Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΝΑΣΣΟ" ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Ο J.S. Bach συνομιλεί με τον Bill Evans, την Carla Bley και τους Beatles, αλλά και Μίλτος Σαχτούρης από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. 
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 8.30 μ.μ. στον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα) η διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτις Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μας παρουσιάζει ένα ολιστικό, ανατρεπτικό και αναπάντεχο μουσικό μυθιστόρημα, στο οποίο τα πρωτότυπα έργα του J.S.Bach και οι πρόσφατες μεταγραφές έργων του που έκανε η ίδια (και κυκλοφορούν σύντομα σε CD από την Βρετανική Εταιρεία First Hand Records), συνυπάρχουν με την σύγχρονη τζαζ και την εναλλακτική μουσική. 
Παράλληλα, με όχημα την ποίηση του μεγάλου Μίλτου Σαχτούρη, στο Β΄ Μέρος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μας παρουσιάζει αποσπάσματα από την «Πασιφάη», την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της που κυκλοφόρησε από την Polyphoniki Records. 
Συμμετέχουν: η Δάφνη Πανουργιά, ο Διονύσης Κωστής και η Βασιλική Κωνσταντέλλου, σε μια διαφορετική προσέγγιση όπου διαφαίνεται αδιαμφισβήτητα το πόσο διαχρονικός είναι ο Μίλτος Σαχτούρης και πόσο ξεχωριστή είναι η μελοποίησή του από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. 
Μια μοντέρνα ματιά στην έννοια της συναυλίας. Μαζί της, ο Δημήτρης Παπαλάμπρου στις κιθάρες, ο Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο, ο Τάσος Πέππας στα τύμπανα και ο Θοδωρής Χατζηλάμπρου στα πλήκτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails