Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ


Στην μυροβόλο Χίο  πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από 1-8 Ιουλίου 2018, το Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής, που διοργανώνεται από την Εταιρεία Πολιτισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 
Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια απαιτητική διοργάνωση, αφού δεν είναι κάτι το συνηθισμένο ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ να εστιάζει στη λόγια, σύγχρονη ελληνική μουσική. 
Θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων συνθετών που έχουν επηρεαστεί από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, βυζαντινή και δημοτική. Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στον συνθέτη Μιχάλη Αδάμη (1929-2013) και στη σχέση του με τη βυζαντινή μουσική. Διαλέξεις και συζητήσεις θα βοηθήσουν το κοινό να τοποθετήσει τις αναζητήσεις των Ελλήνων συνθετών του 20ού και 21ου αι. στο διεθνές μουσικό γίγνεσθαι της εποχής μας. Εργαστήρια και masterclasses θα δώσουν την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να ασχοληθούν με έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μία συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά 5-12 χρόνων και από μία συναυλία στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων. 
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελευθερία Λυκοπάντη. 
Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής Χίου είναι ο Αλέξανδρος Καλογεράς, συνθέτης, Ph.D. Harvard University, Καθηγητής στο τμήμα Μoυσικής Σύνθεσης του Berklee College of Music της Βοστώνης. 
Η δική μας συμμετοχή μας έγκειται σε δύο διαλέξεις, μία για το χορωδιακό έργο του Μιχάλη Αδάμη και μία για τις "Πύρινες Γλώσσες" του Γιάννη Χρήστου, στην ερμηνεία του έργου της Κωνσταντίας Γουρζή "Ιερατική Ποίηση" και στη συμμετοχή στο φωνητικό σύνολο του Φεστιβάλ. 
Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά το πρόγραμμα και τους συντελεστές του Φεστιβάλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails