Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"ΤΙΜΩ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΗΠΤΟΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ"


"Δηλώνω ότι τιμώ, σέβομαι και υπολήπτομαι τον μηνυτή και αν τον συκοφάντησα δεν τα είπα γι' αυτό το σκοπό, λυπάμαι, δεν είχα πρόθεση να τον συκοφαντήσω". 
Αυτή είναι η δήλωση μετανοίας του κ. Κωνσταντίνου Κουτσογιάννη του Μιλτιάδη προς την ελάχιστότητά μου, την οποία έκανε την περασμένη Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 ενώπιον του Α' Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Πατρών, προκειμένου να μην εκδικαστεί η από 12/7/2007 μήνυσή μου εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση. 
'Οταν τελείωσε η σύντομη διαδικασία αισθάνθηκα ανικανοποίητος. Ήθελα την καταδίκη του συκοφάντη μου. Όμως, σκέφτηκα ότι για να μην κάνουν μια ανάλογη δήλωση οι κομμουνιστές, σε άλλες εποχές, προτιμούσαν την εξορία, κι έτσι κάπως αναπαύθηκα... 
Ας δούμε εν συντομία το ...σήριαλ αυτής της υπόθεσης. 
Το Πάσχα του 2007 στη Μονή Μπάλα Πατρών ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος καταφέρεται εναντίον των Καθολικών (το βράδυ της Ανάστασης) και το θέμα παίρνει έκταση και δημοσιότητα στη τοπική κοινωνία. Λίγες μέρες μετά βγαίνει στον αέρα και η φερόμενη ως δήλωση του Αρχιμ. Κύριλλου Κωστόπουλου περί του "ομοφυλόφιλου Πάπα" Βενεδίκτου. 
Τοποθετήθηκα δημόσια απέναντι στην Κυρίλλεια "θεολογία" και προκάλεσα την μήνιν διαφόρων "εκκλησιαστικών". Ουδείς ετόλμησε δημοσίως να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Αντιθέτως εξυφάνθη ένα χοντρό παρασκήνιο εναντίον μου. 


Μια από τις τοιούτες ενέργειες ήταν και η αποστολή επιστολής από τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη στον ηγούμενο της Μονής Γηροκομείου Πατρών Αρχιμ. Συμεών Χατζή, όπου τότε έψαλα, με αίτημα απόλυσής μου. Η επιστολή έχει ημερομηνία 25 Απριλίου 2007. Η απόλυσή μου ήρθε (με κούριερ) λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Μαϊου 2007. Υπενθυμίζω ότι στο κείμενο "διακοπής της συνεργασίας μου" με τη Μονή δεν αναφερόταν κανένας λόγος. Τα ανθρωπάρια δείλιαζαν να ψελλίσουν έστω και μια φτηνή δικαιολογία... 
Ο ηγούμενος Συμεών Χατζής μου είχε πει για την ύπαρξη επιστολής Κουτσογιάννη. Όμως δεν την είχα ζητήσει, ως αφελής. Όταν απελύθην, την ζήτησα από την ηγούμενο. Εκείνος, τότε, αρνήθηκε να μου τη δώσει και μου υπέδειξε τον διά της Εισαγγελίας δρόμον. Τον ακολούθησα, πήρα την επιστολή μέσω εντολής Εισαγγελέα και υπέβαλα μήνυση στον κ. Κουτσογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού ο κύριος αυτός με κατηγορούσε "για ανάρμοστη και κατάπτυστη συμπεριφορά, ως Ορθοδόξου Χριστιανού και δη Ιεροψάλτου" και τόνιζε προς τον ηγούμενο ότι "δεν θα σεμνύνεται πλέον η Ιστορική μας Μονή της Παναγίας Γηροκομητίσσης να έχει ως ιεροψάλτη τον υποταχθέντα πλέον στον Αιρεσιάρχη Πάπα, κ. Ανδριόπουλο". 


Μετά από αρκετές αναβολές της δίκης, την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, ο κ. Κουτσογιάννης ενώπιον του Δικαστηρίου δήλωσε πόσο με τιμά, με σέβεται και με υπολήπτεται! Και πως δεν είχε πρόθεση να με συκοφαντήσει και λυπάται γιατί ό,τι είπε δεν τα είπε γι' αυτό το σκοπό. 
Αναμένω ανάλογη δήλωση και από τον ηγούμενο της Μονής Γηροκομείου Συμεών Χατζή. Γιατί δεν είναι σωστό να τον συνοδέψει μέχρι τον τάφο μια κατάφωρη αδικία και μια ελεεινή σκευωρία σε βάρος μου. Όταν μάλιστα ο ηγούμενος, μέχρι την υπόθεση αυτή, έλεγε παντού πόσο με τιμούσε και με αγαπούσε. Ο δυστυχής... 
Π.Α.Α.

24 σχόλια:

Αριμαθαίος είπε...

Σας συγχαίρω κ. Ανδριόπουλε.
Είθε να σας μιμηθούν και άλλοι.
Οι χριστιανοί δεν είναι καρπαζοεισπράκτορες.
Διεκδικούν την δικαίωσή τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι Χριστιανοί δεν πάνε σε κοσμικά δικαστήρια. Οι Χριστιανοί πρέπει να χαίρουν όταν τους συκοφαντούν. Αυτό είναι κοσμικό φρόνημα.
Ως προς τί τα δικαστικά έγγραφα; Είναι εγωιστικό από μέρους σας κ. Ανδριόπουλε αυτή η αυτοπροβολή σας.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη για την ερωτηση, αλλα οταν καποιος αποκαλει εναν Ηγουμενο 'ελεεινο σκευωρο" και 'δυστυχη', μηπως αυτο ειναι συκοφαντικη δυσφημηση ?

Ανώνυμος είπε...

Αντί να δοξάζεις τον Θεό που έφαγες φαγητό από την ψαλτική σου εργασία στην Μονή τώρα κατηγορείς τον Άγιο Ηγούμενο.
Έχεις σκεφθεί που θα ήσουν αν δεν υπήρχε ο Πατρών Νικόδημος να σε αναδείξει από την αφάνεια και ο π. Συμεών να σε στηρίξει πολλαπλώς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν σε σέβομαι Παναγιώτη γιατί είσαι ύπουλος.

Ανώνυμος είπε...

η ανανδρία είναι τελικά ο καλύτερος χαρακτηρισμός που ταιριάζει στους σουπερορθοδόξους όπως ο Κουτσογιάννης και όσοι κρύφτηκαν πίσω του και τον οδήγησαν σ' αυτή την ταπεινωτική στιγμή να αναιρεί στο δικαστήριο όσα έγραψε στην επιστολή του!

Θ.

Ανώνυμος είπε...

συγκρίνονται τώρα οι κομμουνιστές με τον Κουτσογιάννη; Αυτοί αντλούσαν δύναμη από τα όσα πίστευαν, ο Κουτσογιάννης δεν φαίνεται να έχει δύναμη να υπερασπίζεται ούτε τα ίδια του τα λόγια.

Ανώνυμος είπε...

αν μη τι άλλο αυτή η ιστορία αποδεικνύει το πώς λειτουργούν οι φανατικοί "ορθόδοξοι": δίνουν ρεσιτάλ στο ανήθικο παρασκήνιο, αλλά δημόσια ο φόβος τους υπαγορεύει συγγνώμη και μετάνοιες!

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, η δήλωση κάποιου σ'ένα χαρτί δικαστηρίου δεν λέει τίποτα γιά την ποιότητα του χαρακτήρα κάποιου, ούτε σε δικαιώνει ενώπιον του παντογνώστη Θεού.
Και μόνο που δημοσιεύεις με περισσή χαρά και καύχηση την "κοσμική" δικαίωσή σου, φανερώνει το σαρκικό σου φρόνημα και την υπερηφάνειά σου την οποία βδελύσσεται ο Θεός

Ανώνυμος είπε...

@ 7:19 μ.μ.

Από την μία μεριά οι φανατικοί "ορθόδοξοι" και από την άλλη οι κοσμικοί "ορθόδοξοι".

Μηδέν εις το πηλίκον.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συνανώνυμε ποιος είσαι εσυ κι εγω που δεν σεβόμαστε τον Ανδριόπουλο; Κάτι ΑΝΩΝΥΜΟΙ!!! Ενώ εκείνος είναι και πολύ ΕΠΩΝΥΜΟΣ και πολύ ΜΑΓΚΑΣ. Τον θαυμάζω γιατί εγω δεν μπορώ να κάνω αυτά που κάνει ενώ θα το ήθελα σαν τρελλος!!!

Ανώνυμος είπε...

όσοι ξύπνησαν και κατακρίνουν τον κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο γιατί κατέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη οφείλουν μάλλον να κατακρίνουν τον Κουτσογιάννη για την παρασκηνιακή και χυδαία επιστολή του, η οποία βρίθει συκοφαντικής δυσφήμισης και.. "ορθοδοξίας"!

Ανώνυμος είπε...

χλιαρα η πίστις του κ. Κουτσογιάννη...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια .Δεν αξίζουν όμως να ασχολείστε μαζί τους, σας ζηλεύουν κ. Ανδριόπουλε, για το θάρρος σας, τις γνώσεις , τη βαθιά μόρφωση και το ήθος σας, για τούτο προσπαθούν να σας συκοφαντησουν σε όλα τα παραπάνω. Ο Θεός να σας διδει δύναμη να είστε πάντα καλά εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Mελετώντας το κείμενο της επιστολής και της δήλωσης του κ. Κουτσογιάννη που δημοσιεύονται σήμερα από τον κ. Ανδριόπουλο, γίνεται ανιληπτό -μεταξύ άλλων- ότι ο κ. Κουτσογιάννης κινήθηκε εκκλησιαστικά,με σύνεση και σοβαρότητα, δεν ξεπέρασε το μέτρο, ούτε υπερέβη τις αρμοδιότητές του, ως απλού μέλους της εκκλησίας.
Εκείνο που δύσκολα γίνεται αντιληπτό, είναι προς τι τόσος θόρυβος, για μια ανάκληση μήνυσης, και μάλιστα από τον ανακαλούντα.

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία τα λες ρε φίλε 10:04. Ο Ντερτιλής αρνήθηκε να υπογράψει στην κηδεία του παιδιού του και συ μας λες ότι δεν ταπεινωθηκε ο Κουτσογιάννης με τη δήλωση που έκανε; Διάβαζε καλύτερα τα κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος Παναγιώτη.

Να σκάσουν οι συκοφάντες.

Έτσι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η φυσική αυτογελοιοποίηση των κατ´ όνομα ορθοδόξων και το πλέον πασιφανές ότι καταχρηστικώς φορούν παντελόνια!!!
Μπράβο σου Παναγιώτη ξεμπροστιαζέ τους

π.Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλύτερος συκοφάντης και διαβολέας είναι ο κ (;) Παναγιώτης Ανδριόπουλος.
Να αγιάσουν τα πεθαμένα όποιος καταφέρει να τον ξεφτιλίσει με τον τρόπο που αυτός ξεφτιλίζει τους άλλους.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Καθε φορα που διαβαζω σχολια, μου δημιουργειται η εντυπωση οτι την Εκκλησια δεν την κυβερνα ο ιδρυτης της, ο Χριστος, αλλα ο κ. Βαρθολομαιος, (με την συμπαρασταση του Ανδριοπουλου, του Πελεκανου, και του Νουση).

Ανώνυμος είπε...

πόσο σε τιμούν οι υπολύπτονται Παναγιώτη οι μουτζαχεντινορθόδοξοι!!! σε βγάλανε και κυβερνήτη της Εκκλησίας μόνο και μόνο επειδή τους ξεφτιλίζεις και αποκαλύπτεις την ατολμία τους και την ανικανότητά τους να πιστέψουν χωρίς φόβο!

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια ο π. Κύριλλος που είναι να υπερασπιατεί το τέκνο του;

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω, ενώπιον της κοσμικής δικαιοσύνης, μεταμεληθείς "Δαναός" ο αναγινώσκων νοείτω.., οφείλει να πράξει τα ίδια και προς τον ηγούμενο της Μονής Γηροκομείου και μάλιστα γραπτώς με κοινοποίηση, εννοείται, στον οικείο Μητροπολίτη. Και φυσικά να σας καλέσουν και ενώπιον του επισκόπου να λυθεί αυτή η παρεξήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση το εδάφιο 19 του 30ου ψαλμού "άλαλα γεννηθήτω τα χείλη τα δόλια..." το οποίο ο ηγούμενος σάς προέταξε - και έχετε δημοσιεύσει σχετικό κείμενο στο παρελθόν- σαν εόρτια ευχή το καλοκαίρι του 2005..., έχοντας φυσικά τους λόγους του..., επιστρέφει, το ψαλμικό αυτό εδάφιο, δυστυχώς και πάνω απ΄όλους.., στον ίδιο! Καθότι το εδάφιο αυτό, ως εόρτια προς εσάς ευχή, φανερώνει εξαιρετική τιμή και αγάπη προς το πρόσωπό σας εκ μέρους του ηγουμένου, τα οποία ο ίδιος εκποδών εποίησε γιά να πράξει, φόβου ένεκα..., όσα έπραξε εναντίον σας!

Related Posts with Thumbnails