Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕ ΤΟ "ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ" ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΕΛΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ



Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας διοργανώνει φιλολογική – μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Κάτω Αχαΐα.
Ομιλητές της βραδιάς θα είναι ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο φιλόλογος Γιάννης Παππάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών.
Αποσπάσματα από το ποιητικό έργο του Ελύτη θα αναγνώσει η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά.
Με το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον», θα παρουσιάσουμε ποιήματα του Ελύτη μελοποιημένα από τους δύο μεγάλους έλληνες συνθέτες, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Στην αρχή δύο τραγούδια από το Romancero Gitano του Λόρκα, σε μουσική Μ. Θεοδωράκη. Την ελεύθερη ποιητική απόδοση έχει κάνει ο Οδυσσέας Ελύτης. Ακολουθούν δύο τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι από τον Κύκλο με την κιμωλία του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε μετάφραση Ελύτη και πέντε από το περίφημο Άξιον εστι. 
Τα τραγούδια θα ακουστούν στη μορφή για φωνή και πιάνο, σπάνια εκδοχή ιδιαίτερα για το "λαϊκό" Άξιον εστι. 
Το "Πολύτροπον" αποτελούν οι: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος (υπεύθυνος συνόλου-τραγούδι), Τάσος Σπηλιωτόπουλος (πιάνο), Δώρα Ζήκου (τραγούδι) και Δημήτρης Καραδήμας (παρουσίαση).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία στα λεει ο αμέθυστος:
http://amethystosbooks.blogspot.com/2012/02/blog-post_937.html

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ, ΟΠΟΥ ΕΛΑΜΨΕ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ..., ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΝΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ; !
Για παράδειγμα το μπλόγκ Ιδιωτικη οδος, ανήκει ολοκληρωτικώς σ’αυτή τήν ιδεολογία. Καί ο Ζηζιούλας καί ο Βαρθολομαίος μπήκαν σ’αυτόν τόν αστερισμό τής ‘‘τέχνης’’ μέσω τού οποίου θριάμβευσε ο αριστερισμός.

Ανώνυμος είπε...

τΏΡΑ ΤΙ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ; ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ!

Related Posts with Thumbnails