Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς εξακολουθεί να σιωπά για την υπόθεση του ιερέα του στο Αγρίνιο, ο οποίος σήμερα προφυλακίστηκε μέχρι να δικαστεί για πράξεις βιασμού κοριτσιών και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού. 
Κρύβεται πίσω από μια απρόσωπη – και πάλι – ανακοίνωση της Μητρόπολης στην οποία μας λέει ότι:
«Ἡ Ἱερά Μητρόπολή μας δέν ἀδράνησε οὔτε σιώπησε καί οὔτε θά κλείσει τά μάτια σέ ἐνέργειες καί πράξεις οἱ ὁποῖες ἀποδοκιμάζονται ἀπό ὅλους καί εἶναι καταδικαστέες ἀπό ὁποιονδήποτε κι ἄν προέρχονται εἴτε ἀπό λαϊκό εἴτε ἀπό κληρικό». 
Και μας διαφωτίζει αρκούντως στη συνέχεια: «Ἀπό τόν Ἰανουάριο 2021, ὅταν ἡ ὑπόθεση δημοσιοποιήθηκε ἀπό τήν ἰστοσελίδα Ladylike, χωρίς στοιχεῖα τῶν καταγγελουσῶν καί τῶν καταγγελομένων, ζητήσαμε ἀπό τήν συγκεκριμένη ἰστοσελίδα «νά γνωστοποιήσουν στοιχεῖα (π.χ. ὀνόματα, τηλέφωνο κ.λπ.) προκειμένου νά προβοῦμε στίς δέουσες ἐνέργειες», χωρίς ὅμως νά λάβουμε καμία ἐνημέρωση». 
Τα παραπάνω συνιστούν όχι απλώς φτηνές δικαιολογίες, αλλά συνειδητή συγκάλυψη των γεγονότων, αφού το ρεπορτάζ της Μαριλλέλας Αντωνοπούλου στην σελίδα Ladylike (26-1-2021) είναι αρκετά εμπεριστατωμένο και υπάρχει, μάλιστα, και αναφορά «σε ανώτερο»! 
Λέει επί λέξει ένα από τα θύματα:
«Κάποια στιγμή μίλησα σ’ έναν ανώτερό του. Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι έπεσε από τα σύννεφα και μετά άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντάς μου ότι κι άλλοι έχουν κατηγορήσει τον συγκεκριμένο ιερέα για αξιόποινες πράξεις. Όταν του ζήτησα να πάω να του μιλήσω από κοντά, άρχισε να με αποφεύγει. Χρειάστηκε να τον ενημερώσω ότι θα βγω στα κανάλια, και τότε εμφανίστηκε για να με αποθαρρύνει. Ήθελε να με κάνει να νιώσω ότι δεν θα με πιστέψουν». 
Σε κάθε περίπτωση ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας γνώριζε πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά δεν έλαβε, λέει, «ενημέρωση» από την ιστοσελίδα Ladylike. 
Κι ακόμα στην σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ἡ Ἱερά Μητρόπολη θά ζητήσει τό φάκελλο τῆς ὑποθέσεως τοῦ ἐν λόγω ἱερέα ἀπό τήν κα Ἀνακρίτρια Ἀγρινίου, ὥστε ἔχοντας τά ἀπαραίτητα ἀποδεικτικά στοιχεῖα νά κινηθοῦν ἄμεσα οἱ σέ βάρος του προβλεπόμενες διαδικασίες ἐκ τῶν κανονισμῶν τῆς ἐκκλησιαστικῆς νομοθεσίας καί δικαιοσύνης». 
Τον φάκελο του ιερέα που έχει η Μητρόπολη θα τον δώσει στην Ανακρίτρια; Μόνο από εκείνη θα ζητήσει; 
Αλλά ας πάρουμε και την άλλη πλευρά: 
Ο δικηγόρος του προφυλακισμένου ιερέα είπε ότι «η μητέρα των κοριτσιών έχει καταθέσει ότι όσα ισχυρίζονται τα παιδιά της σε βάρος του ιερέα είναι ψευδή. Τα κορίτσια είναι στην υπηρεσία των ενεργειών του πατέρα και αυτός θέλει να εκδικηθεί τον ιερέα επειδή θεωρεί ότι η διάσπαση της εγγάμου συμβιώσεως με τη σύζυγό του, “πέτρα του σκανδάλου” είναι ο ιερέας. Αυτό όμως δεν το υποστηρίζει σήμερα αλλά από δεκαετίας». 
Ομολογεί, λοιπόν, ο συνήγορος του ιερέα ότι υπάρχει ένα ενδοοικογενειακό θέμα «από δεκαετίας»!
Ούτε αυτό το ήξερε ο μητροπολίτης Κοσμάς, που μας το παίζει τηρητής των «πατρώων παραδόσεων»;
Στη συνείδησή μας είναι και ο ίδιος προφυλακισμένος! Κύριος οίδε τι συγκάλυπτε τόσα χρόνια! 
Αλλά το κουβάρι πλέον ξετυλίγεται... 
«Μείζω τούτων ὄψει», που είπε και ο Κύριος, «άγιε» Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails