Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο "ΝΕΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Χθες, Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021, έγινε πορεία και στην Πάτρα εναντίον των εμβολίων. Οι διαδηλωτές πήγαν και έξω από το Επισκοπείο, καλώντας τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο να πάρει θέση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flamis.gr: 
"Μέχρι και έξω από το Επισκοπείο της Πάτρας έφθασαν οι αντιεμβολιαστές που έκαναν χθες πορεία στην πόλη και μάλιστα με επικεφαλής δύο ρασοφόρους. Ο ένας ήταν ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Φώναζαν συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης και προσέβαλαν τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο αφού τον καλούσαν να βγει στο μπαλκόνι και φώναζαν πως δεν είναι άξιος όπως οι πρόγονοί μας Παλαιών Πατρών Γερμανός και άλλοι Ιεράρχες. Οι διαδηλωτές έμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα ενώ ένας γνωστός φανατικός σήκωσε ένα πλακάτ και το έβαλε μπροστά από την πόρτα του Επισκοπείου. Στο σημείο δεν υπήρξε παρουσία αστυνομίας, ενώ τελικά ο Μητροπολίτης προτίμησε να μην βγει στο μπαλκόνι, αντιλαμβανόμενος πως θα μπορούσαν να προκληθούν επεισόδια καθώς ανάμεσα στο πλήθος υπήρχαν κάποιοι φανατικοί". 
Δυστυχώς για τον μητροπολίτη Χρυσόστομο δεν έλαβε σοβαρά υπ' όψιν του το δημοσίευμα της "Ελεύθερης Ώρας", της 28ης Μαρτίου 2021, που αναδείκνυε ως "νέο Παλαιών Πατρών Γερμανό" τον κληρικό της Πάτρας Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, ο οποίος τότε είχε παραβιάσει τα σχετικά με την πανδημία περιοριστικά μέτρα. Τώρα ο κληρικός Γκοτσόπουλος φέρεται να ηγείται - τρόπον τινά - της αντιεμβολιαστικής πορείας, η οποία είχε στόχο και τον Πατρών Χρυσόστομο. 
Ο επίσκοπος της Πάτρας μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η ενέργειά του να μεταφέρει για προσκύνημα τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού από την Δημητσάνα στην Πάτρα, μόλις τον περασμένο μήνα, θα γυρνούσε τόσο γρήγορα εναντίον του. Καθότι, σύμφωνα μα τους διαδηλωτές, είναι ανάξιος του προκατόχου του εθνεγέρτου. Με ...μπροστάρη, μάλιστα, των διαδηλωτών ένα κληρικό του!


Αν και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ, και άλλοι κληρικοί και μία μοναχή συμμετείχαν στην αντιεμβολιαστική πορεία. 
Ο Πατρών Χρυσόστομος είναι από χρόνια γνωστό πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις ακρότητες του κληρικού του Αναστάσιου Γκοτσόπουλου, οι οποίες εκθέτουν όχι μόνο την τοπική Εκκλησία, αλλά την Εκκλησία γενικότερα. Προφανώς είναι όμηρός του! 
Αλλά είναι πολλά αυτά που θα βρεί μπροστά του εξαιτίας του "νέου Παλαιών Πατρών Γερμανού" Γκοτσόπουλου...
Π.Α.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails