Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ "ΠΑΡΑΣΥΝΑΓΩΓΕΣ" ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο ιστότοπος katanixis.gr δημοσίευσε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ένα κείμενο με τίτλο: «Απάντηση στους ψευδείς χαρακτηρισμούς του patrasevents.gr». Να διευκρινίσουμε ότι το κείμενο στο patrasevents είναι δικό μου, για όσους δεν το κατάλαβαν καλά. 
Εδώ, στην Ιδιωτική Οδό, δημοσιεύθηκε με τον τίτλο: Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ; ενώ στο patrasevents.gr, με τίτλο:"Ορθοδοξία και Κολυμπάρι" στο Grand Hotel Palace. 
Οι συντάκτες του katanixis.gr γράφουν: «επιλέγει ο σχολιαστής ψευδείς χαρακτηρισμούς, καθώς και μια επιθετική ρητορική και καταφέρνει τελικά να αποπνέει μια συνολική defacto αδιαφορία για την αλήθεια.»
Δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση μαζί τους, καθότι βρίσκονται οιονεί εκτός Εκκλησίας. Η Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία υποτίθεται ότι ανήκουν διοργανωτές και ομιλητές, συμμετείχε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψε τα σχετικά κείμενα, τα οποία έχουν και πανορθόδοξο κύρος, ασχέτως του τι ισχυρίζεται ο καθείς. Τρανό παράδειγμα η Εκκλησία της Ρωσίας, η οποία συναγωνίζεται το Φανάρι στις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές σχέσεις. Τι κι αν δεν υπέγραψε το σχετικό κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ή καμώνεται πως δεν το αναγνωρίζει; Το αναγνωρίζει πανηγυρικά στην καθημερινή πρακτική της.
Δεν υπάρχει κανείς «ψευδής χαρακτηρισμός» σε όσα έγραψα. Η ημερίδα είναι μία σύναξη αποτειχισμένων, αργών, ακοινώνητων και υπό καθαίρεσιν κληρικών, όπως τόνισα, με τη συμμετοχή και δύο που …φλερτάρουν με τα κανονικά επιτίμια που επιτάσσει η Εκκλησία για την περίπτωσή τους: Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος.
Για την συμμετοχή των δύο αυτών μη «αποτειχισμένων» (που δεν έχουν παύσει δηλ. την μνημόνευση του Επισκόπου τους), φέρουν ακεραία την ευθύνη οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ.
Κι αυτό διότι η εν λόγω ημερίδα δεν διοργανώνεται από κάποια Μητρόπολη ή κάποιον επίσημο και αξιόπιστο φορέα (π.χ. Πανεπιστήμιο κ.ο.κ.), αλλά από «παρασυναγωγές», όπως έγραψα.
Με την ευκαιρία θα ήταν καλό και χρήσιμο ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος να δώσει στην δημοσιότητα την αγωγή που κατέθεσε εναντίον μου, όπου πρωταγωνιστεί το θέμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, για να δει ο κάθε άνθρωπος καλής θελήσεως πώς σκέπτονται και κινούνται οι κληρικοί που συναγελάζονται με αποτειχισμένους, αργούς, ακοινώνητους κ.ο.κ.
Φυσικά την ευθύνη για την αγωγή φέρει ακεραία ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος έτσι παίρνει θέση – εμμέσως πλην σαφώς - εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχε στην Σύνοδο, υπέγραψε τα κείμενα και εκτελεί τις αποφάσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails