Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Μουσικοποιητική βραδιά στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1Φεβρουαρίου, στο Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα μια μουσική και ποιητική βραδιά αφιερωμένη σε μεγάλους Έλληνες και Άραβες ποιητές όπως οι: Σάουκι, Ρίτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Γκάτσος, Καβάφης, Φάντουα Ταουκάν, Φάτχι Σάϊντ και Ιμπραχίμ Νάζι.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο και η Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης ( Π.Ε.Λ.Τ.) στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνύπαρξης εικαστικών παρεμβάσεων με θέμα: Αίγυπτος & Επανάσταση από Έλληνες Καλλιτέχνες, και η οποία διαρκεί μέχρι τις 13/02/2012.


Τα ποιήματα απήγγειλαν ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα δρ. Χισάμ Νταρουίς, η κα Μπαλαμώτη-Σπιτά Πόπη, και οι  Λαδογιάννης Αριστοτέλης, Μότασεμ Τάκλα, και Ρόνι Μπου Σάμπα. 
Ιδιαίτερη αίσθηση άφησε η συμμετοχή του Αλά Μανσούρ, ο οποίος απήγγειλε δύο ποιήματά του με αφορμή την επανάσταση στην Αίγυπτο. 
Τα μελοποιημένα ποιήματα παρουσιαστηκαν από τους μουσικούς: Μωραΐτου Τούλα, Παπακώστα Βασίλη, και Πασαδάκη Μιχάλη.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

χαίρομαι πολύ για την εκδήλωση και λυπάμαι που την έχασα!
ελένη κονδύλη

Related Posts with Thumbnails