Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΤΑΜΒΑΚΟ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα για το έτος 2022, που διοργανώθηκε από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας. 
Ανάμεσα στα βραβεία ήταν και το Βραβείο Προσφοράς στη Διάδοση της Ελληνικής Μουσικής που απονεμήθηκε στον μουσικογράφο και ερευνητή Θωμά Ταμβάκο, ιδρυτή του ομώνυμου Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών. 


Το βραβείο αφιέρωσε ο Θωμάς Ταμβάκος στους αείμνηστους μέντορές του, τον Δημήτρη Δραγατάκη, τον Τάκη Καλογερόπουλο και τον Θόδωρο Αντωνίου. Επίσης το αφιέρωσε και στους βασικούς συνεργάτες του στο Α.Ε.Μ.Θ.Τ., τον Γιώργο Κωνστάντζο και τον Δρ Θανάση Τρικούπη. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θωμάς Ταμβάκος για την πολύχρονη και καρποφόρα δραστηριότητά του στην έρευνα της λόγιας ελληνικής μουσικής, βραβεύθηκε σε ειδική επίσημη τελετή από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2017)


Παραθέτουμε την συνέντευξη μας με τον Θωμά Ταμβάκο, στο πλαίσιο της εκπομπής "Προς Εκκλησιασμόν". Ο ακάματος ερευνητής μας εξηγεί τον προσωπικό του αγώνα για την έρευνα, διάσωση και διάδοση της σύγχρονης λόγιας ελληνικής δημιουργίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails