Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

ΟΙ "¨ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ" ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
“Συμμεριζόμαστε τις θλίψεις Σας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας μοιραζόμαστε τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες έναντι του ευαγούς ορθοδόξου ιερού κλήρου, των ευσεβών ανθρώπων, καθώς και των ονομαστών ιερών προσκυνημάτων της Ουκρανίας”, έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στην επιστολή του προς τον μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ Ιωνάθαν, της ρωσόφιλης Εκκλησίας του Ονουφρίου στην Ουκρανία. 
Σε λογική …copy paste, τα ίδια έγραψε και προς τον μητροπολίτη Παύλο, που είχε διατελέσει ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων: «Συμμεριζόμαστε τις θλίψεις Σας και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας μοιραζόμαστε τη μαρτυρία μας για τις θηριωδίες έναντι του ευαγούς ορθοδόξου ιερού κλήρου, των ευσεβών ανθρώπων, καθώς και του φημισμένου ιερού σεβάσματος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου». 
Εδώ, όμως, ο Μακαριώτατος Αλβανίας έκανε ένα βήμα παραπέρα, γράφοντας προς τον μητροπολίτη Παύλο: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι συνέχεια μαζί Σας, ώστε εισερχόμενος στην χορεία των νεομαρτύρων, να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τη σημερινή παράλογη δίωξη κατά των Ορθοδόξων». Επομένως, κατά την εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας υπάρχει «διωγμός» και συντελούνται «θηριωδίες» από το – σε εμπόλεμη κατάσταση – κράτος της Ουκρανίας, σε βάρος των φίλων του ρώσου εισβολέα. Φαίνεται – δυστυχώς – ότι ο Μακαριώτατος Αλβανίας κ. Αναστάσιος δεν μπορεί πλέον να προφέρει σωστά την πραγματικότητα ή – ακόμα χειρότερα! – δεν θέλει. 
Διαβάζουμε παντού στο διαδίκτυα ότι μόλις προχθές, στις 17 Αυγούστου 2023, ο αρχηγός της UOC, μητροπολίτης Ονούφριος, με αφορμή την ένατη επέτειο της ενθρόνισης του, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Λαύρας του οσίου Αγαπίου των Σπηλαίων και η μετάδοση της Λειτουργίας δημοσιεύτηκε πανηγυρικά στο YouTube από το γραφείο Τύπου της UOC. Επίσης, την παραμονή της επετείου της ενθρόνισής του, ο μητροπολίτης Ονούφριος τέλεσε ολονύκτια αγρυπνία πάλι στον ναό του οσίου Αγαπίου των Σπηλαίων. 
Κι ακόμα, διαβάζουμε και βλέπουμε φωτογραφικό υλικό από το πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στις 14 Αυγούστου 2023, με την παρουσία πολλών πιστών, στη μονή Αγίας Άννας της UOC στο Vashkovtsy, στην Περιφέρεια Τσερνιβτσί. 


Αυτά είναι άκρως ενδεικτικά παραδείγματα ότι καμία «θηριωδία» και κανένας «διωγμός» δεν υφίσταται εναντίον της ρωσόφιλης Εκκλησίας του Ονουφρίου στην Ουκρανία. 
Αλήθεια, επί Χότζα η Εκκλησία της Αλβανίας που διωκόταν απηνώς, απολάμβανε τέτοιων λατρευτικών εκδηλώσεων; Μήπως ο Μακαριώτατος Αλβανίας θα πρέπει να προσπαθήσει να ανανοηματοδοτήσει τις λέξεις που χρησιμοποιεί; 
Να θυμίσουμε στον άγιο Αλβανίας ότι οι προστατευόμενοι του, της UOC, εξέλεξαν τον πρόεδρο Ζελένσκι, για να τιμωρήσουν τον πρ. Πρόεδρο Ποροσένσκο, τον πρωτεργάτη της Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας. 
Ο Ζελένσκι καμία πρόθεση «διωγμού» δεν είχε, γι’ αυτό και η UOC συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της καθ’ όλο το διάστημα της θητείας Ζελέσνκι. Ήρθε, όμως, ο πόλεμος και κατάλαβε, επιτέλους, ο Ζελένσκι ότι η UOC δεν είναι και τόσο καθαρή υπόθεση και πήρε κάποιες πρωτοβουλίες, με αργούς ρυθμούς, είναι η αλήθεια. 
Ο Αλβανίας Αναστάσιος ανήκει, πλέον, επίσημα στο οπλοστάσιο των Ρώσων. Είναι το αγαπημένο πρόσωπο σε όλο το ρωσικό εκκλησιαστικό διαδίκτυο. Αυτή είναι μια αντικειμενική διαπίστωση. Αποδεικνύεται από τα πράγματα και γι’ αυτό καλό θα ήταν ο Μακ. κ. Αναστάσιος να μην ψάχνει για «εχθρούς», οι οποίοι θέλουν να τον «προσβάλουν» ή να τον «μειώσουν», αλλά να συνειδητοποιήσει τι προκαλούν στην Ορθοδοξία οι ασυλλόγιστες ενέργειές του σχετικά με το Ουκρανικό. 
Κι ακόμα, είναι απορίας άξιον πώς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αποσιωπά – επιμελώς; - τις διώξεις που υφίστανται Ρώσοι κληρικοί που αντιστέκονται και διαμαρτύρονται για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Καθαιρούνται, φυλακίζονται, εξαφανίζονται. Αλλά η συμπόνια του αγίου Αλβανίας δεν φτάνει μέχρις αυτούς… Κρίμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails