Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Επιμέλεια: Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Ανεπίσημη επίσκεψη στην Γερμανία πραγματοποιεί από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου ο Μακαριότατος Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος. 
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 επισκέφθηκε την έδρα της Σερβικής Επισκοπής Γερμανίας, στο Σερβικό Μοναστήρι στην πόλη Hildesheim, της Κάτω Σαξωνίας. 
Σήμερα Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2013, τελέσθηκε στο εν λόγω Μοναστήρι, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Με τον Πατριάρχη συλλειτούργησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, του Πατριαρχείου Ρουμανίας. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος κ. Αυγουστίνος προσφώνησε τον Μακαριότατο εκ μέρους της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Γερμανίας, της οποίας είναι πρόεδρος. Τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο συνόδευαν και έλαβαν μέρος και στην Θεία οι Αρχιμανδρίτες π. Εμμανουήλ Σφιάτκος, από το Βερολίνο και π. Γεράσιμος Φραγκουλάκης από το Αννόβερο. Παρόντες ήταν Σέρβοι κληρικοί απ’ όλη τη Γερμανία. 
Αύριο Σάββατο θα λειτουργήσει ξανά στο Μοναστήρι και θα έχει συναντήσεις με Σέρβους Ορθοδόξους και όχι μόνο. 
Την Κυριακή ο Πατριάρχης Σερβίας θα επισκεφθεί την σερβική ενορία της Στουτγάρδης όπου θα λειτουργήσει και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην έδρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails