Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΟ YOU TUBE!


O καθηγητής Ιωάννης Κονιδάρης στο σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο Εκκλησία ζώσα και ελεύθερη αναλύει με συντομία το αδιέξοδο της σημερινής εν Ελλάδι Εκκλησίας και καταλήγει: "...λίγες μόλις ημέρες πριν από την εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, να συνέρχεται η ανώτατη εκκλησιαστική αρχή, η Ιεραρχία, για να διαβουλευτεί αν και ποιο ποσό φόρου θα πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο και να συσκεφθεί αν και ποιοι εκκλησιαστικοί υπάλληλοι θα διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ...!"
Όντως εδώ υπάρχει κάτι το πρωτοφανές. Έκτακτη συνεδρίαση της Ι. Συνόδου όχι για εκλογές αρχιερέων, όπως μας έχουν συνηθίσει, αλλά για οικονομικής φύσεως θέματα, που έχουν να κάνουν με την πολυώδυνη σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας.
Σ' αυτήν λοιπόν την έκτακτη συνεδρία συνέβη κάτι άκρως καινοφανές! Δύο μικρά αποσπάσματα - και ...ανώδυνα, αν θέλετε - από την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Ι. Συνόδου της Ιεραρχίας, ανέβηκαν στο You Tube!!!
Το γεγονός αυτό δημοσιοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο στο προσωπικό του ιστολόγιο και από σχετικό ρεπορτάζ του Νίκου Παπαχρήστου στο amen.gr.
Φαίνεται πως ο ...συμπαθής δράστης είναι ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο οποίος εξηγεί τα κατ' αυτόν μέσα από σχόλιό του σχετικό με το ρεπορτάζ του Ν. Παπαχρήστου.
Τα επιχειρήματα του Σεβασμιωτάτου δεν είναι και τόσο πειστικά: "Η διάρκεια του φιλμ δεν είναι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα! Ο σχολιαστής δημοσιογράφος με την φαντασία του πλέκει σενάρια περί δήθεν μυστικής κάμερας στην Αίθουσα της Ιεραρχίας, όταν μάλιστα γνωρίζει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν λήψεις φωτογραφίας και video καί όταν επίσης όλοι σχεδόν οι Ιεράρχες έχουν στη διάθεσή τους κινητά τηλέφωνα".
Δηλαδή στην επόμενη Ιεραρχία οι παριστάμενοι Μητροπολίτες, νομίζω 80, θα βιντεοσκοπήσουν από 30 δευτερόλεπτα έκαστος με τα κινητά τους; Ωραία, θα έχουμε όλη την Ιεραρχία στο You Tube!!!
Είναι γεγονός πως η τεχνολογία εισβάλλει στα άδυτα της Ιεραρχίας. Και μετά από το προχθεσινό άδηλον το μέλλον των ...μυστικών συνεδριάσεων του Σώματος.
Άσε που μπορεί να υπάρχουν τοποθετήσεις Ιεραρχών τέτοιες που όταν βγουν στον ...αέρα να πυροδοτήσουν μύριες ...εκρήξεις και να ανοίξουν απίθανα μέτωπα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάλα του τα είπε ο Καλαβρύτων του φαντασιόπληκτου....!!!

Related Posts with Thumbnails