Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ Ο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Τελικά ψεύδεται ασύστολα και ανερυθρίαστα ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας καθότι η εμπλοκή του και ευθύνη στην υπόθεση του «κοινοβίου» του προφυλακισθέντος ιερέα του, Θεόδωρου Δροσοπαναγιώτη, είναι τεράστια! 
Στην απάντηση της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος έγραψε κάτι για το θέμα, διαβάζουμε: «Οφείλατε, αν δεν γνωρίζατε, να πληροφορηθείτε ότι ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους. Από ποιά στοιχεία, κύριε Βουλευτά, προβαίνετε στην διαπίστωση ότι «ήταν γνωστή η δράση του», όπως αναφέρετε στο άρθρο σας; Δεν σας κάλυψαν οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιανουάριο και πρόσφατα, όπου επισημαίνεται ότι ζητήθηκαν στοιχεία και δεν προσκομίσθηκαν ποτέ; Ποιά είναι αλήθεια τα στοιχεία που εσείς επικαλείστε; Έχετε κάποια προσωπική πληροφόρηση για γεγονότα και καταστάσεις; Αν ναι, για ποιο λόγο δεν τα είχατε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές (πολιτείας ή εκκλησίας);» 
Άθλια ψέματα όλα τα παραπάνω, αφού η Μητρόπολη γνώριζε την υπόθεση από το 2011. 
Σε πολλά ρεπορτάζ της εποχής στο διαδίκτυο διαβάζουμε: "Πρόκειται για έναν ιερέα, ο οποίος από όποια ενορία πέρασε δημιουργούσε προβλήματα με αποτέλεσμα οι ενορίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν την εκδίωξή του. Στο διάστημα της διακονίας του πέρασε από τρείς ενορίες από τις οποίες έφυγε κακήν κακώς. Είναι, όμως, ανεπίδεκτος σωφρονισμού, καθώς ούτε από τη διετή αργία στην οποία τον είχε θέσει ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας, διδάχθηκε". 
Ακριβώς πριν 10 χρόνια (Ιούνιος 2011), στο the best διαβάζουμε ότι «ο ιερέας την εκδοχή του την έχει καταθέσει ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών της περιοχής. Έχει κληθεί όμως να την καταθέσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή». 
Επομένως και μετάθεση και αργία είχε «φάει» ο προστατευόμενος του μητροπολίτη Κοσμά και σε απολογία είχε κληθεί. Φυσικά για το εν λόγω θέμα και όχι «για άλλους λόγους», όπως λέει η Μητρόπολη στην πρόσφατη ανακοίνωσή της. 
Βέβαια, σε άλλο site διαβάζουμε για την στάση της Μητρόπολης εκείνη την εποχή: «Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν είχε τεθεί σε διετή αργία, αλλά η Μητρόπολη έκρινε πως δεν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος του και τώρα συνεχίζει να λειτουργεί, σε περιοχές μακριά από το Αγρίνιο». 
Ο απόλυτος υπεύθυνος για την κατάσταση είναι ο Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος φαίνεται ότι δεν ντρέπεται τους ανθρώπους και δεν φοβάται τον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails