Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

"ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ" ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΑΡΜΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Απόψε, Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 9 το βράδυ, η παραγωγή ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ, στην Κεντρική Πλατεία Αρμολίων, στην μυροβόλο Χίο.  
Καμιά μοναξιά δεν είναι μικρή. Την τρέφουν οι φόβοι μας. Μπορούμε να την κάνουμε να μην έχει διάρκεια; Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία και φίλοι τους έγραψαν κείμενα βιωματικά, όπως δηλαδή ο καθένας κάποτε βίωσε τη μοναξιά. Τα δεκατρία αυτά κείμενα στάθηκαν πηγή έμπνευσης για πολλά πρωτότυπα εικαστικά έργα. Όλα μαζί θα αποτελέσουν ένα σκηνικό, που θα εμψυχώνεται από μουσική ζωντανή και χορογραφίες, σύμφωνα με τη σκηνοθετική έμπνευση του Χιώτη ηθοποιού και εικαστικού Αντώνη Μυριαγκού. 
Η εκδήλωση αποτελεί ανάθεση του 5ου Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ στη θυγατρική της ομάδα ΘΑΛίΑ, η οποία έχει αναλάβει το συντονισμό και τη διοργάνωση. Η ΘΑΛίΑ σε λίγους μήνες κλείνει 6 χρόνια γόνιμης και γεμάτης δράσεις ζωής: εβδομαδιαίες συναντήσεις των μελών της με αναλύσεις και προβληματισμό πάνω σε ποικίλα θέματα, επισκέψεις στο Γηροκομείο Χίου, καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, ημερίδες και σεμινάρια, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τις ανάγκες και τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες και επιθυμίες των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. 
Το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ ενέκρινε και θα χρηματοδοτήσει για τον επόμενο χρόνο πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών, το οποίο κατέθεσε η ΘΑΛίΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χίου, με αντικείμενο τη δημιουργική απασχόληση και την ενδυνάμωση της μνήμης των τροφίμων του Γηροκομείου Χίου. 

 

Σκηνοθέτης Αντώνης Μυριαγκός 
Συγγραφείς – Αφήγηση 
Κυριακή Βαγιάνου 
Κώστας Βολάκης 
Νίκη Ζύμαρη 
Ειρήνη Καζάνα 
Σταμάτης Κάμπουρας 
Σοφία Καρασούλη-Milobar 
Αγγελική Κοκκινάκη 
Ελευθερία Λυκοπάντη 
Άννα Τσακάλη 
Γκόλφω Τσακουμή 
Μανώλης Φύσσας 
Ανώνυμος 
Μοναχή από την Πάτμο 
Αφήγηση 
Αφροδίτη Πρωίου 
Ειρήνη Μπιρλή 
Ιάσμη Χαλιορή 
Ελεύθερη κίνηση 
Άννα Συράκη 
Εικαστικοί 
Αλέκα Γλύκα 
Κυριακή Γλύπτη 
Δέσποινα Καλαγκιά 
Άννα Κανάρη 
Καλλιόπη Κοσμά 
Κλεοπάτρα Κουτσουράδη 
Τώνια Λαδάκη 
Ελευθερία Λυκοπάντη 
Μαρία Νεράκη 
Αγγελική Νικήτα 
Ελένη Ντουρλουντάδου-Συκαλά 
Μάλαμα Ξύδα 
Μαρία Παληού-Μπαχά 
Άννα Πατηνιώτη 
Άννα Πουλάκη 
Ruthhild Tillmann 
Αργυρώ Φλάμου 
Μουσικοί 
Μαρία Δελή, ακορντεόν 
Καθλήν Καλογερά, βιόλα 
Κωστής Θέος, βιολοντσέλο 
Τραγούδι 
Υβόννη Χαλκιά 
Ψυχολόγος 
Φωτεινή Frrokaj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails