Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΠΟΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, όπου οι ίδιοι οι συγγραφείς μιλούν για τα βιβλία τους, το Σάββατο 13 Μάϊου 2023, προσκεκλημένος  ήταν ο θεολόγος Δημήτριος Γ. Αθανασίου. 
Παρουσιάστηκαν τα βιβλία του (εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ): 
- ΤΟ ΣΑΛΑΦΙΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ (AL-SALAFIYAH), ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ 
- ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (ARKAN AL-IMAN) ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ. 
Έκτακτη συμμετοχή: Δημήτριος Κ. Σταμούλης, Εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ. 
Με τον συγγραφέα συνομίλησε και συντόνισε την εκδήλωση, ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης, θεολόγος - αρχαιολόγος.
Επιμέλεια Βίντεο: Κατερίνα Λεονάρδου. 

   

Ο Δημήτριος Γ. Αθανασίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Σπούδασε θεολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, όπου είναι εντεταλμένος διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντά του αφορούν στην ισλαμική θεολογία, τις ισλαμοχριστιανικές σχέσεις και τη αραβική χριστιανική γραμματεία. Τα έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηρόδοτος (Αθήνα): - Το σαλαφιτικό ισλάμ (AL-SALAFIYAH), ιστορία και πεποιθήσεις (2021) - Τα άρθρα της ισλαμικής πίστεως (ARKAN AL-IMAN) υπό το φως της σουνιτικής ερμηνείας (2021) - ο Ιησούς, ο υιος της Μαριάμ στη μουσουλμανική παράδοση (2022). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails