Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Ο "ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο αγαπητός μας μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εξαπέλυσε μία ακόμη πανταχούσα, αυτή τη φορά εναντίον του Μητροπολίτου Ιταλίας κ. Πολυκάρπου, λόγω των δηλώσεών του μετά την πρόσφατη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο. 
Ο Πειραιώς Σεραφείμ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα όσα είπε ο Ιταλίας Πολύκαρπος για τον «αμετανόητο αιρεσιάρχη», μια φράση που επαναλαμβάνει ηδονικά ο Πειραιώς Σεραφείμ στο …πύρινο κείμενό του. 
Όμως, καλό θα ήταν να αρχίζει να συνειδητοποιεί ο άγιος Πειραιώς ότι ο «αμετανόητος αιρεσιάρχης», δηλ. ο Πάπας Φραγκίσκος, ΕΡΧΕΤΑΙ στην Ελλάδα! Η σχετική πρόσκληση από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη έχει γίνει και είναι θέμα χρόνου να προσδιοριστεί η επίσκεψη στην Ελλάδα, πολύ πιθανόν το ερχόμενο φθινόπωρο. 
Τότε, όταν και η Εκκλησία της Ελλάδος θα υποδεχθεί τον Πάπα, τι άραγε θα κάνει ο άγιος Πειραιώς; Θα κηρύξει σε ακοινωνησία τον Αρχιεπίσκοπο και την Σύνοδο; Ή θα αρκεσθεί σε μια ακόμα …εμπρηστική ανακοίνωση εκτόνωσης, σαν εκείνη για την προηγούμενη επίσκεψη του Πάπα στην Μυτιλήνη το 2016; 
Εδώ είμαστε και θα δούμε τις …συνταρακτικές εξελίξεις. 
Ας θυμηθούμε την …ιστορική ανακοίνωση του Πειραιώς που, φυσικά, δεν ελήφθη από κανέναν υπ’ όψιν. 
«Η απόφασις της Δ.Ι.Σ. της 5ης Απριλίου 2016 διά της οποίας συγκατατίθεται η Εκκλησία της Ελλάδος εις την επίσκεψιν του αντικανονικώς διακατέχοντος τον πάλαι ποτέ περίπυστον Πρεσβυγενή Πατριαρχικόν Θρόνον της Παλαιάς Ρώμης και της Δύσεως κ. Φραγκίσκου Μπεργκόλιο, στην μαρτυρική μας Πατρίδα, εξεδόθη κατά πρόδηλον υπέρβασιν των ορίων της διακριτικής της ευχέρειας και κατά παράβασιν των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ν 590/1977), και ειδικώτερα του αρθρ. 9 παράγραφος 1, που καθορίζει τις αρμοδιότητες της Δ.Ι.Σ. στο εδάφιο δ, και που προβλέπει ότι επιλαμβάνεται των «τρεχούσης φύσεως Εκκλησιαστικών θεμάτων», διότι η επίσκεψις εις την Ορθόδοξον Ελλάδα του Αιρεσιάρχου «Πάπα» κ. Φραγκίσκου, τυγχάνει εκ της φύσεως του θέματος υψίστης ποιμαντικής και Εκκλησιαστικής σημασίας και ανήκει εις τας αρμοδιότητας της Ι.Σ.Ι. όπως προβλέπεται στο αρθ. 4 εδάφιον α που αναφέρεται ότι μόνον η Ι.Σ.Ι. «ρυθμίζει τας σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των Ετεροδόξων». Και ναί μεν στο αρθρ. 9 παράγραφος 2 προβλέπεται ότι μέχρι συγκλήσεως της Ι.Σ.Ι., η Δ.Ι.Σ. ασκεί πάσαν Εκκλησιαστικήν – διοικητικήν εξουσίαν, ωστόσο η αποδοχή της επισκέψεως ενός τοσούτον προβληματικού και κακοδόξου προσώπου διά την Ορθόδοξον Καθολικήν Εκκλησίαν της Ελλάδος, απαιτεί την διαγνώμην όλου του Ιερού Σώματος της Ιεραρχίας».
Πάντως έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, Τήνου και λοιπών νήσων, στον ιστότοπό της, παραθέτει τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις των Μητροπολιτών Ιταλίας και Πειραιώς, βάζοντας τον τίτλο: Δηλώσεις αγάπης και δηλώσεις μίσους.
Αυτό σημαίνει ότι οι εν Ελλάδι Ρωμαιοκαθολικοί εκλαμβάνουν τις δηλώσεις Πειραιώς ως δηλώσεις μίσους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails