Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ GRAND BRETAGNE ΜΕ ΤΗ "ΓΑΛΙΛΑΙΑ"!


Προ ημερών, αγαπητοί συνοδίτες, με αφορμή τον λίαν τιμητικό τίτλο του "μπον βιβέρ θεολόγου" που μου απέδωσε κάποιος κ. Ιωάννης Μαρκάς (αναθεματιστής της "μεταπατερικής θεολογίας"!), προσκάλεσα αυτόν αλλά και τον κ. Αιμίλιο Πολυγένη (του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία) για "ένα καφέ στο Κολωνάκι ή στην Grand Bretagne. Κι εκεί το περιβάλλον είναι του γούστου μου", έγραψα.
Έπεσαν να με "φάνε" οι διάφοροι "ασκητές", ότι είμαι "ψώνιο" και τα τοιαύτα γνωστά αναμασήματα. Ώσπου βλέπω την είδηση και δικαιώνομαι πλήρως για τις επιλογές μου! Ιδού:
Την Κυριακή 18-03-2012, από τις 11:00 έως τις 19:00, διοργανώνεται από την Louis Vuitton μια εκδήλωση - δωροαγορά (bazaar) στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά και εξ' ολοκλήρου στη ΓΑΛΙΛΑΙΑ.
Η ΓΑΛΙΛΑΙΑ είναι μία Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας που υποστηρίζει ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο και την οικογένειά τους στο σπίτι, δωρεάν, και η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, λειτουργεί στο Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων και υποστηρίζεται από την Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τη ΓΑΛΙΛΑΙΑ και -αν έχουν τη δυνατότητα- να την ενισχύσουν αγοράζοντας κάτι από το bazaar.
Σας προσκαλούμε να έλθετε με την οικογένειά σας να περάσετε την ημέρα σας μαζί μας, καθώς η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική, κλόουν, κ.α. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε ποτά, σπιτικά γλυκά, ρούχα, είδη δώρων, διάφορα αντικείμενα για το σπίτι, βιβλία, κοσμήματα κ.α. σε πολύ χαμηλές τιμές.
Επιτέλους μια αξιοπρεπής φιλανθρωπία! Όχι κοινωνικά παντοπωλεία, τράπεζες τροφίμων, φιλόπτωχα ταμεία και άλλα τέτοια θλιβερά "εκκλησιαστικά", όπου - ένεκα κρίσης - διαγκωνίζονται οι Μητροπολίτες για το ποιός θα δώσει τις περισσότερες σακκούλες με τρόφιμα, αλλά bazaar στην Grand Bretagne! Επιτέλους, μια πρωτοβουλία έξω από τα καθιερωμένα και με μια δόση γκλάμουρ, λίαν απαραίτητη στους ...γκρίζους καιρούς μας. Με τη ΓΑΛΙΛΑΙΑ της Μητροπόλεως Μεσογαίας στη Μεγάλη Βρετανία, λοιπόν! Για μια άλλη θέαση της φιλανθρωπίας. Πιο φιλάνθρωπη!
Υ.Γ.
Αφιερώνω την ανάρτηση στον φίλο μου τον Γιώργο, με τον οποίο πάντα αναζητούσαμε ...εναλλακτικούς τρόπους άσκησης της φιλανθρωπίας στον 21ο αιώνα.
Π.Α.Α.

2 σχόλια:

π.Ν.Σ. είπε...

Προσυπογράφω!!! ...και κυρίως τα περί διαγωνισμού φωτογραφικής φιλανθρωπίας των επισκόπων μας!

Ανώνυμος είπε...

Καλά έχει γίνει σταρ Παναγιώτη!! Λες κάτι και τρέχουν να σχολιάσουν οι διάφοροι. Αυτός που λέγεται αμέθυστος βάζει την ανάρτησή σου και μετά σχολιάζει

http://amethystosbooks.blogspot.com/2012/03/grand-bretagne.html
ΣΧΟΛΙΟ : Έχουμε ακούσει πολλές φορές τόν Καλαϊτζίδη να παραπονείται πώς δέν υπάρχουν στοιχεία γιά τό φαινόμενο τής εκκοσμικεύσεως στήν Ελλάδα.
Έχουμε ισχυρισθεί επίσης πολλές φορές ότι κληρικαλισμός καί οικουμενισμός είναι οι δύο όψεις τού ίδιου νομίσματος. Διαφορετικοί αναβαθμοί εξωτερικής λατρείας.
Καί επιτέλους αρχίζουμε νά βρίσκουμε επιχειρήματα καί αποδέιξεις.
Στήν ίδια πολυτελή αίθουσα συναντώνται ένας μεγάλος εκπρόσωπος τού κληρικαλισμού καί ένας μεγάλος οπαδός τού οικουμενισμού. Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Άνθρωποι οι οποίοι γοητεύονται από τήν χρυσοποίκιλτη πλευρά τής εκκλησίας. Από τήν κοσμική της δόξα. Άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν γιά εναλλακτικές λύσεις στά αδιέξοδα τής υπάρξεως. Άνθρωποι τής πλήξεως. Άνθρωποι τής εντυπώσεως.
Ηθοποιοί τής υπάρξεως. Σύγχρονα πρόσωπα.
Αμέθυστος

Related Posts with Thumbnails