Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!


Είναι γνωστή η άνθηση που παρουσιάζεται στο κλάδο των θεολόγων καθηγητών αναφορικά με την σχέση της Θεολογίας με τις Νέες Τεχνολογίες και δη την Πληροφορική. 
Ήδη, αρκετοί συνάδελφοι δραστηριοποιούνται στη διδακτική του θρησκευτικού μαθήματος με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) , ενώ παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη ευρίσκονται οι δράσεις για τον ψηφιακό εμπλουτισμό των σχολικών εγχειριδίων των Θρησκευτικών, η δημιουργία θεολογικών λογισμικών, η ανάπτυξη προσωπικών ιστοσελίδων και ιστολογίων (blogs) από συναδέλφους με θεματολογίες περί το θρησκευτικό μάθημα - και ου μόνον, καθώς δεν λείπουν και ψηφιακές πρωτοβουλίες με θεματικές αναφορές για ευρύτερα ζητήματα (εκπαίδευσης, πολιτισμού, καλλιτεχνικής δημιουργίας, κλπ.). 
Σε ένα φιλόξενο, λοιπόν, στέκι της Λάρισας, οι «Θρησκευτικοί» (ΠΕ01) που αγαπούν και χρησιμοποιούν στη δουλειά τους τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας με τη χρήση των νέων τεχνολογιών συγκεντρώθηκαν επί τω Νέω Ετει 2013 και παρέα με εκλεκτούς φίλους και συναδέλφους της Πληροφορικής (ΠΕ19) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, του Διευθυντού του 14ου Γυμνασίου Νίκου Παύλου εις την κοπήν πρωτοστατούντος και των θεολόγων Χάρη Ανδρεοπούλου και Χρήστου Γκουνέλα (του και μουσικολογιωτάτου) προς τούτο συνεπικουρούντων, ενώ άπαντες, Θεολόγοι τε και Πληροφορικοί, υψώσαντες τα ποτήρια του οίνου, ηυχήθησαν εις αλλήλους μιαν δημιουργική και ευτυχισμένη χρονιά!


Η Ιδιωτική Οδός εύχεται ολόψυχα στους συναδέλφους της Λάρισας τα κάλλιστα και κράτιστα! 
Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω και μια επισήμανση.
Η Ιδιωτική Οδός χαίρεται διότι μέσω αυτής ανεπτύχθη μια ουσιαστική και αδελφική σχέση με συναδέλφους θεολόγους της Λάρισας, οι οποίοι τολμούν και παρεμβαίνουν δυναμικά στα σύγχρονα θεολογικά πράγματα. 
Η Λάρισα έχει μια θλιβερή ιστορία στα εκκλησιαστικά λόγω της ασύστολης καπηλείας από "χριστιανούς" της περίπτωσης του μακαριστού Μητροπολίτου Θεολόγου. Το γεγονός ότι απ΄αυτή την πολύπαθη - εκκλησιαστικά - πόλη ξεπηδούν θεολογικές φωνές ανανέωσης και - γιατί όχι; - προφητικές, είναι ένα σπουδαίο γεγονός. Αν σημειώσετε ότι αυτό το φαινόμενο σε τέτοια έκταση δεν παρατηρείται σε θεολόγους άλλων πόλεων, τότε μπορούμε παραφράζοντας τον Κεχαϊδη να πούμε: "Με δύναμη από τη Λάρισα"!
Καλή χρονιά!
Π.Α.Α.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και ευχές στους Θεολόγους & στους Πληροφορικαρίους(!) της Λαρίσης! Με την ευκαιρία ενημερώνω ότι εφέτος συμπληρούνται 100 έτη από την γέννηση του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ (1974-1998)και όπως γράφει ο κανονικός Μητροπολίτης Λαρίσης κ.Ιγνάτιος επέστη η ευκαιρία ώστε να τιμηθεί "ο μεγάλος Θεσσαλός, ο τρανός Αρχιεπίσκοπος, ο θερμός πατριώτης, ο θαυμάσιος λειτουργός του Υψίστου, ο ευγενής & τρυφερός άνθρωπος, ο ικανός οιακοστρόφος της Εκκλησίας". Η όντως πολύπαθη, εκ των παρεκλησιαστικών τάχα και "ευσεβών...", Μητρόπολις Λαρίσης & Τυρνάβου αφιέρωσε στον, από Άρτης & Ιωαννίνων, Αρχιεπίσκοπο +Σεραφείμ Τίκα το εφετεινό εγκόλπιο ημερολόγιό της εις τιμήν & μνήμην του, επί τη αναφερθείση ανωτέρω 100ετηρίδι. Είη η μνήμη αυτού αιωνία και άληστος! Υπήρξε ευθύς και ευπροσήγορος χαρακτήρας και άνευ υποκρισίας εβίωνε και εμαρτύρει μετά πηγαίου αυθορμητισμού το Εκκλησιαστικό Μυστήριο και την εν Αυτώ διακονία του, εν αντιθέσει προς άλλους..

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται περί γνωστών θεολόγων οικουμενιστών, "Γιανναριστών, κλπ., του πυρήνος της Λαρίσης.

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μία ερωτησούλα προς τους ''τολμηρούς'' θεολόγους, η οποία παρακαλώ θέλω να απαντηθεί !!!
Αλήθεια η θεολογία τι σχέση έχει με την ιδιοτελή προσωπική μας καριέρα ??????
Για να σας διευκολύνω παιδιά, απαντώ ο ίδιος !!!
Απολύτως καμία !!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Και για να μην αδικήσουμε κάποιους αγνούς θεολόγους, γιατί αυτοί μάλλον είναι οι περισσότεροι, θέλω να πω ότι ορισμένοι κύριοι ''χαλούν την πιάτσα'' των ανιδιοτελών εκπαιδευτικών, και έτσι χαρακτηρίζονται όλοι οικουμενιστές και συμφεροντολόγοι !!
Αυτοί οι λίγοι-ονόματα δε λέμε-, καλό είναι να προσέχουν, για να προστατεύσουν και τους υπόλοιπους αγνούς θεολόγους!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια να μαλωνουμε για τον Σωτηροπουλο , τον Καντιωτη , τον Χριστοδουλο , τον Βαρθολομαιο , τον Παπα κλπ κατανοητο . Ε να γινονται διαξιφισμοι επειδη οι θεολογοι της Λαρισας εκαναν κοπη βασιλοπιτα , αυτο ουτε στις ραδιοφωνικες αθλητικες εκπομπες δεν γινεται . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Όχι, Α.Μ. δεν μαλώνουμε, απλά λέμε κάποια πραγματα με το αληθινό τους όνομα ! Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται με τόλμη !!!
Για να προστατεύσουμε τους καλοκάγαθους θεολόγους, που είναι και οι περισσότεροι, και οι ''κυνηγοί'' των ''θέσεων''-νομίζω γίνομαι κατανοητός - να περιοριστούν σ' αυτές και στην απόκτησή τους και να σταματήσουν να θεολογούν πλουσιοπάροχα, γιατί ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό και απλά σιωπούν από ευγένεια !!!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τι θυμηθηκα τωρα για τις θεολογικες φαγωμαρες διαβαστε το με χιουμοριστικη διαθεση . Μια μερα μπηκα σε ενα ιστολογιο μικρης αναγνωσιμοτητας θρησκευτικο που εχει το ονομα ενος αγιου του υστερου βυζαντιου . Αυτο το blog ειναι ταυτοχρονα και αντιπατριαρχικο και αντισωτηροπουλικο και κατα των ΓΟΧ . Και απο που πιαστηκε για να βρει θεμα . Εκανε κυρηγμα ο Πατριαρχης την μερα της αναληψης και ειπε οτι αυτη η μερα εχει μεγαλη σημασια για τους χριστιανους γιατι μετα 10 μερες απο την αναληψη εγινε η επιφοιτηση του Αγιου Πνευματος και ιδρυθηκε η εκκλησια . Κυρηγμα σε ναο εκανε οχι εισηγηση σε θεολογικο συνενδριο οποτε μιλησε απλα . Τι ηταν να το πει . Γραφει λοιπον αυτο το μπλογκ οτι υποτιμησε το παλαιο Ισραηλ γιατι και εκεινο ειχε προφητες . Και οτι δεν αναφερθηκε στους πατερες να δωσει παραπομπες . Και τραβαει ταυτοχρονα εναν φιλιπικο κατα του Σωτηροπουλου γιατι δεν αντιληφθηκε αυτη την νεα κακοδοξια κλπ . Και σκεφτεται ενας κοινος νους οτι τελικα η θεολογια καταντα ενα γηπεδο οπου καποιοι προσπαθουν να δειξουν τι ντριπλερ ειναι . Οποτε παρα τις οποιες διαφορες το να προσπαθουν οι αντιμαχομενοι να βγαλουν απο την μυγα ξυγκι κανει τελικα τους εκτος εκκλησιας να γελουν πιο πολυ και απο τις παλιες κωμωδιες του Σταυριδη . Α.Μ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11.29 μ.μ. δεν είστε τολμηρός και ούτε λέτε τα πράγματα με το όνομά τους, διότι ούτε συγκεκριμένος γίνεστε, αλλά ούτε και ονόματα λέτε!!!
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...Και αφού είστε και τόσο "τολμηρός", όπως λέτε, στο τέλος, και αφού πείτε όλα αυτά, γράψτε και το όνομά σας!

noname είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το σχόλιο του Α.Μ,με το χέρι στη καρδιά,πιστεύει κανείς μας οτι αν δεν είχαμε μια προγενέστερη προσωπική εμπειρία στον εκκλησιαστικό χώρο και είμασταν φερ'ειπείν αγνωστικιστές,θα προσελκυόμασταν στην Εκκλησία ρίχνοντας μια ματιά στα σχόλια ενός ιστολογίου όπως αυτό π.χ;Εγώ τουλάχιστον θα γινόμουν αγνωστικιστής στη νιοστή με αυτά που βλέπω.Και αυτό που γράφω δεν αποτελεί κανενός είδους μομφή για τον κ.Ανδριόπουλο(το μόνο που ίσως του καταλογίζω είναι η "υπερβολική" δημοκρατικότητα του έναντι κάποιων τρολς),αλλά μομφή για το επίπεδο των περισσοτέρων σχολιαστών,οι οποίοι υποτίθεται οτι αποτελούν/με ένα κατεξοχήν δείγμα ενεργών εκκλησιαστκών ανθρώπων.
Μια άλλη απαραίτητη διευκρίνηση είναι οτι με τα γραφόμενα μου δεν υιοθετώ τις μοδάτες λογικές των δυο άκρων("ζηλωτές"-"προοδευτικοί").Είναι ξεκάθαρο σε όλους οτι τουλάχιστον στο 90% των σχολίων η φασαρία ξεκινά από τις υστερίες των ποικιλώνυμων φονταμενταλιστών,στις οποίες δυστυχώς,μεταξύ άλλων,έχω παρασυρθεί συχνάκις κι εγώ να απαντήσω πέφτοντας στο ίδιο χαμηλό επίπεδο.Η ουσία όμως και πάλι είναι οτι αντί να διεξάγεται ένας εποικοδομητικός χριστιανικός διάλογος,αναλωνόμαστε σε στείρες αντεγκλίσεις που δεν έχουν να πουν τίποτα στον "μέσο" άνθρωπο εκεί έξω..

Χ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 12:15 π.μ, αναφέρομαι σε θεολόγο που αυτή τη στιγμή κατέχει διοικητική θέση(διευθυντής) και διοργανώνει εκδηλώσεις ''θεολογικού περιεχομένου'', δήθεν για το καλό της θεολογίας ! Καλά, μετά την κρίση, εστω και αργά τα πρόβατα ξύπνησαν και κοιτάνε και τις προθέσεις των θεολόγων ! Οι προθέσεις κάποιων είναι ιδιοτελέις και καλά θα κάνουν να σιωπούν και όχι να θεολογούν!
Ας αφήσουν τους καλοπροαίρετους να ομιλούν !Τουλάχιστον αυτοί δεν προκαλούν και είναι και αγωνιστές της τάξης και όχι του γραφείου !

Ανώνυμος είπε...

Έλα βρε φίλε 2.32 π.μ. μη μιζεριάζουμε!Δεν είναι καλό!Ο άνθρωπος που υπονοείς - και αν κατάλαβα καλά - έχει περγαμηνές, έχει και ικανότητες και κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να βρίσκεται πιο ψηλά σε κοσμικές θέσεις, κάτι το οποίο δεν επιδιώκει...

Ανώνυμος είπε...

Μία πίτα κόψανε οἱ ἄνθρωποι (οἱ πλεῖστοι συμμετεῖχαν καὶ στὴν ἀντίστοιχη ἐκδήλωση τῆς Π.Ε.Θ. Λάαρισας) καὶ ἔγινε ὁλόκληρο θέμα... Ἥμαρτον...

Related Posts with Thumbnails