Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Το φετινό 5ο Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ της Χίου συνδιοργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. 
Το Φεστιβάλ αρχίζει με το «Ρόδο της Μοναξιάς», μία πολυδιάστατη εκδήλωση για το κοινωνικό φαινόμενο της Μοναξιάς, όπου συμμετέχουν δεκάδες καλλιτέχνες, συγγραφείς, εικαστικοί, ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί. 
Συνεχίζει με ένα τριήμερο τεσσάρων παραγωγών αφιερωμένων στην επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν Ημερίδα με θέμα Γάλλους Φιλέλληνες, διανοούμενους και καλλιτέχνες, του 18ου και 19ου αιώνα, ένα ρεσιτάλ πιάνου, μία συναυλία με έργα Ελλήνων και Γάλλων συνθετών και μία βραδιά αφιερωμένη σε Βυζαντινούς ύμνους γραμμένους για τα Ολοκαυτώματα επί Τουρκοκρατίας. Το τριήμερο τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. 
Ακολουθεί μία βραδιά με το Aeris Trio χάλκινων πνευστών, το οποίο πλαισιώνεται από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χίου στο Αρχοντικό Στεφάνου στον Κάμπο. 
Στη συνέχεια η συναυλία «Musica Poetica», ένα ταξίδι στην ελληνική ποίηση και μουσική από την αρχαιότητα έως σήμερα στο Ανοικτό Θέατρο των Καρδαμύλων και μία βραδιά με «Μουσική που τη βλέπεις σα Θέατρο και Θέατρο που το ακούς σα Μουσική» στο Μουσείο Μαστίχας, έργα που ζευγαρώνουν τη μουσική, το θέατρο και το λόγο με ποικίλους, ευφάνταστους και ασυνήθιστους τρόπους. 
Ολοκληρώνεται με εκδήλωση αφιερωμένη στα νέα ταλέντα και στους μικρούς φίλους της μουσικής, με μουσικό παραμύθι και άλλες δραστηριότητες στο όμορφο πάρκο της Κλειδούς. 
Παράλληλα με τις βραδινές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δύο εργαστήρια για παιδιά, ένα μουσικής και ένα γλυπτικής με άμμο (Sand Art), δύο εκδηλώσεις στα Γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, μουσικό σχολείο για όσα παιδιά σπουδάζουν μουσική και επιθυμούν να πάρουν σεμιναριακά μαθήματα με τους καλεσμένους καλλιτέχνες, τρεις διαλέξεις για το έργο του Ούγγρου συνθέτη György Ligeti (μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα) και αναλύσεις από τους σολίστ μερικών από τα προχωρημένα έργα που ερμηνεύουν. 
Το 5ο Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι μια γιορτή που ανεβάζει τον πολιτισμό, ψυχαγωγεί, εμπνέει, φωτίζει το παρόν, μας φέρνει πιο κοντά στο παρελθόν, διδάσκει την ιστορία μας. Ένα οκταήμερο πλούσιο σε δραστηριότητες, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα πολλά και ποικίλα μουσικά μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια του Φεστιβάλ, μπορούν να γράψουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: musa.masterclass@gmail.com. 
Διαβάστε εδώ μία συνέντευξη της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Ελευθερίας Λυκοπάντη. 
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 5ου Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Χίου by Panagiotis Andriopoulos on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails