Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

"ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΝ" ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην πεντηκοστή τέταρτη εκπομπή προσκεκλημένη η Φένια Παπαδόδημα. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. 
Κάμερα, τεχνική επεξεργασία: Κατερίνα Δ. Λεονάρδου, Μαργαρίτα Κυρ. Στασινού.

       

Η Φένια Παπαδόδημα είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συνθέτης και τραγουδίστρια. Σπούδασε ηθοποιία στο Conservatoire National Superieur d’ Art Dramatique της Γαλλίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1996, ενώ παράλληλα σπούδασε λυρικό τραγούδι, πιάνο, κλαρινέτο και βιολοντσέλο. Έχει παίξει σε παραγωγές του θεάτρου ONTEON, ΜΠΟΜΠΙΝΥ 93 σε έργα κλασικής τραγωδίας και σύγχρονου γαλλικού θεάτρου (Michel Deutch, Jean- Christophe Bailly), σε σειρές της γαλλικής τηλεόρασης αλλά και στον κινηματογράφο σε γαλλικές και ελληνικές παραγωγές. Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες: «Βαβυλωνία» του Κώστα Φέρρη (1986), «Potlatch» του Νίκου Βεργίτση (1987), «L’ appartement» του Gilles Mimouni (1995) και πρωταγωνιστεί στην τελευταία ταινία του Πάνου Καρκανεβάτου «Χώμα και νερό» (1998). Επίσης σε μικρού μήκους ταινίες του Πάνου Καρκανεβάτου και του Samuel Dupuy. 
Η δική της φιλμογραφία είναι η ακόλουθη: 
- 1991 Γιατί, άμα, όμως; 
- 1994 Metallica 
- 1998 Και μην ξεχνάς να χορεύεις 
- 2000 You are Welcome 
- 2001 Τι είναι αυτός; 
- 2021 Το καταφύγιο στην Ομόνοια - Μια ταινία για τον άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. 
Έχει παρουσιάσει δεκάδες πρωτότυπες μουσικές και θεατρικές παραγωγές. 


Έχει βραβευτεί ως ηθοποιός με το βραβείο "Shooting Stars" στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2000 κι έχει διακριθεί στο θέατρο με το βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή". Παράλληλα, συνθέτει και τραγουδάει. Το αφήγημα "Μια γάτα που τη λέγαν Billie Holiday" ήταν η αφορμή για ν' ανέβει η ομώνυμη παράσταση στην οποία συμμετείχε ο David Lynch και σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Αμπαζής στο θέατρο "Πορεία" της Πάτρας, με την "Πειραματική Σκηνή" του Εθνικού Θεάτρου κ.ά. Το 2000 συνεργάστηκε με την εταιρεία "Λύρα" στο δίσκο "Το μαντήλι της Νεράιδας" σε ενορχήστρωση του Κώστα Βόμβολου. Ερμήνευσε μελοποιημένα παραμύθια απ’ όλη την Ελλάδα. Το 2006 παρουσίασε μια άλλη δισκογραφική της δουλειά με τον Γιώργο Παλαμιώτη βασισμένη στις Ορφικές Επικλήσεις σε μετάφραση του Δ. Παπαδίτσα και Ε. Λαδιά με τίτλο "Eleusis: Tales Of The Holy".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails