Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟΝ "ΠΑΡΝΑΣΣΟ"


«Between J.S Bach, Bill Evans and beyond…»
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στον ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» η διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μας παρουσίασε ένα ολιστικό, ανατρεπτικό και αναπάντεχο μουσικό μυθιστόρημα, στο οποίο τα πρωτότυπα έργα του J.S. Bach και οι πρόσφατες μεταγραφές έργων του που έκανε η ίδια, συνυπήρξαν με την σύγχρονη τζαζ και την εναλλακτική μουσική. 
Παράλληλα, με όχημα την ποίηση του μεγάλου Μίλτου Σαχτούρη, στο Β΄ Μέρος, η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου μας παρουσίασε αποσπάσματα από την «Πασιφάη», την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της που κυκλοφόρησε από την Polyphoniki Records. 
Συμμετείχαν: η Δάφνη Πανουργιά, ο Διονύσης Κωστής και η Βασιλική Κωνσταντέλλου, σε μια διαφορετική προσέγγιση όπου διαφαίνεται το πόσο διαχρονικός είναι ο Μίλτος Σαχτούρης και πόσο ξεχωριστή είναι η μελοποίησή του από την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. 
Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Παπαλάμπρου στις κιθάρες, Απόστολος Καλτσάς στο μπάσο και Θοδωρής Χατζηλάμπρου στα πλήκτρα. 
Αναμφισβήτητα αυτή η συναυλία ήταν μια μοντέρνα ματιά στην έννοια της συναυλίας.


Ιδού το ξεχωριστό πρόγραμμα της βραδιάς:
Α' Μέρος 
• J.S. Bach: Πρωτότυπα έργα (αποσπάσματα από Σουίτες) για piano solo. 
• Al. Papastefanou - B. Evans: Διάλογοι με δύο Πρελουδια του Bach - piano solo Al Papastefanou: Fantasy on Bach: E flat minor Prelude + Thelonius Monk: Round midnight solo piano και jazz trio. 
• B. Evans: My foolish heart (για jazz trio). 
• Al Papastefanou: Fantasy on Bach E minor Prelude+ Th Monk Round midnight ( jazz trio) Carla Bley: Lawns ( jazz trio) Bach-Papastefanou, Bach Prelude in D major (trio). 
Β' Μέρος 
Al. Papastefanou: Αποσπάσματα από ΠΑΣΙΦΑΗ σε ποίηση Μ Σαχτούρη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails