Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Ο ΤΕΝΟΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ "ΙΣΤΟΡΗΜΑ"


Το istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και συνδυάζει τη δημοσιογραφία με την Ιστορία. Είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα συλλογής προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα.
Εδώ προτείνουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διακεκριμένου τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου στον ερευνητή Ιωάννη - Πορφύριο Καποδίστρια. 
Ο ερμηνευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Χριστόπουλος, μιλά για την καριέρα του. Αναφέρεται στις καταβολές του, στις σπουδές του στη βυζαντινή μουσική και μιλάει για τους σταθμούς της καλλιτεχνικής του πορείας, από τη χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την υποτροφία για σπουδές στην Κρεμόνα, μέχρι σήμερα, που αποτελεί μόνιμο μέλος των μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Θυμάται τους μεγάλους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και τους σημαντικούς δασκάλους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική, αλλά και στην προσωπική του εξέλιξη. Τέλος, μιλάει για τη μετεγκατάσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το Θέατρο «Ολύμπια» στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δηλώνει τυχερός που συμμετείχε στην τελευταία παράσταση του «Ολύμπια» και περιγράφει τα συναισθήματά του τη στιγμή που έπεσε για τελευταία φορά η αυλαία.
Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης ΕΔΩ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails