλλων Αποστόλων και δια αυτού ερχόταν η χάρις. Το περίφημο πέτρειο δόγμα. Είναι γραμμένα αυτά στις συνοδικές αποφάσεις.
Για το πρωτείο εξουσίας; Το αλάθητο;
Τις θεολογικές διαφορές; Αποδέχεσαι π.χ. την κτιστή χάρη;
Ο Σεραφείμ ευθέως είχε αποκαλέσει αιρετικούς τους καθολικούς και το πίστευε, μάλιστα στη σύναξη των Προκαθημένων στην Κωνσταντινούπολη πιο επίσημα. Έβριζε δε ευκαίρως ακαίρως όχι με τις πιο ελαφρές εκφράσεις το Βατικανό. Δε χωρεί αμφιβολία περί αυτού. Η ερώτηση που λες δεν είναι ζήτημα σιγουριάς αλλά ρητορική. Είναι η ισχυρότερη κατάφαση αυτή. Και για τις συλλειτουργίες που λές κτλ υπάρχουν Οικουμενικοί σύνοδοι που τα ρυθμίζουν.
Και ούτε λίγο ούτε πολύ μας λές ότι αφίστασαι από την Πατερική παράδοση και ότι όλα, ακόμη και η ειδωλολατρία (πυρολατρεία ή όπως αλλιώς θές) είναι έμπνευση του Αγίου Πνεύματος! Άρα ούτε κάν χριστιανός!; Να καταπατάς την Αγία Γραφή! Η ειδωλολατρεία είναι βαρύτατη εκτροπή και ο ίδιος ο Χριστός είναι πολύ αυστηρός με αυτό. Μαγείες, μαντείες, είδωλα όλα αυτά καταδικάζονται ευθέως και αυστηρώς στην Αγία Γραφή επί παραδείγματι.
Γιαυτό σου λέω ότι πιστεύεις όσα φαντάζεσαι.
Εννοείται ότι θα παραμείνεις και να παραμείνεις στην Εκκλησία, την Ορθόδοξη, την Μία Αγία, Καθολική και Αποστολική. Η Σκέπη της Παναγίας να σε φυλάει!

Ανώνυμος είπε...

Oικουμενικές με συγχωρείς.
Δεν είναι θέμα πολιτικής. Υπήρξαν στην αρχή έντονα θέματα πολιτικής επιρροής, αλλά είναι πιο βαθιά και πιο παλιά τα ζητήματα ενωτικών ανθενωτικών. Ο βραχίων της πολιτικής έβγαλε ζητήματα. Και οι δύο άλλωστε είναι στα άκρα. Η Εκκλησία εύχεται δια της των πάντων ενώσεως και αυτό λέγει ο σύγχρονος Άγιος πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς σημαίνει παγκόσμια επιστροφή στην Ορθοδοξία. Είναι άποψη της Εκκλησίας αυτό.
Το θέμα της κοινωνίας με τους ετεροδόξους εδράζεται σε ουσιαστικά θέματα πίστεως. Αυτό πρώτος από όλους το διακηρύσσει ο Πατριάρχης. Είναι σαν να υποτιμάς τα πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις όταν λές οτι είναι όργανα παιχνιδιού ακραίων (ένθεν κακείθεν)στοιχείων. Η Εκκλησία είναι ο Χριστός ο παρατεινόμενος εις τους αιώνας και τα χνάρια του στην ιστορία είναι τα βήματα των Αγίων. Σε αυτά ας βαδίσουμε και δεν θα χάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και οι αντιπαπικοι να ανοιξουν βιβλια ιστοριας . Απο το 1300 περιπου ο Παπας που τον μετεθεσε για 70 χρονια περιπου ο Φιλιπος ο Ωραιος στην Αβινιον ειχε χασει το κυρος του . Αρα ουτε ο παπισμος φταιει που επεσε η Πολη . Δεν ειχε κυρος πια για σταυροφοριες . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Χίλια και χρόνια ιστορίας. Για πάντα θα κράταγε; Γεράματα! Τί ποιός φταίει; Πάντως, όπως λέει και η Αρβελέρ η Πόλη έπεσε το 1204. Από τότε άρχισε η καμπύλη να πέφτει με μεγαλύτερη κλίση.

Ανώνυμος είπε...

Και γενικα οταν μαλωνεται οι ενωτικοι με τους ανθενωτικους μην ασχολεισται με την αλωση της Πολης του 1453 . Ειναι πολιτικοιστορικο θεμα οχι εκκλησιαστικο . Ουτε οι Γενναδιος και Νοταρας φταιγαν ουτε ο Βησσαριων . Τα θεμελια της διαλυσης ειχαν μπει απο τον καιρο των Σελτζουκων πριν καν την πρωτη Σταυροφορια . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Και γενικα οταν μαλωνεται οι ενωτικοι με τους ανθενωτικους μην ασχολεισται με την αλωση της Πολης του 1453 . Ειναι πολιτικοιστορικο θεμα οχι εκκλησιαστικο . Ουτε οι Γενναδιος και Νοταρας φταιγαν ουτε ο Βησσαριων . Τα θεμελια της διαλυσης ειχαν μπει απο τον καιρο των Σελτζουκων πριν καν την πρωτη Σταυροφορια . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστος ο 4 και 43 . Αντι να μενουμε αναυδοι απο θαυμασμο πως κρατησε 800 χρονια σε πληρη ακμη και 300 σε παρακμη το Βυζαντιο ασχολουμαστε πως επεσε . Εδω εμεις οι τωρινοι Ελληνες 180 χρονια και παμε για διαλυση και πουλαμε πνευμα στους Βυζαντινους . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως ΑΜ

κανεις λαθος

150000 ανθενωτικοι τεμπεληδες ησυχαζαν και δσεν συστρατευθησαν στην πολη πολεμησαν ποσοι 3000 χιλ και δεν φταινε? Δε το λεω γω ο παπαρηγοπουλος τα αναφερει. Ο ανθενωτισμος καλιεργουσε την ηττοπαθεια δια το δυσσεβες των ενωτικων και υπεσκαπτε την αμυνα.

Δευτερον ο Παπας θα ηθελε σταυροφορια αλλα δεν μπορεσε γιατι μαινοντο πολεμοι στην ευρωπη

Η ευκαιρια για την ενωση ηταν στη συνοδο της Λυωνος ο ανθενωτισμος ομως ειναι διαρκης και υπουλος.

Ανώνυμος είπε...

προς 3¨37
οσο μιλας με οσα προσωπεια απα εκτιθρεσαι σου ειπα δεν συνομιλω μαζι σου παρ το χαμπαρι

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανθρωπε μου των 6 και 23 η Πολη τοτε αριθμουσε 50000 κατοικους . Που βρεθηκαν οι 150000 ανθρνωτικοι ; Ολη η Θρακη , Μακεδονια , Ηπειρος , Θεσσαλια ηταν επι δεκαετιες πριν υπο τους Οθωμανους . Τι φταινε οι ανθενωτικοι για την αλωση ; Οσο για το 1204 οι δικοι μας τους καλεσαν τους Φλαμανδους και Βενετους λογω διαμαχων για τον θρονο . Οσο για τον Παπα εχει ευθυνη σχετικη για το 1204 αλλα οχι για το 1453 γιατι μετα τις περιπετειες του σχισματος των 3 Παπων ειχε αδυνατησει Α Μ

Ανώνυμος είπε...

Κε ΑΜ
προφανως δεν αναφερομαι σημειακα στην αλωση- η Καλλιπολη πχ οντως καταλαμβανεται περι το 1350. Μιλω για την περιοδο απο την φραγκοκρατια μεχριτην αλωση οπου πληθωρα νεων απεφευγε τη στρατευση δια του ησυχασμου. Συγγνωμην σας μπερδεψα(παντως οχι εσκεμμενα)
Τα ιστορικα ερωτηματα ομως ειναι αμειλικτα:
Πως και ποιοι προδωσαν τη Θεσαλλονικη ας πουμε στους Οθωμανους? Ποιοι και (τι δουλεια εκαναν) προδωσαν τον αδερφο του Κολοκοτρωνη στους Τουρκους πολυ αργοτερα? Ποιοι ανοιξαν την κερκοπορτα?(Δεν φανταζομαι να υποστηριζετε και σεις τους λεγοντας την εβραικη συνοικια οπως ο Πλευρης?) Να σας θυμησω τη φραση του Κολοκοτρωνη "ο σουλτανος διορισε εναν βιτσερε και τα σχετικα"?
Αυτα διαχρονικα για τον πολιτικο ανθενωτισμο και την εσκεμμενη προτιμηση στους βαρβαρους και κυριως αμορφωτους απολιτιστους τουρκομογγολους. Ανεφερα επισης τον συμβουλο του Οζαλ ο οποιος τα ειπε απο τηλοψιας σε μια και μοναδικη συνεντευξη (μετα τον κοψανε)αλλα ουδεν σχολιον!
Πιο συγκεκριμενα τωρα επι της αλωσης Στις 12 Δεκεμβρίου γίνεται λειτουργία στην Αγία Σοφία, κατόπιν κηρύχθηκε η ένωση, και ο αυτοκράτωρ ομολόγησε προσχώρηση. Ο κόσμος (δηλαδη οι αμορφωτες σκοταδιστικες καλογεροκρατουμενες μαζες)φυσικά τή προτροπή της ανθενωκρατουμενης εκκλησιας είχε συγκεντρωθεί στις άλλες εκκλησίες με τους ανθενωτικούς ιερείς, κυρίως στην Μονή του Παντοκράτορος, όπου ζούσε ο ηγέτης των ανθενωτικών Γεώργιος Σχολάριος (ο πατριάρχης του Μωάμεθ- ετσι για να τα λεμε ολα). Το σύνθημα που επικρατούσε ήταν “Τὴν γὰρ Λατίνων οὔτε βοήθειαν οὔτε τήν ἕνωσιν χρήζομεν. Ἀπέστω ἀφ” ἡμῶν ἡ τῶν ἀζύμων λατρεία” .
Αυτα τα γνωριζετε? Ουτε βοηθειαν ουτε την ενωσιν χρηζομεν(sic!)
Για τα αζυμα κε ΑΜ!

Αυτο δεν ειναι εσχατη προδοσια τι ειναι?Η κα Αρβελερ παλι απο τηλοψιας "οι Βυζαντινοι τοτε εβαζαν πανω απο την τιμη τους τη ζωη τους κλπ(περιπου) την "σωτηρια της ψυχης τους" μονο που αυτη την σωτηρια οπως την αντιλαμβανοταν το τοτε ανθενωτικο καλογερικο σκοτος :τα Αζυμα (οπως βλεπετε το φιλιοκβε ηταν λιγο ακαταληπτοτερο για τους τους πολλους)
Το οτι και ανθενωτικοι πολεμησαν αυτο δε λεει απολυτως τιποτα οταν καλλιεργουσαν την μοιρολατρια(ειναι θελημα Θεου να τουρκεψουμε για τις αμαρτιες μας) επι δεκαετιες με Βρυεννιους Σχολαριους Νοταραδες κλπ. Κε ΑΜ υπαρχει εσχατη προδοσια μην εκφευγετε. Οχι βεβαιως οτι ηταν αιτια της πτωσης. Εδω προφανως συμφωνουμε.
Η πραγματικη δολοφονια του Βυζαντιου ειναι σε πνευματικοτερο επιπεδο εχω γραψει επανηλημμενως και δεν ειναι αλλη απο την στροφη της κοινωνιας στην κακογερικης προελευσης θεομανια , τον σκοταδισμο, την αποστροφη προς τον "κοσμο" που ειναι η κυρια αιτια που το βυζαντιο ΕΝΩ ΕΙΧΕ επι μακρον την κοσμοκρατορια και την οικονομικη δυναμη ΔΕΝ ανεπτυξε τεχνες τεχνολογια και επιστημη αλλα το 50% των "επιστημονων" ησχολουντο με την υψηλη θεολογια την ασκηση και τον ησυχασμο.
Πως να σας το πω ηταν οικονομικα και πληθυσμιακα και σε επιπεδο πρωτων υλων αιωνες μπροστα αλλα βρεθηκε αιωνες πισω λογω του διαβρωτικου ρολου των στρεβλωσεων του επισημου χριστιανισμου δυτικου και ανατολικου ο οποιος καλλιεργουσε την συνεχη ενασχοληση με το Θειον αντι με την επιστημη τον πολιτισμο την εξερευνηση κλπ.
Οι Ελληνες δια του επισημου στρεβλωμενου χριστιανισμου(αυτο ειναι η ΙΣΤΟΡΙΑ και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κε ΑΜ δεν μπορειτε να το αρνηθειτε) μετετραπησαν απο Οδυσσεις σε θλιβερους Βρυεννιους και Σχολαριους και Συμεωνιδες και Παλαμαδες σε ησυχαστες , θρησκοληπτους κλπ. Ειναι δε ιστορικη νομοτελεια οτι κρατος ανευ στρατου και τεχνολογιας υπερτερουσης, σαφως καποια στιγμη καταρρεει απο πολυπληθεστερους εχθρους. Αυτο το λεει ο ρεαλισμος και η κοινη λογικη εννοιες ξενες στον σρεβλωμενο ηλιθιωδη και αφελη "χριστιανισμο" εν πολλοις. Το οτι οι σκοταδιστικες καλογεροκρατουμενες μαζες θα ετοποθετουσαν ευατας εις τον ανθενωτισμο/αντιοικουμενισμο ειναι και θα ειναι αναμενομενο-αντιδρουν στην αλλαγη και στην νεωτερικοτητα ενεκα των δυσσωδων αρχεγονων μεταπτωτικων φοβικων συνδρομων του ανθρωπου των σπηλαιων. Χειροτεροι ειναι αυτοι που για πολιτικοοικονομικους λογους τους εκμεταλλευονται.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 12 και 24 ειμαι Θεσσαλονικιος γεννημα θρεμμα αλλα καταγομαι απο την Ρουμελη εκ πατρος και 3 γενιες πισω απο αγωνιστες του 21 . Μια που ανεφερες τον πατερα της ανεξαρτησιας μας τον Κολοκοτρωνη ξερω απο πρωτο χερι απο την γιαγια μου που ηταν ανηψια ηγουμενου και εγγονη και δισεγκονη οπλαρχηγων οτι δεν υπηρχε διασταση χριστιανισμου και πατριωτικου αισθηματος το 21 . Ειναι οψιμες ανακαλυψεις ακροδεξιων στυλ Δαυλου και ας μην τα χρησιμοποιουμε .Τωρα ο ιδιος ο Κολοκοτρωνης στον περιφημο λογο του στην Πνυκα ανεφερε βεβαια αυτο που ειπες αλλα εξηρε και την χριστιανικη πιστη και πριν καθε μαχη προσευχοταν και αναφεροταν στην Παναγια . Και ενας απο τους λογους που φυλακιστηκε απο την Βαυαρικη Αντιβασιλεια ειναι οτι ειχε ζητησει την παρεμβση των Ρωσσων για να μην αποσχιστει η Ελλαδικη Εκκλησια απο το Φαναρι . Οσο για τους ενωτικους της περιοδου των Παλαιολογων θελαν να υποδουλωσουν τον μονο τοτε ισχυρο θεσμο που ειχε το γενος μας των Ανατολικων Ρωμαιων στην ηδη κλονισμενη ισχυρως απο τους Γαλλους Βασιλεις Καθολικη Εκκλησια . Οσο για τα υπολοιπα περι επιστημης κλπ κυριως αναπτυχθηκαν στον προτεσταντικο βορρα γιατι δεν ειχε ιεροκρατια και το δοκιμασαν αυτο οι καθολικοι οταν πηγαν να επιτεθουν στην Αγγλια . Χωρις αυτο να κανει την προτεσταντικη αιρεση συμπαθεστερη σε εμας τους μεσογειακους .Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

προφανως ΑΜ συμφωνω με το λογο στη Πνυκα ΔΕΝ εννοουσα ουδολως αυτο περι διαστασης χριστιανισμου και πατριωτισμου στον απλο λαο(που οντως ειναι νεοπαγανιστικο εφευρημα) και σε μεγαλο μερος του κληρου. Τα λογια του Κολοκοτρωνη περι Βιτσερε , βιβλια οπως ελλ νομαρχια κλπ δεν εχουν σχεση με τη νεοειδωλολατρια αλλα περιγραφουν το τοτε ιερατικο σκοτος και την απο το τοτε φαναρι ελγχομενη εκκλησια- η δε κυρια χωρα που συνεδραμε την παλιγενεσια ηταν η Αγγλια των εβραιοσιωνιστων και οι γερμανοι κυριως φιλελληνες οπαδοι της αρχαιας ελλαδας βεβαια κλπ αλλα με τον ορο οτι ο βασιλευς δεν θα ηταν ορθοδοξος ακριβως διοτι εφοβειτο τον ορθοδοξο πανσλαβισμο. Ο δικος μου προγονος εχει οδο κοντα στο χιλτον μελος της συντακτικης με μουσειο στις Σπετσες η δε οικογενεια ηρθε με τα ορλοφικα απο Β ηπειρο οποτε οπως καταλαβαινεις εχουμε φαει στο πετσι μας τα ορθοδοξα τοξα. Περι αγγλιας οντως και ακριβως επειδη δεν ειχε την κακη ιεροκρατια θα ελεγα. διαβασε το χρονικο του ανωνυμου ελληνα για να δεις το Φαναρι που επικαλεισαι σε τι σκοτος ειχε τους υποδουλους(με τα αναθεματα- την αρση των αναθεματων εξω απ τα σπιτια! επι πληρωμη κλπ)Τετοια χωρα βρηκαν οι Βαυαροι μετα απο 400 χρονια σκλαβια αλλα αυτο σε Μακρυγιαννεια ωτα δεν αρεσει(δε λεω τα δικα σου). Ο δε Κοραης τους τοτε εσκοτισμενους χριστιανους τους αποκαλουσε Τουρκιζοντες και ειχε απολυτο δικιο διοτι ζουσαν στις δεισιδαιμονιες. Αλλα η λυση γι αυτα δεν ηταν προφανως το αυτοκεφαλο(κακοκεφαλο). και προφανως το Φαναρι τωρα δεν εχει καμια σχεση με το τοτε. Ο ενωτισμος στα Παλαιολογια χρονια αποτελουσε πολιτικη επιλογη και ηταν η ρεαλιστικη επιλογη για να σωθει η πολιτισμενη ανθρωποτητα απο τους νομαδες της κεντρικης ασιας.

Ανώνυμος είπε...

Τω καιρω εκεινω της αλωσης φιλε των 3 και 31 οι Οθωμανοι οργανωτικα και τεχνολογικα ηταν μπροστα απο την φεουδαρχικη Δυση . Μετα τα μεσα του 16ου αιωνα μειναν πισω . Αν υποδουλωνοταν τοτε η εκκλησια μας στον Παπα εκτος του οτι θα ειχε μονο τοπικη σημασια γιατι ολη η αλλη χωρα ηταν ηδη υπο τους Οθωμανους θα ενωνε την τυχη της με την ηδη αμφισβητουμενη σφοδρα Καθολικη εκκλησια . Και η αλωση παλι θα γινοταν . Ηταν τελειωμενη υποθεση . Απλα η Πολη πηρε παραταση 50 ετων ζωης λογω της ηττας του Βαγιαζητ του Α το 1402 απο τον Ταμερλανο . Εννοειται οτι ο Κοραης και η Ελληνικη Νομαρχια δεν ηταν νεοειδωλολατρες , αυτο το μεταμοντερνο φρουτο ηρθε γυρω στο 1990 . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται οτι ο Κοραης και η Ελληνικη Νομαρχια δεν ηταν νεοειδωλολατρες , αυτο το μεταμοντερνο φρουτο ηρθε γυρω στο 1990

και τα βρισκουν και μια χαρα με τους ανθενωτικους αγαπητε ΑΜ
δες στα σιτε ποσοι ομοφωνως ζητωκραυγαζουν Μαρκο και Γεμιστο ταυτοχρονα

Οντως ηταν πιο μπροστα και γι αυτο χρειαζοταν αυτο ευρωπαικη πανστρατια οπως με Βιεννη που σωθηκε. Δυστυχως και Αβινιον και πολεμος Αγγλογαλλων και τα γερμανικα κρατιδια σε συρραξεις γι αυτο χρειαζοταν ενθεν και ενθεν καταλλαγη πολυ νωριτερα. Μετα απο μας δαγκωθηκαν και οι δυτικοι (ουγγαρια αυστρια κλπ)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ανδριόπουλε,μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στον ελληνικό και διεθνή Τύπο για τον Πάπα Βενέδικτο, πως θα δικαιολογήσετε όλα όσα έχετε πεί κατά καιρούς για τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο σχετικά με το θέμα;

Related Posts with Thumbnails