Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗ ΧΟΑΝΗ ΤΟΥ "ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο φλογερός ιεραπόστολος, ο πρωτοστάτης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και μπροστάρης στην Οικουμενική Κίνηση, ο αναμορφωτής της Εκκλησίας της Αλβανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος κατήντησε στα έσχατα του βίου του άθυρμα της Ρωσικής Εκκλησίας. 
Δεν φτάνει που δεν αναγνωρίζει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Παρεμβαίνει ενεργά στηρίζοντας το αφήγημα του «ρωσικού κόσμου». Μιλάει υπέρ της ειρήνης, αλλά στην πραγματικότητα τάσσεται υπέρ της Ρωσίας, καθώς στρέφεται εναντίον του Ουκρανικού κράτους, το οποίο αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την βάναυση ρωσική εισβολή. 
Με αφορμή την απόφαση των Ουκρανικών αρχών για φυλάκιση του μητροπολίτη Τούλτσιν Ιωνάθαν, της ρωσοκίνητης Εκκλησίας του Ονουφρίου στην Ουκρανία, έσπευσε να δημοσιοποιήσει επιστολή στήριξης του, κάνοντας λόγο για «θηριωδίες κατά του ευσεβούς ορθόδοξου Ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού καθώς και των περίφημων ιερών τόπων στην Ουκρανία». 
Για τον Αλβανίας Αναστάσιο η ρωσοκίνητη Εκκλησία του Ονουφρίου υφίσταται «θηριωδίες» από το κράτος της Ουκρανίας, το οποίο εν μέσω δεινού πολέμου προσπαθεί να απομονώσει τους ρωσόφιλους και – ποιος ξέρει τα άλλο; - επισκόπους του Ονουφρίου, οι οποίοι ασκούν απροκάλυπτα προπαγάνδα υπέρ της Ρωσίας, έχοντας ως «προκάλυμμα» την κατ’ αυτούς «σχισματική» Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. 
Σε καιρό πολέμου – είναι γνωστό τοις πάσι – λαμβάνονται μέτρα εκτάκτου ανάγκης. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει συγκεκριμένη δράση υπέρ του εισβολέα. Μετά, λοιπόν, τον Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος απευθύνθηκε σε θρησκευτικούς ηγέτες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών για την καταδικαστική ετυμηγορία κατά του μητροπολίτη Ιωνάθαν, μετά τον Βουδαπέστης Ιλαρίωνα, ο οποίος απηύθυνε ανάλογη έκκληση στον πρόεδρο της Ουγγαρίας, έρχεται ο Αλβανίας Αναστάσιος να «στηρίξει» τον εν λόγω ιεράρχη, θεωρώντας υπεύθυνο το κράτος της Ουκρανίας, που είναι σε απόλυτη έκτακτη κατάσταση λόγω της ρωσικής εισβολής.
Ο Αλβανίας Αναστάσιος δεν είδε πώς εξελίχθηκε η περίπτωση του ηγουμένου της Λαύρας των Σπηλαίων, μητροπολίτη Τσερνομπίλ Παύλου; Αφέθηκε, λέει. ελεύθερος πολύ σύντομα γιατί «περίπου 1000 πιστοί», συγκέντρωσαν το αστρονομικό ποσό των 900.000 ευρώ (33.000.000 γρίβνα).
Διερωτώμαι πόσοι φυλακισμένοι στη γη μπορούν να συγκεντρώσουν ανάλογη εγγύηση αποφυλάκισης (sic)! Εδώ όμως πρόκειται για την «Αγία Ρωσία», οπότε όλα γίνονται! 
Κατά την προσωπική μου γνώμη και πολύ επιεικείς είναι οι Ουκρανικές Αρχές με όλους αυτούς τους Ονουφριακούς, οι οποίοι μέσα στη φωτιά του πολέμου μας κραδαίνουν τους «σχισματικούς» της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, ως αναίσχυντη πρόφαση της ρωσο-υποταγής τους. 
Είναι κρίμα που τον Αλβανίας Αναστάσιο κατάπιε η χοάνη του «ρωσικού κόσμου». Και δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής… Θα πεθάνει αμετανόητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails