Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΙΕΡΕΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Μόλις πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεση του ιερέα του Αγρινίου Θεόδωρου Δροσοπαναγιώτη, ο οποίος προφυλακίστηκε για βιασμό ανήλικων κοριτσιών και κατοχή πορνογραφικού υλικού, είδε το φως της δημοσιότητας μια «ανοιχτή επιστολή» προς τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, του εκπαιδευτικού Δημήτρη Κουτσονίκα. 
Ο κ. Κουτσονίκας ξεκινάει «με θέμα», που λέμε στη μουσική, λέγοντας προς τον μητροπολίτη Κοσμά: «Η πόλη του Αγρινίου βοά για έναν βασανισμό πολλών ετών αλλά εσείς αρκεστήκατε σε μια ανακοίνωση λίγων γραμμών. Η πόλη την οποία ποιμαίνετε στέκει άναυδη τόσο για το μέγεθος της φερόμενης κακουργίας όσο και για την θορυβώδη σιωπή σας». 
Επομένως, η πόλη του Αγρινίου βοά χρόνια τώρα και ο μητροπολίτης Κοσμάς σιωπά …αιδημόνως (sic). Μιλάμε, δηλαδή, για «κοινό μυστικό» το οποίο ο κ. Κοσμάς αγνοεί παντελώς και καλεί όσους γνωρίζουν, λέει, να προσκομίσουν στοιχεία. Για «έναν βασανισμό πολλών ετών», όπως γράφει ο κ. Κουτσονίκας. 
Η επιστολή του εκπαιδευτικού δημοσιεύτηκε σε κάποια sites της περιοχής, μεταξύ των οποίων και στο iAitoloakarnania. Στην κοινοποίηση της επιστολής στο facebook του συγκεκριμένου site, έχουμε από κάτω πολλά σχόλια, μεταξύ των οποίων και αρκετά που επιβεβαιώνουν και την δική μας σχετική πληροφόρηση. 
Ο προφυλακισμένος ιερέας είναι βαφτιστήρι του μητροπολίτη Κοσμά, ο οποίος είναι ο νονός του. 
Μα θα πει κανείς: «Πώς γίνεται; Αφού ο ιερέας δεν μπορεί να γίνει ανάδοχος». 
Ο προφυλακισμένος κληρικός Θεόδωρος Δροσοπαναγιώτης γεννήθηκε το 1972 και ο μητροπολίτης Κοσμάς χειροτονήθηκε το 1974. Οπότε ως λαϊκός κάλλιστα θα μπορούσε να τον έχει βαφτίσει. 
Πάντως στα social media αυτή είναι η διάχυτη πεποίθηση. 
Επομένως έχει πολύ δίκιο ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Κουτσονίκας, όταν κλείνοντας την επιστολή του λέει στον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας: 
«Βρείτε κάτι να πείτε λοιπόν Σεβασμιότατε. Ό,τι δεν πείτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails