Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

ΓΙΟΣ ΙΕΡΕΑ Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του ιερέα από το Αγρίνιο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. 
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται, μεταξύ άλλων: 
«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού άνδρα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παραγωγής και κατοχής υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, παραγωγής υλικού που συνδέεται με την εκμετάλλευση της ανάγκης ανηλίκου και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας και ο δράστης είναι πρόσωπο στον οποίο έχουν εμπιστευθεί ανήλικο για να τον επιβλέπει ή να φυλάσσει, έστω και προσωρινά, βιασμού κατά συρροή, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση ο οποίος την 23-06-2021, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου. 
Πρόκειται για τον Δροσοπαναγιώτη Θεόδωρο του Δημοσθένη και της Γιαννούλας, γεννηθέντα στις 29-5-1972 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας». 
Αρχίζει, λοιπόν, να ξετυλίγεται το κουβάρι… 
Ο προφυλακισθείς ιερέας δεν είναι τυχαίος. Είναι γιός ιερέως, δηλ. του π. Δημοσθένη Δροσοπαναγιώτη, ο οποίος υπηρετεί στον Ι. Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Αγρίνιο. 
Αυτό σημαίνει ότι για ευνόητους λόγους, ο πατέρας του προφυλακισθέντος θα πρέπει να τεθεί πάραυτα σε αργία από τον μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Δεν μπορεί να λειτουργεί με τον ιερέα γιό του στη φυλακή και μάλιστα για τέτοια αδικήματα. 
Η Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας σε σημερινή ανακοίνωσή της – απάντηση σε σχετικό κείμενο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, μας λέει ότι «ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους». 
Όπως έχουν έρθει τα πράγματα η Μητρόπολη πρέπει να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένη. Πόσες φορές μετέθεσε τον Θεόδωρο Δροσοπαναγιώτη και για ποιους λόγους; 
Όσο δεν το κάνει αυτό η συγκάλυψη θεωρείται από όλους μας δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails