Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ;


Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος κατέθεσε, ως γνωστόν, αγωγή εναντίον μας, διότι – εκτός άλλων – θεωρεί ότι «προσβάλλεται» και «πλήττεται» η προσωπικότητά του επειδή γράψαμε ότι ως κληρικός, λόγω των αντικανονικών και αντιεκκλησιολογικών του παρεμβάσεων, είναι «καθαιρετέος».
Δυστυχώς για εκείνον πρόκειται για μια αλήθεια, την οποία φροντίζει να επαυξάνει. 
Έτσι, το Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018, διάφορες παρασυναγωγές διοργανώνουν ημερίδα στην Θεσσαλονίκη με θέμα: «Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά. Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση». 
Μεταξύ των ομιλητών της αντισυνοδικής αυτής ημερίδος είναι και ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος. Για άλλη μια φορά θα ξεσπαθώσει, κατά πως φαίνεται, εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, αφού το θέμα που θα αναπτύξει έχει ως τίτλο: Το φρόνημα των Οικουμενικών Συνόδων και το φρόνημα της «Συνόδου» της Κρήτης. Ο πατρινός κληρικός βάζει σε εισαγωγικά την λέξη «Συνόδου» που αφορά στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, προφανώς διότι δεν την αναγνωρίζει ως Σύνοδο. 
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα είναι ομιλητής σε μία διοργάνωση που αποτελεί σύναξη αποτειχισμένων, ακοινώνητων και αργών κληρικών, αφού οι άλλοι ομιλητές είναι οι αποτειχισμένοι και υπό καθαίρεσιν κληρικοί Θεόδωρος Ζήσης, Νικόλαος Μανώλης, Φώτιος Βεζύνιας. Τι γυρεύει, τελικά, εν μέσω τόσων αποτειχισμένων κληρικών ο πατρινός Αν. Γκοτσόπουλος;
Αλλά γιατί να μην το κάνει και αυτό; Αφού έχει την κάλυψη του Μητροπολίτη του, Πατρών Χρυσοστόμου; 
Το ερώτημα είναι το εξής: Αν ο Πατρών ήταν στην θέση των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Λαγκαδά, των οποίων το μνημόσυνο έκοψαν οι παραπάνω κληρικοί, θα έδειχνε την ίδια …ανοχή; Δε νομίζω… 
Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails