Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Κυριακή των Αγίων Πάντων στην Αγία Ειρήνη της οδού Αιόλου στην Αθήνα.
Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος στη θέση του πάντα, πλαισιωμένος από συνεργάτες και μαθητές, παλιότερους και νεώτερους.
Στο αριστερό αναλόγιο ο φίλος Γιάννης Τσιοτσιόπουλος, μικρός κανονάρχος επί των ημερών μου (όταν ήμουν στο αναλόγιο που κείνος κατέχει σήμερα).
Η δοξολογία σε ήχο πλ. δ’ (επτάφωνο) από τη σειρά των αργοσύντομων Δοξολογιών του Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος. Πόσοι απ’ όλους αυτούς που «πιπιλίζουν» τους Τρεις Δασκάλους, μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθούν στον Σίμωνα Καρά και τον Λυκούργο Αγγελόπουλο, έχουν ψάλει τη συγκεκριμένη δοξολογία;
Μάλλον αγνοούν και την ύπαρξή της…
Κοινωνικό «Αινείτε…» Ιωάννου του Κλαδά (ήχ. πλ.δ’) και «Αγαλλιάσθε δίκαιοι…» Γερμανού Νέων Πατρών (α’ τετράφωνος). Πόσοι εκ των «υπερμάχων» της Βυζαντινής μουσικής έχουν πρόσβαση στα μέλη αυτά;
Και φαντασθείτε ότι επί δεκαετίες ο Λ. Αγγελόπουλος αναδεικνύει τέτοια εξαίσια μέλη κατά την θεία λατρεία και όχι μόνο σε συναυλίες. Η άσκηση στο ψαλτήρι συντελείται εδώ κυριολεκτικά! Γιατί βιώνεις άλλωστε την πραγματικότητα ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη λογική λατρεία.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ και επαυξάνω για την σημασία της παρουσίας του δασκάλου Λυκούργου Αγγελοπούλου και της ΕΛΒΥΧ στην λειτουργική αλλά-γιατί όχι;- και την πολιτιστική ζωή της πρωτεύουσας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;; ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΨΑΛΤΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ! ΕΔΩ ΤΟ "ΔΥΝΑΜΙΣ"-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ- ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΤΟΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΣΕ 500000000000000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ....... ΣΙΓΑ ΔΕ ΜΗΝ ΨΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΑΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους πιπιλιζοντας οτιδηποτε δεν εχω να πω κατι ιδιαιτερο . Για τους ΥΠΕΡΜΑΧΟΥΣ ομως εχω πολλα ! Ποιους "φωτογραφιζει" κατ αρχην αυτος ο ορος ; Εχουμε και λεμε : ΠΑΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ( εχω τη μεγιστη τιμη να εχω μαθητευσει κοντα του επι τριετια) , ΚΑΤΣΙΦΗΣ , ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ , ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ , ΠΕΤΡΙΔΗΣ , ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ , ΠΕΤΤΑΣ , ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ , ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρωην Πατρων ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ,οι μακαριστοι ΣΥΡΚΑΣ , ΣΟΥΡΛΑΤΖΗΣ , ΜΑΓΟΥΡΗΣ ,ΤΣΑΜΚΙΡΑΝΗΣ και πολλοι αλλοι, οι περισσοτεροι εκ των οποιων ειναι Αρχοντες του Πατριαρχειου . Ειναι πραγματι λυπηρο που ολοι αυτοι δεν γνωριζαν(οι κεκοιμημενοι ) η δεν γνωριζουν (οι ζωντες) τα μαθηματα που αναφερετε . Το παρηγορο παντως ειναι οτι υπαρχου οι μαθητες του Καρα να τους τα . . . . διδαξουν !

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 9:33 μμ

1. Όσοι απ' όσους μνημονεύσατε συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Μανόλη Χατζηγιακουμή, κάντε τον κόπο να δείτε τί μαθήματα είπαν.

2. Δυστυχώς κάποιοι απο τους μνημονευθέντες υφ' υμών είναι δηλωσίες!
Δημήτριος Ιωαννίδης
Βασίλειος Κατσιφής
Εμμανουήλ Χατζημάρκου
Δαμαρλάκης Ιωάννης
Χρήστος Χατζηνικολάου
υπέγραψαν δήλωση μετανοίας στο δικαστήριο για όσα συκοφαντικά είχαν πει ή γράψει για τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Καταλάβατε, αγαπητέ;
Λάσπη και συκοφαντία! Αλλά δεν περνάνε αυτές οι μέθοδοι πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,

Αυτά που λέτε είναι απαράδεκτα. Εσείς συκοφαντείτε! Πού είναι οι δηλώσεις; Εγώ γνωρίζω μόνον τού Κατσιφή και τού Δαμαρλάκη, οι οποίοι φυσικά εσύρθησαν στα δικαστήρια από τον πολύ κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο, που πιστεύει ότι μέσω δικών θα επιβάλει το φαιδρό και τρισάθλιο σύστημά του! Και αλίμονο αν κάποιοι άμουσοι δικαστές κρίνουν την μουσική τού Γένους μας! Ντροπή για όσα παραπειστικά αραδιάζετε!

panagiotisandriopoulos είπε...

Φίλτατε noulis,

Λυπούμαι που είστε πληροφορημένος πλημμελώς. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα που σας παραπέμπω για να δείτε τα πάντα
http://users.sch.gr/sekyritsis/apofaseis_dikastirion.htm

Καλό θα ήταν να ενημερώνεστε σφαιρικά. Κι ακόμη η ντροπή επιστρέφει σε σας, οι οποίοι, ανίκανοι να παραθέσετε σοβαρά επιχειρήματα, καταφεύγετε σε ύβρεις και προσωπικές επιθέσεις.
Τα δικαστήρια καταδίκασαν το ήθος αυτών που υποστηρίζετε κι όχι φυσικά τις μουσικές τους απόψεις, που είναι ούτως ή άλλως φαιδρές!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,

Παραπληροφορείτε εσκεμμένως! Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε... Είναι γεγονός ότι ο κ. Αγγελόπουλος είχε το θράσος να μηνύσει την μισή ζώσα μουσική ιστορία τού τόπου. Όλοι γνωρίζουμε ότι σε μιαν τεράστια αντιπαράθεση, όπως αυτή που προκάλεσε το φαιδρό σύστημά του, υπήρξαν και οξύτητες και κάποιες φράσεις που αντηλλάγησαν, ως μη ώφειλαν... Εκεί στηρίχθηκαν τα δικαστήρια και όχι φυσικά στην ουσία τού θέματος, ως άκρως αναρμόδια... Κινήσεις εντυπωσιασμού και θεατρικότητες... Έπειτα με την παρέμβαση τού σοφού και νουνεχούς μακαριστού Χριστοδούλου υπήρξε συμβιβασμός. Στο πλαίσιο αυτού τού συμβιβασμού έγιναν και οι δηλώσεις τού πνεύματος ότι δεν θίγουμε την προσωπικότητα τού κ. Αγγελόπουλου, αλλά εμμένουμε στις απόψεις μας κ.λπ. Καθ' όλα αξιοπρεπείς. Εσείς ονειρεύεσθε δηλωσίες! Θα έπρεπε όμως να είσθε πιο προσεκτικός όταν μιλάτε για τέτοια κολοσσιαία μουσικά αναστήματα...

panagiotisandriopoulos είπε...

Aγαπητέ noulis,

Νομίζω ότι κάνετε για σεναριογράφος! Ωραίο σενάριο πλάσατε για να δικαιολογήσετε την καταδίκη των "κολοσσών", οι οποίοι υποχρεώθηκαν από το δικαστήριο σε δήλωση! Τα κείμενα μιλούν, όσο και αν εθελοτυφλείτε.
Όσο για τον ρόλο του μακαριστού Χριστοδούλου στην όλη υπόθεση... Ας μη το θίξουμε αυτό το κεφάλαιο.
Αρκεσθείτε στο γεγονός της απονομής του Μεταλλίου του Αποστ. Παύλου στον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε συνανωνυμε τις 27 ιουνιου 2008 ωρα 4.41 μ.μ , τι "ζορι τραβατε" με το δυναμις ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Θ Ρ Α Σ Υ Β Ο Υ Λ Ο Υ Σ Τ Α Ν Ι Τ Σ Α ; προκειται για τον μουσικο Τιτανα για τον οποιο ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ειπε στον επικηδειο λογο του μεταξυ αλλων " ο ερχομος του στην Ελλαδα ηταν μια ιδιαιτερη ευεργεσια ,διοτι με την απαραμιλλη γλυκυτητα της φωνης του ,την τεχνικη δεξιοτητα , την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΗΧΟ ΧΡΩΜΑΤΩΝ , με τον σεβασμο στην ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ... αναζωογονησε τα ψαλτικα πραγματα στην ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ( εγω λεγω τερατομορφη ) απο αποψη βυζαντινης μουσικης Αττικη ....ΑΘΑΝΑΤΟΣ " . για τον ιδιο Ανθρωπο και Ψαλτη , ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗ ΚΑΙ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗ της βυζαντινης μουσικης κατα την Πολιτισα λογοτεχνη ΗΩ ΛΑΜΠΙΡΗ , ο μουσικος νανισκος Σιμων Καρας ειχε πει " ωραια φωνη ,λαθος ψαλτης " . συνεχιστε λοιπον την εκμαθηση της καραικης μουσικης με τον αρχοντα Αγγελοπουλο και αφηστε ησυχο τον ΜΕΓΑ ΣΤΑΝΙΤΣΑ .

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,

Δεν πάγεις και πολύ καλώς! Πράγματι τα κείμενα ομιλούν! Πας ενδιαφερόμενος ας τα διαβάσει και ας δει ποίος είναι ο "σεναριογράφος" και ποίος ο παραπληφορητής! Εγώ δεν βλέπω δηλωσίες, παρά έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό για τις οξείες φράσεις που αντηλλάγησαν. Επ' ουδενί δικαιώθηκε ο Καράς έτσι...
Και για ποιον ρόλο τού μακαριστού μιλάτε; Ότι έδωκε το μετάλλιο στον Λυκούργο; Σιγά καημένε! Σε μας το είχε δώσει δέκα χρόνια πριν!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΕΤΙ ΚΑΙ ΕΤΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΤΙΤΑΝΟΣ ΘΡ.ΣΤΑΝΙΤΣΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΝΩΝΥΜΕ 30 Ιούνιος 2008 5:07 μμ. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ- ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΟΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΨΑΛΤΟΛΥΣΣΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ.....ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΞΕΡΙΣΜΟΥ....ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΕΞΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΜΕΛΕΤΗΣΩ! ΤΩΡΑ ΜΗ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΑ....ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ.

panagiotisandriopoulos είπε...

Είστε όντως δεινός εις το παραποιείν, αγαπητέ noulis!
Ο Λ. Αγγελόπουλος δεν υπογράφει καμία δήλωση. Οι "δικοί σας" αναγκάζονται να υπογράψουν ότι σέβονται και τιμούν το έργο του Λ.Α., ότι έπεσαν θύματα "παραπληροφόρησης" και τα όμοια. Ήττα κατά κράτος των συκοφαντών!
Ο ρόλος του μακαριστού σκοτεινός γιατί συντήρησε ένα θέμα, το τάχα και "μουσικολογικό" και μετά έσπευδε να τιμήσει τον Λ.Α.

Ανώνυμος είπε...

το μονο ΛΑΘΟΣ του μακαριστου αγαπητε noulis και αγαπητε ιστολογε ,ειναι πως ως προεδρευων της ιερας συνοδου δεν εθεσε θεμα καταδικης της μεθοδου Καρα παρα την εισηγηση του μουσικολογιωτατου πρωην Πατρων κ. Νικοδημου απο τον οποιο ουσιαστικα ο ιδιος (ο μακαριστος) ειχε ζητησει να τοποθετηθει επι του μουσικολογικου ζητηματος . ετσι λοιπον δινεται στον Ιερωνυμο τον Β'η ευκαιρια να το πραξει αυτος για να μην συνεχιστει απο τους μαθητες του Κ αρα η αλωση της μουσικης μας παραδοσης με την ανοχη της Εκκλησιας . δεν φτανει το "εμμενομεν" στους τρεις δασκαλους , χρειαζεται και το "καταδικαζομεν" καθε μουσικη αιρεση και εν προκειμενω την αιρεση Καρα .

panagiotisandriopoulos είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά σου ανώνυμε 1:59πμ: "η άλωση της μουσικής μας παράδοσης..."
Δεν μπορείς να χωνέψεις και συ και οι συν σοι, την δυναμική του Σίμωνα Καρά, η οποία οφείλεται στην αλήθειά του!
Μη τρέφεις αυταπάτες. Ο Ιερώνυμος ο Β' δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αστυνομεύσει τη μουσική.
"Η αίρεση Καρά" θα μπορούσε να "καταπολεμηθεί" αν είχατε σοβαρή αντιπρόταση και κάνατε δουλειά. Δεν κάνετε όμως τίποτα!
Περιμένετε εις μάτην την "συνοδική καταδίκη". Είστε λίαν δυστυχείς!

Β.Ζάχαρης είπε...

Τελικά ένας Καράς πάει με όλα...

Το θέμα ήταν, αν κανείς το πρόσεξε και δεν κόλλησε στις λέξεις κλειδιά Καράς-Αγγελόπουλος, για την επιμονή του πρωτοψάλτου κ.Αγγελόπουλου να μην λέει απλώς ότι χρησιμοποιεί κλασσικά κείμενα αλλά να το κάνει κιόλας.

Και αντί να μας φανεί καλό και θεμιτό που κάποιος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτά τα κείμενα, βρήκαμε ευκαιρία να την "ξανα-ματα-πέσουμε" στον Καρά και στο αιρετικό του σύστημα...

Ας ξεκολλήσουμε λέω γω...

Είναι αστεία πράγματα αυτά με τις απαγορεύσεις και τα λοιπά φαιδρά. Κάποιοι είπαν (σε άλλο θέμα) ότι το σύστημα Καρά είναι θνησιγενές. Αφού λοιπόν είναι τέτοιο, αφήστε το να πεθάνει.

Αλλά ίσως μας φοβίζει αυτό που δεν καταλαβαίνουμε, εκείνο που ξεπερνά τις δικές μας γνώσεις βάσει των οποίων ο κόσμος ολόκληρος κρίνετε.

Βασίλης Ζάχαρης
Υ.Γ.1
κ.Νούλη.
Οι μηνύσεις (αν δεν το ξέρετε ήδη) έγιναν μόνο για τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν-γράφτηκαν σε βιβλία και εκπομπές και όχι για τα μουσικά, πράγμα που δεν θα μπορούσαν άλλωστε τα δικαστήρια να δικάσουν. Όπως τα π.χ περι πρακτόρων του...Ισραήλ, περι χρηματισμού, και άλλα πολλά που βέβαια δεν μπορούσαν να στηρίξουν. Και τα πήραν πίσω για να μην καταδικαστούν. Ο νοών νοείτω...

Δεν μήνυσαν λοιπόν την "μισή ζώσα μουσική ιστορία τού τόπου" κατα πως λέτε, αλλά μόνο τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν. Και κανείς "άμουσος δικαστής" δεν έκρινε οτιδήποτε μουσικό.

Αυτά πήραν πίσω οι κ.κ.Υπέρτατοι. Τις μουσικές τους απόψεις τις διατηρούν στο ακέραιο. Και εγώ δεν τους αρνούμαι το δικαίωμα να το κάνουν, όπως αρνούνται πολλοί το ίδιο δικαίωμα σε εμένα.

Αυτά βέβαια μπορεί κάλλιστα να τα διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας τις παραπάνω αποφάσεις των δικαστηρίων. Απλά είναι κάμποσες σελίδες και πρέπει να τις διαβάσουμε βλέποντας τι πραγματικά λένε και όχι τι θέλουμε να λένε.

Υ.Γ.2
Για εκείνη την ανακοίνωσή σας στο συνέδριο σχετικά με την τέχνη του αποστόλου του κ.Χατζημάρκου, αν θέλετε στείλε το στο v_zacharis at yahoo gr. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί,

Δεν τρέφομε αυταπάτες. Εδώ ο Ιερώνυμος δεν καταδίκασε τους γάμους των ομοφυλοφίλων, θα καταδικάσει την αίρεση Καρά; Ούτως ή άλλως δεν περιμένουμε τίποτε ουσιώδες από τον Ιερώνυμο. Το πολύ - πολύ να κάμει καμμιάν νυκτερινή βόλτα πέριξ τής Ομονοίας πού και πού και να διοχετεύει εις τον φιλικόν του τύπον την είδησιν!...
Όσο για την αίρεση Καρά έχει καταδικασθεί εν τοις πράγμασιν. Αφού ουδείς σοβαρός ψάλτης την ακολουθεί. Δόξα τω Θεώ!

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ noulis,

Καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσετε ακόμα περισσότερο.
Η εποχή του μακαριστού πέρασε ανεπιστρεπτί, η δε εποχή Σίμωνος Καρά είναι στις δόξες της!
Καλό θα ήταν όμως, αφού κόπτεσθε τόσο πολύ για την "αίρεση Καρά" να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την ανάσχεσή της. Π.χ. να πείσετε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, που τόσο γλαφυρώς εγκωμιάζετε κατά καιρούς, να πετάξει έξω τους "αιρετικούς Καρά" από τη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Μητροπόλεως, γιατί κινδυνεύουμε να γεμίσουμε Καραϊστές (κατά το Κοραϊστές).
Να πείσετε τους "φίλους" σας, όσους τέλος πάντων ψηφίσατε στον Σύλλογο Ιεροψαλτών Πατρών, να καταδικάσουν Καρά μ' ένα ψηφισματάκι, με κάτι επιτέλους!
Δυστυχώς για σας ακόμα και "σοβαροί" ψάλτες προσχωρούν στο σύστημα Καρά. Δεν σας βλέπω καλώς. Αναλάβατε δράσιν διωγμού των "αιρετικών". Παραείμαστε πολλοί σε μια μόνο Μητρόπολη!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ιστολόγε,

Τοιούτους καραϊστάς θέλομε! Σαν τους Πατρινούς. Οι οποίοι δυσφημούν και τον ίδιο τον Καρά με το χάλι τους... Δυστυχώς με τα σχόλιά σου επιβεβαιώνεις τους ψέγοντάς σε δι' εμπάθειαν! Και δη εμμανώς! Δεν προτίθεμαι φυσικά να πείσω κανέναν με τις μεθόδους που υπονοείτε και συνεπώς (;) ακολουθείτε εσείς. Εγώ απλώς την γνώμη μου λέγω και γράφω ευθαρσώς επί έτη, όχι και χωρίς τίμημα όπως καλώς γνωρίζετε...
- Κύριε Ζάχαρη, συμφωνώ απολύτως με όσα λέτε περί των δικών. Το είπα και εγώ: Οι υπερβολικές φράσεις δικάσθηκαν και όχι το σύστημα Καρά. Αλλ' ο ιστολόγος σκοπίμως τα συγχέει λέγων περί δηλώσεων μετανοίας και άλλα αμετροεπή. Την ανακοίνωση θα σας την στείλω συντόμως...

panagiotisandriopoulos είπε...

Αγαπητέ noulis,

Καλό θα ήταν να μην ομιλείτε σεις για εμπάθεια όταν στάζετε χολή για τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο, τον Σίμωνα Καρά, τον Λυκούργο Αγγελόπουλο και άλλους πολλούς αξίους.
Το επ' εμοί, όπως έχω πλειστάκις δηλώσει, διεκδικώ το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου. Και σεις και οι όμοιοί σας το βαφτίζετε αυτό "εμπάθεια", γιατί δεν ξέρετε πώς αλλιώς να το αντιμετωπίσετε. Μια ταμπελίτσα για να τελειώνετε. Μόνο που δεν πτοούμαι, ως γνωρίζετε, από ανάλογους "αφορισμούς".
Όσο για το τίμημα της γνώμης σας... Το πήρατε πίσω αγαπητέ. Μια φορά είπατε να ...ξεσπαθώσετε και κάματε πίσω, καίτοι νικητής, ενδίδων σε καιροσκοπισμούς και πιέσεις ανθρωπαρίων. Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ιστολογε , δεν ξερω για την εποχη του μακαριστου αρχιεπσκοπου , αλλα η δικη σας μακροχρονη δυστυχως θητεια ως χαλιφης στη θεση του χαλιφη στο χαλιφατο των Πατρων περασε ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ! ετσι για να μαθαινουν οι νεωτεροι και οχι μονον , γιατι ο πρωην τοποθετησε καραικο στη σχολη βυζαντινης μουσικης της μητροπολεως του . εσεις τον τοποθετησατε κ.ιστολογε , εκμεταλευομενος την εξασθενιση των νοητικων λειτουργιων του πρωην λογω γηρατος . και επειδη δεν ειχατε ουτε ποτε θα αποκτησετε μουσικα επιχειρηματα για να "μας" αντιμετωπισετε μεθοδευετε δικες και κατασκευαζεται δουρειους ιππους (σχολη Β.Μ ΠΑΤΡΩΝ ) μηπως πετυχετε την αλωση εκ των εσω . το οτι γινατε πολλοι στην πατρα οπως λετε δεν σημαινει και κατι . αλλωστε μην ξεχνατε πως ολα τα θνησιγενη συστηματα π.χ κομμουνισμος, απεκτησαν πολλους οπαδους μεχρι που ηρθε η βαρυγδουπη καταρευση .

panagiotisandriopoulos είπε...

Χα,χα! Αυτό είναι ένα ωραιότατο φανταστικό σενάριο! Σας συγχαίρω!
Αλλά αφού, αισίως, ετελείωσε, ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ δε, η δική μου θητεία ως χαλίφη - εδώ και επτά χρόνια! Φαντασθείτε πόσο επίκαιρος είστε αγαπητέ! - γιατί δεν διορθώνεται υπό των αρμοδίων η "πλεκτάνη" μου;
Έχετε τώρα όλη την άνεση να κάψετε τους "αιρετικούς"!
Εμπρός, λοιπόν, θρασύδειλε ανώνυμε 2:49πμ και οι συν σοι! Εμπρός! Αλλά ποιος έχασε την τόλμη του για να την βρείτε εσείς.

Β.Ζάχαρης είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε, γιατί εγώ όπως διάβασα το μήνυμά σας στις 29 Ιούνιου 2008 12:39 πμ, αλλιώς το είχα καταλάβει.

Δεν τα συγχέει ο Παναγιώτης (όπως το βλέπω εγώ) αλλά οι κύριοι Υπέρτατοι θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι "μάρτυρες" υπερ της πατρώας μουσικής και όχι ότι έγραψαν ύβρεις και αστήρικτα πράγματα και έγιναν ρεζίλι και αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν για να μην καταδικαστούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Και αυτό είναι βεβαίως δήλωση μετανοίας και όχι αλλαγής μουσικών απόψεων. Δεν ξέρω γιατί τα ταυτίζετε.

Ο αξιοπρεπής συμβιβασμός που αναφέρετε παραπάνω έγινε με πρωτοβουλία από την πλευρά Καρά όπου είπε "ας πουν ένα συγνώμη γι αυτά που έγραψαν (τα ΜΗ μουσικά-τους χαρακτηρισμούς δηλαδή) και ας τελειώνουμε". Επειδή ο σκοπός δεν ήταν να διασύρουν τους Υπέρτατους, αλλά να διαφυλάξουν την τιμή και την υπόληψή τους από αυτά που είχαν γραφτεί. Αλλιώς μπορούσαν να το τραβήξουν μέχρι τέλους να ξέρετε. Θα είχαν ΚΑΘΕ δικαίωμα. Όμως δεν το έκαναν...

Φαντάζομαι κι εγώ αν σε έλεγα πράκτορα του Ισραήλ που χρηματίζεσαι για να καταστρέψεις την μουσική μας, θα αντιδρούσες ανάλογα. Εκτός και είχες λερωμένη την φωλιά σου.(δεν υπονοώ κάτι) Εγώ πάντως θα αντιδρούσα.

Χαίρομαι λοιπόν που συμφωνούμε.

Βασίλης Ζάχαρης
Υ.Γ.
Ευχαριστώ για το άρθρο θα το περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Ζάχαρη,

Πέρα των θεμάτων ερμηνείας (αν ο Παναγιώτης σκοπίμως συγχέει ή όχι), ξέρετε ποια είναι η ένστασή μου; Ότι θεωρώ εύλογο όταν έχεις μιαν τέτοια τεράστια διαφωνία, να υπάρξουν και κάποιες ατυχείς φράσεις. Κατακρίνω λοπόν την στάση τού κ. Αγγελόπουλου να μηνύσει τόσα κορυφαία ψαλτικά ονόματα, επειδή είπαν και δυο λέξεις παραπάνω στην κόντρα τους. Αν εκείνοι έσφαλαν μια φορά που υπερέβαλαν ωρισμένως, αυτός έσφαλε δεκάκις που κατέφυγε σε δίκες. Είναι εμπαθής στάση (ανάλογη με τού ομόφρονός του κ. Ανδριόπουλου!!!). Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι να αποκατασταθεί κανείς...
Κατά τα λοιπά συμφωνούμε απολύτως.
- Αγαπητέ ιστολόγε, πού είδατε την χολή μου εναντίον Ιερωνύμου, Καρά και Αγγελοπούλου; Και οι δύο πρώτοι είναι εντελώς αδιάφοροι, έως ανύπαρκτοι. Η άποψη μου για τον Λυκούργο δεν έθιξε ποτέ την προσωπικότητά του. Ίσα ίσα έχω γράψει ότι είναι σοβαρός στην δουλειά του και υποστηρίζει αυτό που πιστεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και μάθετε ότι πιστεύω πως θα έπρεπε να ομιλούμε για σύστημα Αγγελοπούλου και ουχί Καρά. Διότι αν δεν ήταν ο Λυκούργος, ο Καράς θα έκαμε παρέα στον Λέσβιο! Τώρα επειδή διαφωνώ πλήρως με αυτό το σύστημα σημαίνει ότι στάζω χολήν; Ακόμη και το ότι πήρα πίσω την "νίκη" μου όπως λες, αυτό επιβεβαιώνει: ότι δεν είμαι εμπαθής (όπως εσείς!!).

panagiotisandriopoulos είπε...

Κύριε noulis,

Ευτυχώς που είμαι εμπαθής! Αλλιώς θα ήμουν Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ ως υμείς, που τρέμετε μπροστά στον κάθε Σιδεράκο, Σπυράκο, εσχάτως δε και στον πανάθλιο Αλεκάκο, με τον οποίο είστε online μαθαίνω. Οποία κατάντια!
Όσο για τα "κορυφαία ονόματα"... Ας πάνε κάπου να διδαχθούν καλούς τρόπους για να μη γίνονται στα γεράματά τους δηλωσίες!

Β.Ζάχαρης είπε...

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας (για την καταφυγή στα δικαστήρια-ως λάθος). Όποιου μουσικού διαμετρήματος ήταν οι κ.Υπέρτατοι αναλόγου είναι και ο κ.Αγγελόπουλος. Αυτό αν θέλετε το παραδέχεστε. Αλλά όποιου διαμετρήματος είναι ως άνθρωποι οι κ.Υπέρτατοι, αναλόγου είναι και ο κ.Αγγελόπουλος. Αυτό οφείλετε να το παραδεχτείτε.

Άλλωστε η διαφωνία είναι επι του μουσικού. Έτσι τουλάχιστον λένε οι κ.Υπέρτατοι...

Γιατί λοιπόν σε μια μουσική διαφωνία χρησιμοποιήθηκαν χαρακτηρισμοί και κατηγορίες ΜΗ ΜΟΥΣΙΚΕΣ και μάλιστα ανυπόστατες που θίγουν άμεσα, την τιμή (και όχι την μουσική τιμή-την προσωπική τιμή), την πίστη, την νοητική κατάσταση, τις...σεξουαλικές προτιμήσεις (!!!ειπώθηκαν και τέτοια), την πατριωτική πίστη και άλλα ανάλογα;

Ακόμα οι εκφράσεις που δηλώνονται γραπτώς, πρέπει να απαντώνται, αλλιώς εγώ πρώτος θα έπιανα τον κ.Αγγελόπουλο (λόγω προσωπικής σχέσης) και θα του έλεγα "τι είναι αυτά που λένε; Γιατί δεν διαψεύδεις; Μήπως επειδή είναι αλήθεια;

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν δεν συμφωνώ μαζί σας ότι η καταφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν δέκα φορές μεγαλύτερο σφάλμα, από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν γραπτώς οι κ.Υπέρτατοι.

Αλλιώς αν έμεναν στα μουσικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είδατε ποτέ να απήντησε κανείς δικαστικώς στα μουσικά που κατα καιρούς έγραψαν (όταν δεν έβριζαν-γιατί μετά τις μηνύσεις "έστρωσε" λιγάκι το πράγμα); Όχι βέβαια!


Βασίλης Ζάχαρης

Ανώνυμος είπε...

είμαι "φαν" του νούλη, αλλά πρώτη φορά τον βλέπω να μην μπορεί να στηρίξει τον λόγο του...
Νούλη, έχεις ένα κοινό, κινήσου ανάλογα...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα ψέλνει ο Λ. Αγγελόπουλος! Εμεις που ενδιαφερόμαστε για τετοια μαθημαματα πχ οπως αναφερθηκε Κοινωνικό «Αινείτε…» Ιωάννου του Κλαδά (ήχ. πλ.δ’) και «Αγαλλιάσθε δίκαιοι…» Γερμανού Νέων Πατρών (α’ τετράφωνος)
που θα τα βρούμε;

Β.Ζάχαρης είπε...

Στείλτε μου ένα προσωπικό μήνυμα στο e-mail που έδωσα παραπάνω και όλο και κάτι μπορεί να γίνει...

Βασίλης Ζάχαρης

Related Posts with Thumbnails