Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


φωτογραφίες: Ιδιωτική Οδός
Μεσημέρι Κυριακής στην ιστορική οικία του Άγγελου και της Λητώς Κατακουζηνού στο Σύνταγμα.
Με θέα τη Βουλή, το Λυκαβητό κι ό,τι άλλο χωράει το μάτι σου. 
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα εκεί ήταν της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών
Η υπεύθυνη του Ιδρύματος Κατακουζηνού Σοφία Πελοποννησίου καλωσόρισε τους χαράκτες και τους μίλησε για το ζεύγος Κατακουζηνού και το διαμέρισμα που φιλοξενούσε - ως φιλολογικό σαλόνι - για πολλά χρόνια, σπουδαίους καλλιτέχνες και διανοούμενους της Ελλάδας του 20ου αιώνα.


Στη συνέχεια το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο έξΗ ερμήνευσε τραγούδια των σύγχρονων συνθετών David Stone και Miklós Kocsár, με τη συνοδεία του Πέτρου Μπούρα στο πιάνο. 
Το σύνολο "εξΗ" αποτελούν (στη φωτoγραφία από δεξιά): 
Δάφνη Πανουργιά, Βάσω Καριώτη, Ευτυχία Γεωργακοπούλου, Κυριακή Τροχάνη, Αγγελική Κρεμπενιού και Μορφούλα Παπαγεωργίου. 
Τα μέλη της Ενώσεως Χαρακτών και οι φίλοι τους χειροκρότησαν θερμά το εξάφωνο γυναικείο σύνολο.


Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης και λαχειοφόρος αγορά, κατά την οποία είχα την τύχη να κερδίσω ένα εξαιρετικό χαρακτικό (ξυλογραφία) του Μιχάλη Κότσαρη: "Αγιος Ψαράς" (2009). 
Ο ζωγράφος και χαράκτης Μιχάλης Κότσαρης, γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1998, δημιούργησε τον πρώτο εικαστικό χώρο στην πόλη του, την Αίθουσα Τέχνης "Έργω 1998". Τα τελευταία χρόνια, διδάσκει ζωγραφική και χαρακτική στο εικαστικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιτωλικού. Έχει αγιογραφήσει ένα ναό στο Αιτωλικό και δύο ιδιωτικούς ναούς στο Νυδρί Λευκάδας και στο Νεοχώρι Αιτωλικού. Eίναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. 


Έργα του βρίσκονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, στο Αrt Center της Νέας Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στο Μεσολόγγι, στην Πινακοθήκη του Πανεπιστημίου της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, στο Van Abbe Museum στο Αιντχοβεν της Ολλανδίας, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χ. & Σ. Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η χαράκτρια Φλοράνς Χρηστάκη και ο πιανίστας Πέτρος Μπούρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails