Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Aπόψε στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Γαργαληστή, έναν ξεχωριστό ληστή που το μόνο που κλέβει είναι το αθώο, αυθόρμητο, ξεκαρδιστικό παιδικό γέλιο.

Ένας ληστής που κλέβει γέλιο από τα παιδιά που έχουνε πολύ για να το δώσει σ' άλλα που δεν έχουνε καθόλου.

Ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών που πήρε πνοή χάρη στη φαντασία του μουσικού και παραμυθά Δημήτρη Μπασλάμ κι έκτοτε ταξιδεύει -με τη μορφή μιας πολυπρόσωπης και απαιτητικής μουσικοθεατρικής παράστασης σε σκηνοθεσία και αφήγηση του Αντώνη Καφετζόπουλου- για να χαρίσει αυθόρμητο γέλιο και αγνή συγκίνηση στους θεατές που τα έχουν ανάγκη.

Στο πλευρό του Γαργαληστή εμφανίζεται και μια «παρέα» τραγουδιστών (Αργύρης Μπακιρτζής, Δημήτρης Μπασλάμ που υπογράφει επίσης τους στίχους και την ενορχήστρωση και Φώτης Σιώτας) και μουσικών η οποία ξεδιπλώνει μουσικά την απίθανη ιστορία του.

Πραγματικά, η μπάντα των μουσικών, που τραγουδούσαν κιόλας, ήταν το ατού της παράστασης. Έδινε τον ρυθμό και το κέφι.

Τη χορογραφία υπογράφουν ο Δημήτρης Σωτηρίου, ο Camilo Bentancor Gallardo και ο Μανώλης Καρυωτάκης. Το παραμύθι του Γαργαληστή παρουσιάζεται εν μέρει εικονοποιημένο από κινούμενα σχέδια που υπογράφει η ομάδα Chickenworks. Τα σκηνικά και τα κοστούμια συνυπογράφουν η Ράνια Υφαντίδου και η Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και την ηχοληψία ο Τίτος Καργιωτάκης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Θανάσης Θαλασσινός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails