Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2009

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Χθες το απόγευμα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για μια κλασική παράσταση από ένα ολότελα νεανικό θίασο! Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Σαίξπηρ - η τελευταία παράσταση στην Αθήνα - σε σκηνοθεσία του 22χρονου (!), παρακαλώ, Μίλτου Σωτηριάδη, ο οποίος είναι γιός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, γνωστού θεατρανθρώπου Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Και μάλιστα μεταφέρεται από 1ης Ιανουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα.
Τη μουσική της παράστασης υπογράφει, άλλωστε, ο ταλαντούχος Πατρινός συνθέτης Σταύρος Γασπαράτος. Και τη βρήκα πολύ ταιριαστή με το ύφος και τις σκηνές του έργου.Οι ηθοποιοί της παράστασης ήταν έξι όλοι κι όλοι, κι έκαναν διπλούς και τριπλούς ρόλους κάποιοι απ' αυτούς. Το σκηνικό λιτό αλλά απόλυτα λειτουργικό, η ροή της παράστασης είχε καλό ρυθμό και δεν σ' έκανε να βαρεθείς. Η δροσιά των πολύ νέων ηθοποιών ήταν σίγουρα στα ατού της παράστασης. Γι' αυτό και δεν θα σταθώ σε αδυναμίες ή άλλες παρατηρήσεις, αφού με ενθουσίασε το γεγονός ότι τόσο νέα παιδιά ασχολούνται τόσο σοβαρά με το θέατρο στις μέρες μας. Ενώ η μεμψιμοιρία για τη νεολαία καλά κρατεί, ένα κομμάτι της μεγαλουργεί!


Μου άρεσε γενικά και η μετάφραση του ποιητή Διονύση Καψάλη, με το έμμετρο στοιχείο να δίνει έναν άλλο τόνο στη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Μίλτου Σωτηριάδη.
Ο πολύ καλός ηθοποιός Στέλιος Χλιαράς, που διέπρεψε στο ρόλο του πατρός Λαυρεντίου, είδα ότι είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τελειόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails