Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

"ΕΡΩΣ ΑΘΗΝΩΝ" - ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΙΧΑΗΛ ΧΩΝΙΑΤΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε ένα αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Αθηνών άγιο Μιχαήλ Χωνιάτη, με τον τίτλο «Ἔρως Ἀθηνῶν». 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ευκαιρία συμπληρώσεως οκτακοσίων ετών (1222-2022) από την κοίμηση του αγίου Μιχαήλ Χωνιάτου, Μητροπολίτου Αθηνών. 
Στην αρχή αναγνώστηκε χαιρετισμός του Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη, Διευθυντού του ΙΠΕ. Ακολούθησε η εισήγηση του αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκη, αρχαιολόγου - θεολόγου, προϊσταμένου της Ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. 
Μετά την εισήγηση το Καλλιτεχνικό Σύνολο ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος) απέδωσε κείμενα και ποιήματα του αγίου, ήτοι ανάγνωση τριών αποσπασμάτων κειμένων του Μιχαήλ Χωνιάτη, στο πρωτότυπο, στα νέα ελληνικά και στα αραβικά. Σε πρώτη εκτέλεση παρουσιάστηκαν τρία από τα ποιήματα του Μιχαήλ Χωνιάτη, στα αρχαία ελληνικά, μελοποιημένα από την συνθέτρια Θεοδώρα Μαγγίνα. 
Ερμήνευσαν: 
Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι 
Κωστής Θέος, τσέλο 
Θεοδώρα Μαγγίνα, πιάνο - τραγούδι 
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, φωνή 
Δημήτρης Καραδήμας, απαγγελία 
Roni Bou Saba, μετάφραση & απαγγελία στα αραβικά.
Δείτε αναλυτικά εδώ 
Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο της εκδήλωσης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails