Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

ΤΑ 30ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 επετειακή συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. 
Η Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου, υπό τον περίφημο μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, ερμήνευσε έργα Μπραμς, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου και υψηλών και εκλεκτών προσκεκλημένων. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οι σχετικές κοσμικές φωτογραφίες των "λαμπερών καλεσμένων". 
Πρέπει, όμως, να σημειωθεί μία ασυγχώρητη παράλειψη. Δεν είδαμε πουθενά – και απ’ ό,τι μαθαίνουμε δεν εκλήθησαν – τους ανθρώπους που κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια το Μέγαρο Μουσικής όρθιο και ζωντανό! Και μάλιστα στις πολύ δύσκολες εποχές της κρίσης. 
Δεν είδαμε, για παράδειγμα, τους πρώην προέδρους του Μεγάρου Ιωάννη Μάνο και Νίκο Θεοχαράκη, δεν είδαμε τους διατελέσαντας καλλιτεχνικούς διευθυντές Γιώργο Κουρουπό και Μίλτο Λογιάδη, δεν είδαμε κι άλλους διοικητικούς παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά στην λειτουργία του Μεγάρου 30 χρόνια τώρα. 
Τιμήθηκε, δηλαδή, μια ιστορική επέτειος χωρίς τους ανθρώπους που έγραψαν την ιστορία του Μεγάρου Μουσικής. 
Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αυτό έγινε εσκεμμένα, γιατί αν συμβαίνει είναι τραγικό! Γι’ αυτό μίλησα για ασυγχώρητη παράλειψη. 
Όπως και να ‘χει, κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη. Ποιος θα έχει το θάρρος;

1 σχόλιο:

jean alatzo είπε...

Ένας που "αγνοήθηκε" είναι και ο πρώτος μαέστρος της καμεράτας Αλέξ.Μυράτ ,που μόχθησε στο ξεκίνημα της μέγάλης αυτής προσπάθειας.Μικρότητες,αθλιότητες,κακίες ;;;

Related Posts with Thumbnails