Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος είναι θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη στην οποία, μάλιστα, αναφέρεται: 

"Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν."

Δυστυχώς, θυμόμαστε τις κορώνες που είχε εξαπολύσει τον περασμένο Απρίλιο, στο γενικό lockdown, με αφορμή τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας: 

«Αν έχουν σκοπό να ταπεινώσουν την Εκκλησία και να ισχύσει στην Εκκλησία, στην Ελλάδα, ο καισαροπαπισμός η επιβολή του κράτους απέναντι στην Εκκλησία, δεν θα περάσει» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας παλιά φράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου πως «Όποιοι άπλωσαν χέρι στην Εκκλησία τους κόπηκε…». «Εάν έχουν σκοπό να περιφρουρήσουν τη χώρα από τον κορονοϊο μπράβο τους. Εγώ πρώτος θα βγω να τους στηρίξω. Αν όμως έχουν άλλο σκοπό και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια έναν Αρχιεπίσκοπο, μια Σύνοδο ολόκληρη κι εμάς τους δεσποτάδες και τους παπάδες… φίδι που τους έφαγε. Το χέρι που άπλωσε στην Εκκλησία κόπηκε» τόνισε. Ενδεικτικό της συγκρουσιακής λογικής εκείνων των ημερών ήταν και η δήλωση του ίδιου μητροπολίτη πως δεν φοβάται τις συνέπειες… «Θα μου πάρουν το ωμόφορο από τη Χαλκιδική;» αναρωτήθηκε, για να απαντήσει περιπαικτικά «Τι μου λες;».
Τον Σεπτέμβριο επανήλθε με ...καυτές δηλώσεις: "Δώδεκα χιλιάδες Κληρικοί στήν Ἐλλάδα, Πρεσβύτεροι, Ἐπίσκοποι καί Διάκονοι κοινωνοῦμε τόν Λαό τοῦ Θεοῦ στίς Ἐκκλησίες καί κατόπιν καταλύουμε τό Ἃγιο Ποτήριο. Γιατί μέχρι σήμερα οὒτε ἓνα κροῦσμα Κληρικοῦ δέν ἒχει ἀναφερθῆ πού νά τοῦ μετεδόθη ἀπό τή Θεία Μετάληψη ὁ κορωναϊός;"
Φυσικά έχει κάνει και άλλες ...οργισμένες δηλώσεις πάνω στο θέμα. 
Αναρωτιέμαι αν θα έλεγε και τώρα τα ίδια στους ίδιους υψηλούς τόνους...
Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε περαστικά! 


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την θεία κοινωνία τα ίδια θα έλεγε, διότι όντως δεν υπάρχει κρούσμα από Αυτή....

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η προβολή της ασθενείας του μητροπολίτη από τον covid19, έχει να κάνει με την μετάδοση του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας; Γιατί ο σχολιασμός σας μας έχει μπερδέψει.

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να προσπαθείτε το γεγονός δηλ. η αλήθεια δεν αλλάζει: Ο Χριστός δεν μεταδίδει ασθένειες.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει όλοι κληρικοί και λαϊκοί να κρατούν " μικρό καλάθι" πολλοί είπαν πολλά αλλά όταν τους "έπιασαν" τα ΜΜΕ μάσαγαν τα λόγια τους ή το προχωράς μέχρι τέλους ή προσέχεις. Τώρα το ότι είναι θετικός δεν ξέρω τι μπορεί να λέει αυτό ; νοσεί δηλαδή όπως τόσοι άλλοι κάθε μέρα ; ή απλώς περνάει και από αυτούς ο ιός και κάποια στιγμή φεύγει όπως τόσα χρόνια κι άλλοι ιοί,άλλοι τους πέρασαν ελαφρά ή χωρίς συμπτώματα και άλλοι βαριά δεν ξέρω τι να πώ;

Θεσσαλονικιος είπε...

Και πως ξερουμε οτι κολλησε μεσα στην εκκλησια?

Ανώνυμος είπε...

Έχει βγάλει ανακοίνωση ο Δεσπότης....μην πολεμούμε την εκκλησία λέγει...

Ανώνυμος είπε...

Πόλεμο στην Εκκλησία περιμέναμε από άθεους, αλλά και από θεολόγους; Κρίμα κε Ανδριόπουλε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ (;) ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕ... ΠΟΙΟΙ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΦΟΡΕΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ;

Related Posts with Thumbnails