Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΤΟ "ΚΑΛΩΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΟΚΥΜΒΑΛΟ" ΤΟΥ ΜΠΑΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ


Π.Α. Ανδριόπουλος 
Alexandra Papastefanou piano 
Johann Sebastian BACH (1685-1750) 
The Well-Tempered Clavier, BWV 846–893 
48 Preludes and Fugues 
4CD slim digifile packaging album
Officially released in UK & Europe: 27 July 2018 
Released in US & digital platforms inc downloads & streaming: 10 August 2018 
Μόλις κυκλοφόρησε το τετραπλό άλμπουμ της διακεκριμένης πιανίστριας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου με το "Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο" του Ιωάννη Σεβαστιανού Μπαχ, από την First Hand Records
Το εξώφυλλο από το τετραπλό CD με το Well Tempered Clavier του J.S. Bach, επιμελήθηκε με έμπνευση ο David Murphy και η FHR. 
Το έργο δεν χρειάζεται ...ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ανήκει στα παγκόσμια αριστουργήματα της ανθρώπινης τέχνης. Ούτε η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου χρειάζεται συστάσεις, αφού είναι μια ιέρεια του Μπαχ στην Ελλάδα και τώρα – ευτυχώς και επιτέλους! – η μεγάλη τέχνη της στην ερμηνεία της μουσικής του Μπαχ, αναγνωρίζεται διεθνώς. 
Μια υπέροχη πρώτη υποδοχή του CD με το Well Tempered Clavier, από τον έγκυρο Rob Cowan και το Classic FM με σχετική ανάρτηση στο Twitter. 


Να θυμίσουμε ότι η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, μόλις πριν δύο μήνες (1η Απριλίου 2018), ερμήνευσε και το μνημειώδες έργο του Μπαχ «Η τέχνη της φούγκας», στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής, με θέμα την «Έκσταση», που διοργάνωσε η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 
Η Παπαστεφάνου αναμετριέται με τα τιτάνια έργα του Μπαχ και βγαίνει νικητής! Γιατί αυτό σημαίνει η έκδοση του έργου "Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο", με την ερμηνευτική σφραγίδα της, από μία διεθνή δισκογραφική εταιρεία. 
Ας ελπίσουμε να είναι μόνο η αρχή. Στην Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου πρέπει η διεθνής καριέρα και αναγνώριση. 
Σήμερα, 21 Ιουνίου 2018, ας γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου να ερμηνεύει εξαίσια Μπαχ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails