Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ...ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΑΧΤΟΥΡΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ


Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 το βράδυ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα ο νέος δίσκος της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, με τον τίτλο «Πασιφάη». 
Η παρουσίαση, που ήταν ταυτόχρονα και μια μοντέρνα ματιά στην έννοια της συναυλίας, πραγματοποιήθηκε στην Μουσική Σκηνή Αθηνά Live - Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανάς (Λ. Ποσειδώνος 3 - Παραλία Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου). 
Για τον ξεχωριστό Μίλτο Σαχτούρη μίλησαν στην αρχή της βραδιάς η συγγραφέας και δημοσιογράφος Κυριακή Μπέϊογλου και η συγγραφέας και ποιήτρια Ματίνα Μόσχοβη. 
Στη συνέχεια ο χώρος πλημμύρισε από τους στίχους του Μίλτου Σαχτούρη, που ερμήνευσαν η Δάφνη Πανουργιά, ο Διονύσης Κωστής και η Βασιλική Κωνσταντέλλου, τη συνοδεία μιας σπουδαίας ηλεκτρικής μπάντας – ας την πούμε έτσι – υπό την ηγεσία της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στο πιάνο. 


Ήταν οι μουσικοί: 
Δημήτρης Παπαλάμπρου, κιθάρες - φυσαρμόνικα 
Απόστολος Καλτσάς, ηλεκτρικό μπάσσο 
Γιώργος Μανιάτης, τύμπανα 
Θοδωρής Χατζηλάμπρου, πλήκτρα. 
Ο υπεύθυνος του χώρου, ο γνωστός μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και από τους σημαντικότερους ηλεκτρικούς μπασίστες της τζαζ, ο Γιώργος Φακανάς, έγραψε στη σελίδα του στο fb: 
«Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου είναι μια μεγάλη μουσικός διεθνώς καταξιωμένη. Σήμερα στο κατάμεστο "Αθηνά Live" παρουσίασε το νέο τραγουδιστικό cd της "Πασιφάη" πάνω στη ποίηση του Σαχτούρη, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική συναυλία! Δεν νομίζω ότι έχω ξανακούσει τέτοια ευρύτητα συνθετικής σκέψης από μια κλασική μουσικό που, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα, χρησιμοποιεί αρμονικές προσεγγίσεις πιο σύγχρονες από τις σύγχρονες. Ένα ηχητικό τοπίο που καθαγίασε το κοινό και τον χώρο μας "Αθηνά Live". Ευχαριστούμε κ. Παπαστεφάνου εσάς και τους άξιους συνεργάτες σας!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails