Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Ο ΟΝΤΩΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ!


«Προτιμούμε να παραμείνουμε εδώ έστω και αν σταυρωνόμαστε ορισμένες φορές». Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και το ποίμνιό της στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην κορυφαία εκπομπή του CBS, «60 λεπτά», η οποία θα μεταδοθεί σε λίγες ώρες στην Αμερική.

«Το Τουρκικό Κράτος θα ήταν χαρούμενο να έβλεπε το Πατριαρχείο να αφανίζεται ή να μετακινείται στο εξωτερικό αλλά πεποίθησή μας είναι ότι αυτό ουδέποτε θα συμβεί», επισημαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μιλώντας στον δημοσιογράφο Μπομπ Σίμονς.

«Μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Και αισθανόμαστε ότι δεν απολαμβάνουμε τα πλήρη δικαιώματά μας ως πολίτες της Τουρκίας» προσθέτει.

«Σας μεταχειρίζονται σαν Β’ κατηγορίας πολίτες και είστε έλληνας. Γιατί δεν πάτε στην Ελλάδα;», ρώτησε ο αμερικανός δημοσιογράφος τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Γιατί αυτή είναι η πατρίδα μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θέλουμε να πεθάνουμε. Αισθανόμαστε ότι εδώ είναι η αποστολή μας, όπως ήταν εδώ και 17 αιώνες και διερωτώμαι γιατί οι αρχές της χώρας μας δεν σέβονται την ιστορία μας», απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και η Ομογένεια στις ΗΠΑ έκαναν διαβήματα στον Πρόεδρο Ομπάμα για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μετά από πληροφορίες ότι κινδυνεύει.

Πού είναι όλοι αυτοί οι Ελληναράδες ανθέλληνες, που ευδοκιμούν στο Ελλαδικό κράτος και παριστάνουν τους σούπερ Ορθοδόξους και κατά καιρούς έχουν κάνει ελεεινές επιθέσεις στον Πατριάρχη; Στο καβούκι τους κλεισμένοι, οι μικρόψυχοι...
Ο Πατριάρχης δίνει τον αγώνα του νυν και αεί! Προχωράει μπροστά, ευτυχώς! Κι αφήνει όλους μας πολύ πίσω... Πότε θα καταλάβουμε την κατάστασή μας;

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανδιόπουλε μην ηρωοποιείς και τον Βαρθολομαιο, έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Ωστε κανουν οι Ελληναραδες οπως σκωπτικα τους αποκαλειτε ελεεινες επιθεσεις στον Πατριαρχη επειδη διαμαρτυρονται για την παπικη νοοτροπια του στη διοικηση(ορα αποπομπη Μεθοδιου Φουγια),την καταπατηση απο μερους του πλειαδας ιερων κανονων,το συναγελασμο του με τους φαιδρους διαγωνιζομενους της Γιουροβιζιον και αλλα ων ουκ εστιν αριθμος!Ουδεις ειναι στο απυροβλητο επειδη συναντα δυσχερειες εμ μερους του τουρκικου εθνικισμου!Πρωτα η Ορθοδοξια και μετα το Φαναρι!Το πρωτο ειναι αιωνιο ενω το δευτερο προσκαιρο!Στο κατω-κατω ας μεταφερθει το Πατριαρχειο αλλου αν δεν μπορει να εκπληρωσει την αποστολη του στην Κων/πολη!Ουχ ο τοπος αλλ ο τροπος!

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο και για τα δύο.

Κανένας δεν δικαιούται να μην πονά για το δράμα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας.

Ο Οικουμενικός Θρόνος είναι ο αρχαιότερος και ενδοξότερος θεσμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του ευλογημένου μας Ελληνικού Γένους. Αλίμονον αν στεκόμαστε ανάλγητοι μπροστά στο δράμα του.

Παράλληλα οφείλουμε να διατυπώνουμε τις αντιρρήσεις μας για τις ατυχείς δηλώσεις ή ενέργειες των εκπροσώπων του. Αρκεί να μιλούμε με ευπρέπεια και περίσκεψη για τη δεινή θέση που βρίσκεται το Πατριαρχείο και ο Παναγιότατος προσωπικά.

Είναι αδιανόητο να βλέπουμε την αιμοβόρα διάθεση των Τούρκων έναντι του Πατριάρχη του Γένους μας και να μην αλγούμε ως Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσουμε κριτική όταν κορυφαίοι του εκπρόσωποι διατυπώνουν κακοδοξίες όπως της "Βαπτισματικής θεολογίας" ή της θεολογίας των "αδελφών Εκκλησιών".

Η πρόταση για μεταφορά της έδρας του Πατριαρχείου είναι ολέθρια επειδή θα ανοίξει διάπλατα τις ιμπεριαλιστικές ορέξεις της λεγόμενης "Τρίτης Ρώμης".

Προσοχή λοιπόν! Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε με την αλήθεια της Εκκλησίας, ούτε με τους θεσμούς, ούτε με την ενότητα της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

O σατράπης των εκκλησιαστικών πραγμάτων κατηγορεί για σατραπισμό το τουρκικό κράτος και παριστάνει τον εσταυρωμένο μέσα σε δόξες, τιμές, χλιδή και καλοπέραση.

Δυό πράγματα συμβαίνουν για να μιλησει τώρα ο πατριάρχης:
Ή του έδωσαν την άδεια οι αμερικάνοι για να αβαντάρουν τον Ερντογάν και να ζορίσουν τους στρατηγούς.

Ή βλέπει κάποιο επερχόμενο,μεγάλο κίνδυνο από το βαθύ τουρκικό κράτος και ρίχνει προειδοποιητικές βολές.

Πιστεύω ότι οι τούρκοι θα φοβηθούν μετά από αυτές τις δηλώσεις και εντός της εβδομάδος θα ανοίξουν την Χάλκη, θα επιστρέψουν τα δημευθέντα περιουσιακά στοιχεία και θα ζητήσουν γονυπετείς την επιστροφή των εκδιωχθέντων ρωμιών και των απογόνων τους.

Υποσημείωσις:
Ξυπνάτε,αδέρφια, έρχεται ΑΝΑΝ 2 για την Κύπρο μας με το ένα εκατομμύριο ελληνικές ψυχές.
Οι πατριαρχικοί όπως στρώνουν ας κοιμηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Ουδεις εχει το μονοπωλιο του πονου για το δραμα της πρωτοθρονης Εκκλησιας κε Τελεβαντο!Αλλα ο πονος για την ορθοδοξια ειναι πολυ ανωτερο μεγεθος!Ουτε παιζουμε με τους θεσμους!Οι ενοικοι του Φαναριου εχουν εξευτελισει με τα καμωματα τους τους θεσμους!Και δεν ειναι το προβλημα η 3η Ρωμη!Το προβλημα ειναι η εγκαθιδρυση της Ρωμαικης-παπικης νοοτροπιας στο Βοσπορο!Αν μεταφεροταν το Πατριαρχειο π.χ. στο Αγιον Ορος θα λειτουργουσε σε συνθηκες ελευθεριας!Μην εκφραζεστε με εθνοκεντρικα κριτηρια αλλα με αμιγως εκκλησιαστικα!Τα πρωτα φτανουν μεχρι τον ταφο!Τα δευτερα εχουν προοπτικη αιωνιοτητας!

stavros είπε...

Παίζεται παιχνίδι, ας είμαστε λίγο συγκρατημένοι, δεν είναι τυχαίο το timing που έγιναν αυτές οι δηλώσεις. Μακάρι να βγει σε καλό.

Petros είπε...

Συμφωνώ με τον φίλο 10:52μμ

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Είναι κρίμα Θανάση ότι δεν αντιμαμβάνεσαι τον κίνδυνο της "Τρίτης Ρώμης".

Το κάνεις από εμπάθεια προς το Πατριαρχείο επειδή ανήκεις σε σχισματική αιρετική παλαιοημερολογιτική κάστα ή επειδή δεν αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο του πανσλαβισμού;

Προσπαθείς να ελέγξεις τον εθνοφυλετισμό των Ελλήνων αλλά θεωρείς τον "πανρωσισμό" ακίνδυνο και συμβατό με την ορθόδοξη πίστη και όχι ως πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Δεν με λενε Θαναση κε Τελεβαντο!Δεν ξερω ποιον Θαναση εννοειτε!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11:58μμ ο Τελεβάντος βρίσκεται σε φοβερή σύγχυση. Κάποιος "Θανάσης" απο τα χρόνια του παρελθόντος συνεχώς τον καταδιώκει και τον ακολουθεί. Έχει γίνει σκιά του.

Όλα αυτά όμως στην φαντασία του. Αυτό είναι το φοβερό.

Ανώνυμος είπε...

Κατι συμπληρωματικο στο προηγουμενο!Ουτε θαναση με λενε ουτε πανσλαυιστης ειμαι ουτε ανηκω σε σχισματικη παλαιοημερολογιτικη ομαδα!Οποιος δηλαδη διαφωνει μαζι σας πρεπει να ναι κατι απ τα 3που αναφερατε?Ελεος πια!

Ανώνυμος είπε...

Τελεβάντε μην φοβάσαι τους παλαιοημερολογίτες. Αδέλφια μας είναι και αυτοί. Κάποιοι υπερβάλλουν αλλά όχι τέτοια εμπάθεια προς αυτούς αγαπητέ.

Εδώ εξαγιάζεις με τα λεγόμενα σου, ΟΛΕΣ τις ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΕΣ και τώρα οι παλαιοημερολογίτες σου φταίνε;

Ή ο Θανάσης που νομίζεις ότι είμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο της 20ης Δεκεμβριου 10 26
Ας μην ξεχνατε οτι εσεις που κοπτεστε για το κυπριακο οτι εξαιτιας του(ακουσιως βεβαιως)συνεβαλε στη συρικνωση της ομογενειας της Πολης και την αποδυναμωση του Πατριαρχειου το οποιο μας προτρεπετε να το αφησουμε στη μοιρα του.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ὅτι ὁ "Σταῦρος" τό' πιασε. Τὸ πιὸ πιθανό, νὰ εἶναι "μιλημένο" μὲ Ἐρντογάν: "βλέπετε ποὺ μὲ πιέζει καὶ ἡ Ἀμερική;". Ὁ Πατριάρχης μας παραείναι ἔξυπνος (στὰ ὅρια τῆς πολιτικῆς/διπλωματικῆς ἰδιοφυίας- σαρκώνει αἰῶνες Φαναρίου) γιὰ νὰ κάνει ἀψυχολόγητα "ξεσπάσματα". Ἄρα: ἐλπίδα. (Μόνο μὴν "τὸν φᾶνε" καὶ δὲν ἔχουμε ἄλλον.)


Ὁ αὐτιστικὸς κόσμος τῶν "ἀντιπατριαρχικῶν" δὲ μὲ ἀφορᾶ γιὰ νὰ σχολιάσω. Παθολογία. Ἔχει ὅμως, ἂν μὴ τὶ ἄλλο, πλάκα.

Σωτ. Μητρ.

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Σωτ.Μητρ. υβριζει οταν μιλα για αυτιστικο κοσμο των αντιπατριαρχικων!Δεν απομενει παρα να γινει κι αυτος οφικκιαλιος του Πατριαρχειου για τα φιλοπατριαρχικα του αισθηματα!Μονο προσεξε κε Σωτ.Μητρ. να μην πεσεις οταν πας στο Φαναρι πανω στην Καλομοιρα και το Ρουβα!Τοσος και κυριως τετοιος συνωστισμος φιλοπατριαρχικων προσωπικοτητων μπορει να σε συνθλιψει!Αλλα ξεχασα!Αυτος ο συναγελασμος του κου Αρχοντωνη δεν συνιστα παθλογια και δεν εχει πλακα!Η παθολογια και η πλακα απαντα στους αυτιστικους αντιπατριαρχικους στερουμενε επιχειρηματων δεινε υβριστη κε Σωτ.Μητρ!Για την ταμπακερα ουδεις λογος!

Αμέθυστος είπε...

Ποιόν Θανάση κυνηγάει ο Τελεβάντος;
Μήπως τον Σακαρέλο;

machon είπε...

Όλοι αυτοί που καταφέρονται κατά του Πατριαρχη ,το πράττουν από την ασφάλεια που τους παρέχει το ελλαδιστάν .Ας κάνουν μια βόλτα στην Κων/πολη ,ή αλλαχου εκτός Ελλάδος να διατρανώσουν το φλογερό τους πάθος για την ορθόδοξια .Ειμαι σίγουρος ότι δεν θα βγάλουν κιχ.Άλλωστε οι περισσότεροι από αυτους που καταφέρονται με τέτοιο τρόπο κατά του Πατριαρχη είναι είτε ιδεοληπτικοί ,είτε γλύφοντες τη μαρμίτα της ελλαδικής ορθοδοξίας .Οσο για τον αποτροπιασμό τους επειδή ο Πατριαρχης συναντά το ρουβα και τη καλομοίρα ,αγνοουν ότι ο ίδιος ο Κυριος συνομιλούσε με πόρνες και τελώνες;

Ανώνυμος είπε...

δεν καταλαβαίνω ολη αυτή την κακότητα. τα πραγματα ειναι σχετικως απλα. ο πατριαρχης κανει πολιτικη για να παραμείνει στην θέση του ονομάζοντας "χώρα του" την Τουρκία και ετσι ειναι. το πρόβλημα ειναι αλλου:γιατι επιμένει να διοικει εκκλησιαστικά τις περιοχές της Ελλάδος που χύθηκε πολύ αιμα για να ελευθερωθούν απο τους συμπατριώτες του τούρκους. Ας αφήσει ήσυχη την ελληνική επικράτεια και ας μείνει στην Πολη. Στο Αγιο Ορος θα τα ανακατέψει χειρότερα. Η Ελλαδική Εκκλησία πρέπει να ειναι ενιαία για όλα τα ελληνικα εδάφη.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο μίσος πια! Τόση τύφλα! Αλίμονο αν η Ορθοδοξία στηριζόταν σε κάποιους εκ των εδώ σχολιαστών. Ακόμη και ο διάβολος θα μένει έκπληκτος από το μέγα μίσος που τρέφουν εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου.
Ισοπεδοτές των πάντων. Καλά για χριστιανική ιδιότητα δεν το συζητάμε, τουλάχιστον λίγη ανθρωπιά διαθέτουν;
Σε τι διαφέρουν από τους γκρίζους λύκους;
Δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται με τις ανοησίες που γράφουν;
Ντροπή, ντροπή, ντροπή!!!!!!
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Χριστος μιλουσε με τις πορνες και τους τελωνες για να καταδειξει στους ακολουθους του οτι δεν πρεπει να αποστρεφομαστε καποιους ανθρωπους οσο και να χουν κυλιστει στο βορβορο ακατονομαστων παθων!Ο πατριαρχης Βαρθολομαιος γι αυτο το λογο συναγελαζεται με τους διαγωνιζομενους στη Γιουροβιζιον?Ολοι γνωριζουμε οτι οι εν λογω τρεχουν στο Πατριαρχειο για καθαρα διαφημιστικους λογους!Κι αντι ο οικουμενικος να τους αποπεμψει γινεται γραναζι του συστηματος που θελει και λιγο πατριαρχη στην ολη ιστορια!Κι ετσι ευλογει το ποιοτικο κατρακυλισμα της Γιουροβιζιον!Αν δεν κανω λαθος καποιο απ τα τραγουδια του Ρουβα που παρουσιαστηκε ηταν τοσο αισχρο που κοκκινιζαν και οι τοιχοι στο ακουσμα του!Μονο ο κος Βαρθολομαιος δεν κοκκινισε φαινεται!Μετα φταινε οι αντιπατριαρχικοι που φωναζουν!Και βλεπει ο απλος λαος τον πατριαρχη να ευλογει τον καθε Ρουβα και τι λεει?Αφου τον δεχθηκε κι ο πατριαρχης δε συμβαινει τιποτε!Κι ετσι αμβλυνεται το ηθικο κριτηριο του λαου!

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ειστε, που κατοικειτε και απο που πληρώνεστε εσεις που αναφέρετε την Ελλάδα ως ελλαδισταν και τους ελληνες ως ελληναράδες;ασφαλώς έχουμε τα χάλια μας ως κοινωνία αλλά εσεις που γράφετε αυτά ειστε απο τους χειρότερους τραμπούκους και ελληναράδες του ελλαδιστάν...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιον λάκο έχει η φάβα Βαρθολομαίου.
Κάτι μαγειρεύεται, ακούστε με.

Ανώνυμος είπε...

τυχικε εισαι βλαξ. κανείς δεν μπορεί να μισεί κάποιον για τον οποιο αδιοφορεί. γιατι να μισουμε τον ανθρωπο; σκοτιστήκαμε. τα καμώματα του μας ενοχλουν που δεν μπορεί να ελεγξει και πολλές φορές αποβαίνουν εις βάρος των απλων ανθρώπων που δεν εχουν δυνατότητα κρίσεως. οπως αυτό που αναφέρει ο ανώνυμος 1.30 σχετικά με τους τραγουδιάρηδες και τις πατριαρχικες ευλογίες. ο Θεός να μας φωτίσει όλους
καλές γιορτές

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 21 Δεκεμβρίου 2009 1:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω τους αγαπητους φιλους των 4.46μ.μ. και 6.09μ.μ.Εμεις που ελεγχουμε τον πατριαρχη στην πραγματικοτητα τον αγαπουμε περισσοτερο απ αυτους που τον εξυμνουν συστηματικα!Και νομιζω οτι κανεις δεν εχει το μονοπωλιο της αγαπης προς το Πατριαρχειο!Εμεις δηλαδη δεν χαλουχηθηκαμε απ τους γονεις μας με το σεβασμο προς το οικουμενικο Πατριαρχειο και ο,τι αυτο σημαινει για τον ελληνισμο και την ορθοδοξια?Δεν συγχεουμε ομως τα προσωπα με τους θεσμους οπως κανουν μερικοι!Για πολλους λογους ο κος Βαρθολομαιος μας εχει απογοητευσει και κατα τη γνωμη μας το καλυτερο που χει να κανει ειναι να αποσυρθει στη μονη της μετανοιας του και την τυχον προσφορα του θα την κρινει η ιστορια!

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε εδώ κυρίες Λουκά!
Και τι κυρίες, παρθένες!

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρέχομαι όλα τα ανόητα σχόλια για να πώ τα εξής: Στην Ορθοδοξία υπάρχει μία τάξις που κατά τον καθηγητή Βλάσιο Φειδά ονομάζεται "πενταρχία" ή "πεντακόρυφον κράτος" Αυτό δεν είναι μόνο ένα απλό σύστημα οργάνωσης της ορθοδοξίας αλλά έχει και ουσιαστικό περιεχόμενο. Διότι την αλήθεια της Ορθοδοξίας εκφράζει αυτό το "πεντακόρυφον κράτος" Στην Κορυφή του κράτους αυτού ίστανται από κοινού συμπροεδρέουν οι Επίσκοποι της Παλαιάς Ρώμης και της Νέας Ρώμης σύμφωνα με τον 28ο κανόνα της Δ' οικουμενικής Συνόδου και ακολουθούν οι επίσκοποι Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων. Μετά το σχίσμα των δύο εκκλησιών έγινε εξ ανάγκης το σχήμα από "πενταρχία" σε "τετραρχία" μένοντας να προεδρεύει των Ορθοδόξων ο επίσκοπος της Νέας Ρώμης. Έτσι ο Κωνσταντινουπόλεως είναι αυτός που συγκαλεί και προεδρεύει σε συνόδους των Πατριαρχών της Ανατολής. Και σύμφωνα με το αποστολικό κανόνα καμμια σύνοδος δεν συγκαλείται ούτε αποφασίζει "άτερ του πρώτου". Αυτός ήταν και είναι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριάρχου, ρόλος ρυθμιστικός, ενοποιητικός, ειρηνικός, κατευναστικός απάντων των Ορθοδόξων εκκλησιών καθώς επίσης να εκπροσωπεί την σύμπασα Ορθοδοξία. Των ρόλο αυτό από αιώνες σέβονται τα παλαίφατα Πατριαρχεία. Προβλήματα ανέκειψαν από την εκβιαστική αυτοκεφαλία των Σλαυικών εκκλησιών της Ελλαδικής και των λοιπόν που ο π. Γεώργιος Μεταλληνός ονομάζει Πατριαρχεία "γιαλαντζή".
Επομένως ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο μόνος κανονικός πρώτος της ορθόδοξης εκκλησίας φύλαξ της ενότητας της πρός τα έσω και ή φωνή της προς τον υπόλοιπο κόσμο.
¨οσοι του αρνούνται αυτόν τον ρόλο, έρχονται σε αντίθεση με τους ιερούς κανόνες οικουμενικών συνόδων, ενώ παρουσιάζονται ως δήθεν υποστηριχτές των κανόνων.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Για τον προλαλησαντα που μιλησε για κυριες Λουκα ευχομαι καποτε να ενηληκιωθει γιατι φαινεται οτι ο εγκεφαλος του ειναι ακομη σε ρευστη κατασταση!Για τον φιλο των 6.59μ.μ. εχω να πω οτι ο οικουμενικος πατριαρχης ειναι ΑΠΛΑ πρωτος μεταξυ ισων!Τα αλλα ειναι εγκαθιδρυση Ρωμαικης νοοτροπιας στο Βοσπορο!

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα βλάκας, παρά φθονερός και δαιμονόπληκτος όπως κάποιοι φαιδροί σχολιαστές, ευλαβοβλαμένοι!
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

δεν μας παρατάς ΟΡΚ με τις πενταρχίες; ακου τι βρήκε ο άνθρωπος να γράψει χρονιάρες μέρες!.....

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ συ Ανδριόπουλε. Εδά κατάλαβα γιάντα σε φαλακρός. Με τσι κουζουλάδες που διαβάζεις επαδέ μέσα, πώς να μη σου φύγουνε οι τρίχες τση κεφαλής σου!
Πάντως έχουνε και την πλάκα τους. Σα τσοι μουνουχισμένους κριγιούς κάνουνε ορισμένοι από τούτους σας. Άδικο να μη των σε λάχει, μα σοβαρά το λέω, αυτοί' ναι θεοκούζουλοι. Παναγία μου, Παναγία μου ανυχάρες κι αντοντάρες που' χουνε μια πάρτη χριστιανοί. Ευτυχώς που δεν είναι πολλοί!
Να βλέπεσε κακομοίρη μου Παναγιώτη, γιατί αφού σε κατένε δεν τόχουνε πράμα να σε κόψουνε ντόγιες!
Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@21 Δεκεμβρίου 2009 8:55 μ.μ.
Τα "άλλα", πρώτον: αν γνωρίζετε στοιχειωδως θεολογία θα γνωρίζατε ότι ό,τι λέω αναφαίρετε σε όλα τα επιστιμονικά θεολογικά εγχειριδία ως εξέλιξη του λεγομένου "Πολιτεύματος της Εκκλησίας" από τον 4ο αι και μετά και διέπετε από κανόνες Οικουμενικών Συνόδων. Δεύτερον: Στο προηγούμενο σχολιό μου ανάφερα ενδεικτικά την τελική διάταξη του 28ου κανόνος της Δ' οικουμενικής Συνόδου, όμως τα ίδια ακριβώς είχε νομοθετήσει και η Β' Οικουμενική Σύνοδος το 381. Και μην σας διαφεύγει ότι σε αυτήν, κατά την μισή τουλάχιστον διάρκειά της, προήδρευσε ο Αρχιεπίσκοπος Κων/πολεως Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Τον οποίον οι αιρετικοί εξανάγκασαν σε παραίτηση διότι τάχα είχε παραβιάσει κάποιους κανόνες με την εκλογή του.
Μήπως μας θυμίζει, λέω μήπως, κάτι αυτό και της εποχής μας.....?
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

@21 Δεκεμβρίου 2009 10:15 μ.μ.
Και τις χρονιάρες μέρες χρειάζεται να μαθαίνουμε για ό,τι ισχύει στην Εκκλησία μας και πως πορεύεται στον χρόνο.
Εκτός αν και για σας οι χρονίαρες αυτές μέρες λειτουργούν μέσα σας με συναισθηματική φόρτιση θρησκευτικού γεγονότος δυτικού τύπου. Οπότε μείνετε στα πολύχρωμα φωτάκια και μην ασχολείσται με πράγματα που δεν μπορείτε να κατανοήσετε ή να βιώσετε.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Ο κος ΟΡΚ το παιζει μεγας και τρανος θεολογος!Απο ορθογραφια ομως τα κανε μανταρα!Διεπετε,επιστιμονικα κι αλλα μαργαριταρια!Οσο για τα εστω και ανορθογραφα που εγραψε αλλα λογια ν αγαπιομαστε!Θα παρει κι αυτος κανενα οφφικιο απ τον κο Βαρθολομαιο για τις υπηρεσιες του στο Βατικανο της Ανατολης τουτεστιν το Φαναρι!Αναφορικα με τους ΤΥΧΙΚΟ και ΚΡΗΤΙΚΟ ειναι δυο γραφικες νοτες για να μην πληττουμε χρονιαρες μερες!

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΚ και ολοι οι λοιποί που γράφετε τα "θεολογικά " κατεβατα φροντίστε να ωριμάσετε. αυτά που γράφετε δεν στέκουν λογικά. πως σας ηρθε οτι οι χρονιάρες μέρες εχουν σχέση με τα φωτάκια; για τα αλλα που γράφετε στα σημειώματα σας σας απάντησα ήδη.

machon είπε...

Ενοχλούνται ορισμένοι που ο Πατριαρχης δέχεται πατρικά οποιον τον επισκέπτεται και δεν ενοχλούνται που δέχονται ευλογίες από αρχιερείς με χειρότερο ηθικό περιεχόμενο από τους διάφορους τραγουδιστές.Οσο για την απορία κάποιου, που κατοικούν όσοι αποκαλούν την Ελλαδα ελλαδιστάν ,έχω να πω ότι και εμέις κάτοικοι αυτής της κατακαημένης χώρας είμαστε που ταλαιπωρούμαστε από τις εμπάθειες ,τις προκαταλήψεις και των ευσεβισμό ορισμένων, οι οποίοι κάνουν τους ιεραπόσοτολους και τους ιεροκήρυκες εθνικόφρονης ορθοδοξίας από τους καναπέδες τους

Ανώνυμος είπε...

Οι αρχιερεις με το χειροτερο ηθικο περιεχομενο ειναι οι εκλεκτοι των νεοορθοδοξων!Μπορω να αναφερω και ονοματα αλλα θα θιγουν καποιοι!Ουτε κανουμε τους ιεραποστολους και τους ιεροκηρυκες απ τους καναπεδες μας!Αλλου ας αναζητησει τη χλιδη και την καλοπεραση ο προλαλησας νεοορθοδοξος!Στο Φαναρι και σε καποια μητροπολη των Ιονιων νησων!Οσο για τα πατρικα αισθηματα του κου Βαρθολομαιου φανηκαν στην περιπτωση της αποπομπης του Μεθοδιου Φουγια,του Σπυριδωνος Παπαγεωργιου,των αντιφρονουντων στις οικουμενιστικες πρακτικες του δηλαδη των υπογραψαντων την ομολογια πιστεως και σ αλλες περιπτωσεις ων ουκ εστιν αριθμος!Και δεν δεχθηκε απλως πατρικα τους Ρουβα και Καλομοιρα ο κος Βαρθολομαιος!Αλλα με τον τροπο του και τις δηλωσεις του ευλογησε και την...ιερη αποστολη τους!Και τοιουτοτροπως εγινε κι αυτος συμμετοχος στο μασκαραλικι που λεγεται Γιουροβιζιον!

Ανώνυμος είπε...

@22 Δεκεμβρίου 2009 12:18 π.μ.
Αφού σας ενδιαφέρει περισσότερο ο τύπος από την ουσία μείνατε παρακαλώ στην κριτική των ορθογραφικών μου λαθών. Αν γράφατε από ένα netbook όπου το μικρό πλαίσιο των σχολίων γίνεται ακόμα μικρότερο ίσως κάνατε και εσείς λάθη.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

22 Δεκεμβρίου 2009 12:18 π.μ.
Συμπληρωματικά απ' ότι βλέπω εσείς έχετε καταργήσει τούς τόνους από το κείμενό σας. Μάλλον και εσείς έχετε προβλήματα γραφής της Ελληνικής γλώσσης. Εχω να σας συμβουλεύσω "ιατρέ θεράπευσον εαυτόν πρώτον"

Ανώνυμος είπε...

Ε! κακορίζικα. Εγώ τουλάχιστον θέλω και κάνω τη γραφική νότα. Εσείς μωρέ τουλάχιστον υπήρξατε σοβαροί ποτέ σας; Εχτός από τσι μεγάλους σταυρούς που κάνετε και στο γύρισμα τση χέρας σας βγάνεται και κιανένα μάτι ίντα άλλο κατέτε να κάνετε. Κουζουλοί μωρέ κι ανισόροποι είσαστε. Εκειά δα γαυγίζετε σα τσοι σκύλους, μα κιανείς δε σας σε δίνει σημασία.
Κι ο Πατριάρχης μωρέ, ήτε τονε θέτε ήτε όχι, εμείς τον έχομενε κορώνα στην κεφαλή μας. Εσάς σας σε βγάνει τα μάτια. Θεόστραβοι είσαστε κακομοίρηδες. Ετσά που λαλιέστε αναρωτιούμαι που θα παραδώσετε ψυχή. Στο Θιο για στον κύρη σας το Βελζεβούλ;
Άντε κάμετε ότι ναι να κάμετε γιατί ναι λίγα τα ψωμιά σας ακόμα. Σε κιαμιά δεκαρά μέρες οι καλικάντζαροι φεύγουν, οπότε πάτε και του λόγου σας.
Να σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, αλλά στ΄ όνομα τίνος Χριστού. Εσείς μωρέ δεν έχετε στο Θεό σας, οπότε ούτε και στο Χριστό σας έχετε!
Ο Θιος να σας σε δώσει φώτιση!
Ο (γραφικός) ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Σ.Σ. ΤΥΧΙΚΕ και με σένανε τα βάνουνε. Μην πτοείσαι, να τους τα χώνεις κανονικά. Μη τσοι φοβάσαι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 12:18. Το να αποκαλείς τον αδελφό σου με όποιο δήποτε υποτινητικό χαρακτηρισμό, σου είναι πολύ εύκολο γιατί έτσι έχεις μάθει. Ή μάλλον έτσι σε έχουν μάθει! Δεν θα σου επιτρέψω σε καμιά περίπτωση να μου κάνεις μαθήματα πίστεως και συμπεριφοράς, διότι είσαι κακοηθέστατος. Εμφορείσαι από δαιμονικό πνεύμα και αυτό ξέρεις να πουλάς. Ανήκεις κι εσύ στου απατεώνες του πνεύματος, που καλυμμένοι με δήθεν θρησκευτικό μανδύα κρίνουν τους πάντες και τα πάντα. Όμως μη νιάζεσαι. Δεν μας πτωούν τα γεννήματα των εχιδνών, γιατί υπάρχει ΕΚΕΙΝΟΣ ο οποίος και θα τους συντρίψει το κεφάλι. Μην κρύβεσαι πίσω από ψευτοευσέβεια. Φαρισαίος είσαι κι εσύ. Άνθρωπος σκοτεινός, που δεν έχεις τι να πεις και μόνο κρίνεις.
ΤΥΧΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια κορώνα έχετε στο κεφάλι σας τέτοιες κοτσάνες πετάτε!Μη φοβάστε Κρητικέ!Πάντα θα είστε υπατακτικοί στον Τούρκο νομάρχη!

Ανώνυμος είπε...

Τους τονους κε ΟΜΚ οποτε θελω μπορω να τους βαλω!Την ορθογραφια ομως θελει χρονια να τη μαθει κανεις αν τη μαθει ποτε!Επισης η φραση η σωστη ειναι ιατρε πρωτον θεραπευσον σεαυτον και οχι εαυτον!

Ανώνυμος είπε...

@22 Δεκεμβρίου 2009 2:04 μ.μ.

Απ' ότι βλέπω εκτός των τόνων σας λείπουν και τα εισαγωγικά. Όντως ορθογραφία μαθαίνει κανείς σε πολλά χρόνια, το να βάζει εισαγωγικά όμως το μαθαίνει στην Β ή Γ τάξη του δημοτικού. Γυρίστε εκεί να μάθετε, ίσως συναντηθούμε ενώ θα μαθαίνω εγώ ορθογραφία.
Γιατί αλλού να συναντηθούμε αποκλείεται. Έχετε τόσες μέρες που ασχολείστε με ανούσια πράγματα και όχι με την ουσία, στην οποίαν δεν μπορείτε να απαντήσετε.
ΟΡΚ

Ανώνυμος είπε...

Σύντεκνε ανώνυμε 1:55, οντέ δα ξυπνήσεις, ανέ τα καταφέρεις να το κάμεις, άλλαξε πλευρό γιατί θωρείς όνειρα παράουρα. Ζήσε μπρε συ ελεύτερος κι άσε μας εμάς να είμαστε υποτακτικοί του τούρκου νομάρχη. Και με την ευκαιρία ρώτηξε μπρε τη μάνα σου οντέν είσουνε μωρό μήμπας κι είχες πέσει κι είχες βαρεί στην κεφαλή και σου απόμεινε και λες κουζουλάδες!
Ο Κρητικός

machon είπε...

Φαίνεται ότι μόνο όσοι ασπάζονται τη δεξιά του Κυρίου είναι για τον ανώνυμο των 10.16 άμεμπτοι και ηθικοί αρχιερείς .Αν ποτέ επικρατήσουν στην κοινωνία απόψεις τοιοούτων παλαιοορθοδόξων ,θα γίνουμε Σαουδική Αραβία

Related Posts with Thumbnails