Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΥΠΟ ΤΟ ΣΕΛΗΝΟΦΩΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Ο Δήμος Ευρώτα, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Ευρώτειος Πολιτεία», η Κοινότητα Γερακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών, διοργάνωσαν την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, στην είσοδο του Κάστρου Γερακίου, στη Λακωνία, μια πρωτότυπη «Μουσική παράσταση … υπό το σεληνόφως». 
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Λάκωνας ποιητής Δημήτρης Αλεξίου αναφέρθηκε στην προσωπική, ποιητική σχέση του με τον Γιάννη Ρίτσο. 
Στην παράσταση δέσποζαν οι γυναικείες μορφές στο έργο του Μονεμβασιώτη ποιητή Γιάννη Ρίτσου: η γυναίκα στη Σονάτα του Σεληνόφωτος, η μάνα στον Επιτάφιο, η Ελένη
Αποσπάσματα διάβασε και δραματοποίησε η ηθοποιός Μαρία Τζανουκάκη. 
Ο Γιάννης Ρίτσος «συνομίλησε», επίσης, με αγαπημένους ποιητές (Λόρκα, Σαπφώ, Γκάτσο, Σαχτούρη, Καμπανέλλη) και συνθέτες (Μπετόβεν, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκο). 
Τραγούδησε η Δάφνη Πανουργιά. 
Έπαιξαν οι μουσικοί: Μαριλίζα Παπαδούρη (βιολοντσέλο), Δημήτρης Παπαγγελίδης (κιθάρα), Νίκος Ανεμοδουριώτης (Μπουζούκι). 
Την ιδέα και την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Γιώργος Αντ. Παυλάκος, ο οποίος ήταν και στο πιάνο.
Απαγγελίες και τραγούδι ο μουσικός - εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριόπουλος. 
Στην ηχοληψία ήταν ο Θεόδωρος Χρηστάκος. 
Πολύς κόσμος από την περιοχή παρακολούθησε την εκδήλωση και χειροκρότησε θερμά τους συντελεστές. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέργος, καθώς και δημοτικοί παράγοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails