Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο γνωστός συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το νέο κόμμα που διεκδικεί την είσοδό του στην Ελληνική Βουλή, τη «ΝΙΚΗ» του Δημήτρη Νατσιού. 
Ο Γ. Καραμπελιάς αναλύει, με βάση το πρόγραμμα και την δομή του κόμματος, τον ολοκληρωτισμό που διέπει τη «ΝΙΚΗ», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Νίκη αποτελεί το πρόπλασμα της «οργανικής» «ενότητας» της πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας· δηλαδή τo Κόμμα μπορεί να καταβροχθίσει ολοκληρωτικά την κοινωνία, όπως έκανε επί Στάλιν το μπολσεβίκικο κόμμα. Η μόνη διαφορά θα είναι πως αντί για τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού θα διέπεται από εκείνες της «πονεμένης ρωμιοσύνης» που υπερβαίνουν κάθε άλλη πολιτική ταυτότητα». 
Πολύ ωραία τα γράφει ο Γιώργος Καραμπελιάς κι αυτά και τα υπόλοιπα. ΟΜΩΣ! 
Μας εκπλήσσει (;) ο Γιώργος Καραμπελιάς, γιατί ήταν αυτός που συνεργάστηκε στενά επί χρόνια με τον πρόεδρο της «ΝΙΚΗΣ», τον Δημήτρη Νατσιό, στο όνομα της «πονεμένης ρωμιοσύνης». Ήταν μαζί, σφιχταγκαλιασμένοι, σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε ημερίδες, σε συνέδρια, κοντολογίς για κάμποσα χρόνια συμπορεύονταν! Μαζί τους και ένας ομοϊδεάτης τους, ο ιστορικός Νεκτάριος Δαπέργολας, με …πονεμένες θέσεις μέχρι και σήμερα. 


Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά «Η δυναμική της παλιγγενεσίας 1700-1821», στην Κομοτηνή (27-2-2016), ο Δημήτρης Νατσιός είπε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σχολικό εγχειρίδιο εάν, όπως είπε, "ζούσαμε σε ρωμαίικο και στο σημερινό ψευτο-ρωμαίικο κράτος και τα πανεπιστήμια μας δεν ήταν αιχμάλωτα από τους εθνο-αποδομητές, θα έπρεπε αυτό το βιβλίο να είναι στο πλευρό των δασκάλων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα είχαν ένα όπλο για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις που δέχεται η πατρίδα μας". 
Ο Νατσιός παρουσίασε σε δημόσιες εκδηλώσεις αρκετά βιβλία του Γ. Καραμπελιά, παρουσία του ιδίου και σε διάλογο μαζί του, όπως: “Μια Υπονομευμένη Άνοιξη”, «Η αποστασία των διανοούμενων», «Η δυναμική της παλιγγενεσίας 1700-1821» κ.α. 
Ο Γιώργος Καραμπελιάς πότε, άραγε, κατάλαβε τον ολοκληρωτισμό του Δ. Νατσιού; Μετά την παρουσίαση των βιβλίων του από τον νυν πρόεδρο της «ΝΙΚΗΣ»; Δηλαδή, έπρεπε να γίνει κόμμα ο Νατσιός για να μας μιλήσει για τον «ολοκληρωτισμό» του ο κ. Καραμπελιάς; 
Δυστυχώς, φαίνεται από τα πράγματα, ότι ο Γ. Καραμπελιάς ανήκει στην χορεία εκείνων που έχτισαν το προφίλ του Νατσιού και τον έφεραν μέχρι το κατώφλι της Βουλής. Τελικά, η «πονεμένη ρωμιοσύνη» και του Νατσιού και του Καραμπελιά είναι πολύ …πονεμένη υπόθεση.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό το σχολικό μάθημα της ιστορίας αποτελεί καίριας σημασίας ζήτημα, όπως και ο τρόπος διδασκαλίας της. Διότι η ιστορία (κάθε χώρας και) στην περίπτωσή μας κάθε ανθρώπου καθρεφτίζει ήθος, ποιότητα και σοβαρότητα. Αποκαθηλώσατε και τον Νατσιό και τον Καραμπελιά...

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και αυτό. Με εκπλήσσετε.
Ο κος Καραμπελιάς όμως έπρεπε να επαινεθεί και όχι να επικριθεί, διότι αφήνοντας κατά μέρος την παλαιά φιλία, ομιλεί σήμερα με την γλώσσα της αλήθειας.

Related Posts with Thumbnails