Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΟΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Με πολλή χαρά βλέπω τις τελευταίες υπερβάσεις του σεβ. μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος φαίνεται ότι αφήνει πίσω του το ελεγκτικό και αυστηρό προφίλ του, με το οποίο είναι γνωστός στους πολλούς, και εμφανίζεται ανοιχτός στην κοινωνία και την διαφορετικότητα. 
Από τη μία η φιλανθρωπική συναυλία για την φτώχεια της Μητροπόλεως Πειραιώς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με γκεστ την λαϊκή αοιδό Κατερίνα Στανίση, και από την άλλη η συμμετοχή του ηθοποιού Τάσου Χαλκιά στον ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η Μητρόπολη Πειραιώς μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM». 
Ο Τάσος Χαλκιάς σε πρόσφατη συνέντευξη του στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη”, είπε πράγματα με τα οποία δεν θα συμφωνούσε, νομίζω, ο άγιος Πειραιώς. Είπε, για παράδειγμα: «Ο ίδιος ο χριστιανισμός την έχει τη γυναίκα στην απόλυτη ευτέλεια, δεν επιτρέπει στη γυναίκα να μπει μέσα στο ιερό, ούτε καν στο άβατο του Αγίου Όρους. Γιατί; Το γιατί είναι τρομερό. Αρνείται η πίστη αυτή τον ίδιο τον άνθρωπο που έφτιαξε ο Θεός». Και σε άλλη συνέντευξη του είχε πει: «Δεν πιστεύω ότι ο Θεός των χριστιανών είναι καλός Θεός». 
Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο σεβ. Πειραιώς κάλεσε τον Τάσο Χαλκιά στον στον ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας που διοργάνωσε η Μητρόπολη Πειραιώς και δεν στάθηκε στις παραπάνω δηλώσεις του, είναι σαφώς ένα μεγάλο βήμα. 
Το επ’ εμοί ούτε η κα Στανίση ούτε ο κος Χαλκιάς ανήκουν στα ενδιαφέροντά μου. Μάλλον είμαι απέναντί τους για λόγους τουλάχιστον αισθητικούς. Όμως, το ότι ο Πειραιώς Σεραφείμ τους προσλαμβάνει είναι αξιοσημείωτο και αποτελεί έκπληξη. 
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσει στην ίδια γραμμή ανοιχτοσύνης ο σεβασμιώτατος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails