Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"


Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, χτες Σάββατο 18 Φεβρουαρίου το βράδυ, εικόνες, στίχοι και μουσική συναντήθηκαν Μ’ έναν τρόπο μυστικό, και μας προσέφεραν τραγούδια αληθινά κι ωραία!
Τα νέα τραγούδια της Τατιάνας Ζωγράφου, βασισμένα σε στίχους σύγχρονων ελλήνων ποιητών, συνάντησαν και επί σκηνής τη ζωγραφική του Χρήστου Κεχαγιόγλου, γιατί η πρώτη συνάντηση έγινε στον δίσκο Μ' έναν τρόπο μυστικό (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).  Στη συναυλία ακούστηκαν επίσης τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού, Νίκου Κυπουργού, H. Purcell, Μανώλη Χιώτη και Μάνου Χατζιδάκι.
Την εικαστική επιμέλεια της μουσικής αυτής παράστασης είχε ο ζωγράφος Χρήστος Κεχαγιόγλου και την κατά πάντα εξαιρετική ενορχήστρωση ο Κώστας Βόμβολος.
Τραγούδησαν με αίσθημα και τέχνη οι:   Ειρήνη Δερέμπεη, Τατιάνα Ζωγράφου, Σοφία Παπάζογλου, Τάσος Αποστόλου, Κώστας Βόμβολος.
Έπαιξαν με μεράκι και γνώση οι μουσικοί: Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Πάνος Κανελλόπουλος (μαντολίνο), Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Θοδωρής Ρέλλος (σοπράνο σαξόφωνο), Νίκος Σουλιώτης (παραδοσιακά κρουστά). Η Ειρήνη Δερέμπεη έπαιξε θαυμάσια και καβάλ στο τραγούδι Άσε τη σκόνη που ερμήνευσε. 
Στη συναυλία ήλθε πολύς κόσμος, ο οποίος με ευλάβεια θα έλεγα παρακολούθησε την τραγουδιστική ιεροτελεστία, και οι ποιητές Ιουλίτα Ηλιοπούλου και Γιώργος Χρονάς, στίχους των οποίων έχει μελοποιήσει η Τατιάνα Ζωγράφου. 
Στο τέλος της συναυλίας η συνθέτρια μαζί με τον Τάσο Αποστόλου ερμήνευσαν κι ένα ανέκδοτο τραγούδι της σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου "Στης Σπάρτης τις πορτοκαλιές" (μιας και φέτος είναι και έτος Βρεττάκου). 
Πολύ προσεγμένο, αξίζει να το πούμε, ήταν και το δημιουργικό προβολής που επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος. 
Απ' αυτή την ιδιαίτερη, λοιπόν, δουλειά της Τ. Ζωγράφου πάνω στο τραγούδι, παραθέτουμε στη συνέχεια το Δυο γκαρσόνια είμαστε σε ποίηση Γ. Χρονά, με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ο οποίος το ερμηνεύει στον δίσκο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails