Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΔΟ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (video)


Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη ανθεί και φέρει κι άλλο! Και δίνει τη δυναμική μαρτυρία της στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. 
Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χαρούμενες παιδικές φωνές των ομογενών μαθητών κατέκλυσαν και φέτος τους δρόμους της Πόλης, την παραμονή των Χριστουγέννων. 
Για τρίτη χρονιά οι μαθητές, με επικεφαλής τον διευθυντή του Ζωγραφείου Γιάννη Δεμιρτζόγλου, ομογενείς και πολλούς εξ Ελλάδος κατοίκους της Πόλης, βγήκαν στη Μεγάλη Οδό του Πέρα έψαλαν με πολύ κέφι τα κάλαντα και μοίρασαν γλυκά στους περαστικούς. 
Ιδιαιτέρως θερμή ήταν η ανταπόκριση των περαστικών που βρέθηκαν στην εκδήλωση που στήθηκε στον κεντρικότερο δρόμο της Πόλης, ενώ έτυχε και ευρείας κάλυψης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 
Η χριστουγεννιάτικη ποµπή ξεκίνησε από το Ζωγράφειο Λύκειο και κατέληξε στο Σισµανόγλειο Μέγαρο. Από εκεί κατευθύνθηκε στο Φανάρι όπου τραγούδησαν τα κάλαντα στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και μετά συνέχισαν στο Γηροκομείο Βαλουκλή όπου μοιράστηκαν στιγμές θαλπωρής με τους γηροκομούμενους προσφέροντάς τους δώρα και τραγουδώντας τους σκοπούς των Χριστουγέννων και τραγούδια της Πόλης. 
Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν, επίσης, σε ρωμαίικα σπίτια στις γειτονιές του Μεγάλου Ρεύματος και Νεοχωρίου οι υπεύθυνοι και εθελοντές της Παιδούπολης της Πρώτης μαζί με τους μικρούς κατασκηνωτές της Παιδούπολης. Οι Ρωμαίικες οικογένειες τους δέχτηκαν με πολύ χαρά τραγουδώντας τα κάλαντα μαζί τους και κερνώντας τους χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Το βίντεο που παραθέτουμε στη συνέχεια είναι ό,τι πιο εύγλωττο για τα Κάλαντα της Ρωμιοσύνης. 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ!!

Related Posts with Thumbnails